Parladı Metal Bursa’dan dünyanın dört bir yanına uzandı

Parladı Metal, 2008 ve 2017 yıllarında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yayımladığı ‘Yılın Enleri’ listesinde en iyi 250 firması arasına girerek önemli bir başarıya daha imza attı.

21 Kasım 2023 Salı, 13:38

Bursa’da 46 yıl önce metal işleme atölyesi olarak kurulan Parladı Metal, yatırımları sayesinde 8 ülkeye ihracat yapan bir firma haline geldi. 2022 yılında 16 milyon dolarlık ihracat yapan Parladı Metal, bu sektörde Türkiye’nin en büyük 10 firması arasına girdi.

Bursa’da 1977 yılında metal işleme atölyesi olarak kurulan Parladı Metal, günden güne büyüyerek sektörün önemli markalarından biri haline geldi. Kuruluşundan 13 yıl sonra Erdemir ile tedarik anlaşması yaparak büyük bir başarıya imza atan firma, günümüzde de Erdemir’in en büyük ana tedarikçisi olarak gücüne güç kattı. Parladı Metal, 2008 ve 2017 yıllarında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yayımladığı ‘Yılın Enleri’ listesinde en iyi 250 firması arasına girerek önemli bir başarıya daha imza attı.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA İHRACAT

İhracatta da önemli başarılara imza attıklarını belirten Parladı Metal Yönetim Kurulu Başkanı Halil Parladı, “Almanya, Bulgaristan, Rusya, Finlandiya, Bosna-Hersek, Mısır ve Tunus gibi dünyada çeşitli ülkelere ürün ihraç ediyoruz. Sektörde Türkiye genelinde ilk 10 içinde yer alıyoruz” diye konuştu.

Mehmet Parladı

ALANINDA UZMAN

Otomotiv sektöründe firmasının mükemmel işçiliği ile tanındığını belirten Halil Parladı, çelik sacı dilme, boylama, kesme ve ebatlandırma konularında uzmanlaştıklarını belirterek sektördeki önemli markalara hizmet verdiklerini söyledi.

HEDEF DÜNYADA İLK 300

Parladı Metal Genel Müdürü Mehmet Parladı ise marka olarak önemli hedefler peşinden koştuklarını dile getirerek, “En büyük hedeflerimizden biri sektörde dünyadaki ilk 300 içinde yer almak. Parladı Metal, sahip olduğu 2 adet 4 Kw ve 3 adet 6 Kw’lık Nukon marka lazer makineleri, 2 adet Baykal ve 1 adet Dnr marka Abkant, robot ve gaz altı kaynak makineleri ile yüzde 65’lik ihracat potansiyeli ile sektöre yön vermekte ve her geçen yıl çelik sac işleme sektöründe büyüyüp başarılarına yeni hedefler eklemeye devam etmektedir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz