Karadeniz’in ilk ve tek Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT) hizmete açıldı

02 Ekim 2023 Pazartesi, 20:03

Artvin’de Hopa Devlet Hastanesi’nde Karadeniz’in ilk ve tek Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT) hizmete açıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında hizmet veren hastanelerde, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon bilim dalında büyük önemi olan ozon, proloterapi, akupunktur ve diğer tamamlayıcı tedavilerin uygulanması amacıyla “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi (GETAT)” hizmete açılmaya devam ediyor. Bu birimde fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekimler hizmet veriyor.

Hopa Devlet Hastanesi’nde AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, hastane yönetimi ve çalışanların katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açılan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT), devlet hastanelerinde hizmet veren Karadeniz’de ilk ve tek olma özelliği taşıyor.

Açılışta konuşan Doktor Mukadder Karakaya, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezinde, kupa, hacamat, Mezoterapi, Akupunktur gibi hizmetler verdiklerini ifade ederek “Devlet Hastaneleri bünyelerinde GETAT merkezimiz Karadeniz’de ilk ve tek olma özelliği taşıyor. Burada amacımız bu işlemler genellikle merdiven altı yapılıyor. Bu işlemlerin devlette sağlıklı koşullarda sağlamak. Biz de bu şekilde hizmet vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Arhavinin Sesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz