AK Parti Osmangazi’yi nasıl kazanabilir?

28 Kasım 2023 Salı, 13:08
alim şahin

Osmangazi belediye başkan aday adaylığına Başkan Mustafa Dündar’ın 3. dönemi olması nedeniyle çok büyük bir rağbet oldu.

Öncelikle şunu ifade edeyim ki aday adayı olan isimlerin hiçbirisi beni enteresa etmez.

Kişisel yakınlık olarak herkese aynı mesafedeyim.

Bunu söylememdeki sebep aşağıdaki satırları aktaracak olmamdan dolayıdır.

İsimlere bakıldığında seçimleri kazanma güç ve yetisi, belediye başkanlığını yürütme kabiliyetinin şu özellikleri taşıyanlar olabileceğini düşünüyorum.

Bunu söylerken de bu davanın temelinden gelmiş, sokak sokak her kademesinde ilgi alaka görmüş, gerek kişisel gerek siyaseten temiz dürüst ahlaklı biri olarak vatandaştan mahalle başkanına, ilçeden illere topyekün karşılığı olan sıfatları taşıyan aday olmalı diye düşünüyorum.

Eğer çok büyük yanlış yapılmadan bu özellikleri kriterleri ve halkta karşılığı olan potansiyel biri aday gösterilirse Osmangazi belki elde kalabilir!

“Böyle birisi aday adayları arasında var mı” diye soracak olursak, tüm özellikler olmasa da bir çoğunda olmayan bu yapıcı ve olumlu yönlerin çoğunu üzerinde taşıyan mutlak biri vardır.

İşte bu birileri ile yola çıkılması halinde en kritik dönemlerde bile canavarlarla dolu nehri en az zayiatla atlatarak köprüyü karşıya geçmek, partisini zirveye taşıyacak kahramanlar en kötü dönemde bile varlığını hissettirir.

Önemli olan bu kahramanı bulabilmek ve bu tehlikeli yolculukta siyasi hayatına bile mal olsa sorumluluğu omuzlarına yükleyebilmektir.

Burada asıl iş doğruyu ve yanlışı ayırt edebilerek sorumluluğu yükleyebilecek makam sahiplerindedir.

Açık söylemek gerekirse bu özellikleri taşımayan dışındakiler AK Parti hanesine tarihte görülmemiş bir hezimetin yaşanmasına sebep olacağını sokağın nabzı adeta garanti veriyor.

Bu sadece Osmangazi için değil, Büyükşehir ve tüm ilçeler için geçerlidir.

Bu dönem öyle bir kritik dönem ki, “sakın ha ‘senin benim adamımla yola çıkılmaya kalkılmamalıdır.”

Böyle bir adamcılığı bu dönem asla kaldırmayacağı gibi çok pahalıya mal olur.

Hani derler ya bizden söylemesi!

Biz sokağın nabzını tuttuk teşhisi koyduk ve gerekeni söyledik.

Karar yetkili mercilerindir.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

“AK Parti Osmangazi’yi nasıl kazanabilir?” için bir cevap

  1. Enver Çolak dedi ki:

    Yıldırım ilçesine Bağımsız aday Muammer AKIN yine adaymış, bu sefer güçlü geliyormuş, Erzurum İspir li. Maddi olarak da imkanları baya kuvvetlenmiş. Bu adayın hedefleri çok iyi kazanırda, hedeflerini başarırsa, çok güçlenir ama Yıldırım ve Türkiye kazanır, Bu adayı bir araştırın derim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz