ABD başkanı Biden’dan şok hamas açıklaması: Devam etmek Hamas’a yarar

Daha önce yaptığı açıklamalarla tam bir ateşkesin Hamas’a yarayacağını belirten ABD Başkanı Biden, “Savaşmaya devam etmek Hamas’a istediğini vermek olur.” şeklinde yeni bir açıklama yaptı.

29 Kasım 2023 Çarşamba, 10:23

ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail’in adını geçirmeden, savaşa ve öldürmeye devam etmenin Hamas’a istediğini vermek olacağını belirtti.

Biden, “Hamas bir terör saldırısı düzenledi çünkü İsraillilerle Filistinlilerin yan yana barış içinde yaşamaları kadar korktuğu başka bir şey yok. Teröre, şiddete, öldürmelere ve savaşa devam etmek Hamas’a istediğini vermek olur. Bunu yapamayız.” diye yazdı.

Biden’ın bu açıklaması, Gazze konusundaki önceki açıklamalarına kıyasla daha yumuşak bir açıklama olarak dikkat çekiyor.

Beyaz Saray daha önceki açıklamalarında, kalıcı bir ateşkesin sadece Hamas’ı güçlendirmeye yarayacağını belirtmişti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby de çoğu Filistinlinin Gazze’nin güneyine sığındığı için, İsrail’in üzerine, Gazze’nin güneyindeki masum insanları korumak için artık daha çok sorumluluk düştüğünü söylemişti.

Demokrat Senatör Peter WelchDemokrat Senatör Peter Welch

ABD’Lİ SENATÖRDEN SÜRESİZ ATEŞKES ÇAĞRISI

Öte yandan ABD’de Demokrat Senatör Peter Welch, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in kendini savunma hakkını desteklediğini ancak bunu “büyük sivil kayıplara ve Gazze’deki sivil altyapının büyük ölçüde tahrip edilmesine yol açacak şekilde yapmaması gerektiğini” belirtti.

Bu bombardımanın sadece İsrail ve ABD’ye karşı daha fazla düşmanı kışkırtacağını anlatan Welch, “Bu nedenle ateşkes süresiz olarak uzatılmalıdır.” ifadesini kullandı.

ABD’de Filistin kökenli 6 yaşındaki çocuğun bıçaklanarak öldürülmesi ve üç Filistin kökenli öğrencinin vurulmasının yanı sıra antisemitizmdeki artışa dikkati çeken Welch, “Orta Doğu’daki çatışmanın etkisi tüm dünyada yankı buldu ve biz de etkilerini burada Müslüman karşıtlığı ve antisemitizm şeklinde gördük.” değerlendirmesinde bulundu.

Welch, bu korku, sindirme ve şiddet döngüsünün sona ermesi gerektiğini vurgulayarak, “ABD, bu kadar çok sivilin ölümüne ve yaralanmasına neden olan bombardımanın yeniden başlamasına göz yumamaz.” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz