AZERBAYCAN: BAŞKENTİ DOĞU KUDÜS OLAN FİLİSTİN’İN YANINDAYIZ

24 Ekim 2023 Salı, 10:30

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Müslüman Filistin halkının yanında olduklarını söyledi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısında yaptığı konuşmada, Azerbaycan’ın İslami dayanışmaya bağlı olduğuna işaret ederek Filistin halkının devlet olma mücadelesini desteklediklerini vurguladı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov şunları söyledi: “Azerbaycan’ın İsrail’le ikili ilişkilerinin olduğu ve bu ilişkilerin seviyesinin de iyi düzeyde olduğu bir gerçek. Ancak bu durum, Azerbaycan yönetiminin Gazze’de yapılan katliamlara sessiz kaldığı ya da Filistinlilerin haklı davasına yüz çevirdiği biçiminde anlaşılmamalı. İsrail ile ilişki sahibi olmak, böylesi kritik bir meselede İsrail’in istediği gibi hareket etme zorunluluğu getirmiyor.”

BAYRAMOV: BAŞKENTİ DOĞU KUDÜS OLAN FİLİSTİNDEN YANAYIZ

Bayramov aynı konuşmasında, bu sorunun uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde çözülmesi gerektiğini ifade ederek, Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olacağı iki devletli çözümden yana olduklarını bildirdi.

FİLİSTİNLİLER İÇİN 1,6 MİLYON DOLARLIK YARDIM

Dışişleri Bakanı Bayramov Azerbaycan’ın, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına 1,6 milyon dolar katkıda bulunduğunu da aktardı .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz