Mustafa Dündar: Cumhurbaşkanımız uygun görürse Büyükşehir’e adayım

10 Kasım 2023 Cuma, 20:15

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Bursa büyükşehir belediye başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 1326 Panorama’da gazetecilerle bir araya gelen başkan Dündar, aday mısınız sorusuna karşın şu açıklamaları yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ben buradayım. Vatandaş benim için ‘Bizim adayımız’ diyor. Halkımız teveccüh eder, Ankara göreve çağırırsa en güzel şekilde bu görevi de yaparız. Cumhurbaşkanımız ve İl Başkanımız da uygun görürse yani adayım.

Biliyorsunuz 3 dönem kuralı var. Bu kural mevcut olan yerler için geçerli. Eğer adaylık durumu olursa bu Osmangazi’den olmayacak ve geçerli sayılmayacak. Tabii bir de bu kuralın bazı yerlerde esnetileceğini düşünüyorum. Özellikle küçük yerlerde bazı isimler olmazsa orayı kazanma şansınız olmayabiliyor. O yüzden bazı yerlerde bu karar esnetilebilir.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ankara uzun dönemdir araştırma yapıyor. Aday adaylık sürecinde ortaya çıkanlar da olacak. Partiler tabanını biliyor. Kimi koyarsak nasıl olacak biliniyor. Mesela bu işlerde en son 3 kişi kalır. Ondan sonra en iyi sonucu kimle alırız onun kararını vereceklerdir.

CHP’de de Genel Başkan değişti. Oranın içinde görev alsa da artık yeni bir isim var ve yeni bir hava oluştu. Onun da artısı ve eksisi olacaktır.

Büyükşehir ile ilgili konuşmam doğru olmaz ama ben kendimi bu dönem de başarılı görüyorum. Osmangazi’ye çok iyi işler yaptık.

Biz kendi nefsimizle mücadele ediyoruz. Vekillik bitti buradayız. Başkanlık biter buradayız.  Biz böyle yetiştik. Biz karşımızdakine siyası olarak değil insan olarak bakarız. Osmangazi çok büyük bir ailedir. Biz de o aileden biriyiz. Vatandaş isterse, Ankara görev verirse buradayım. Genel merkez ne diyorsa boynumuz kıldan ince.”

Yüksel Baysal / En Bursa

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz