Burası İsviçre’de değil Gümüşhane’de!

Gümüşhane’de yer alan Artabel Gölleri eşsiz manzarasıyla İsviçre göllerini anımsatıyor. İşte pek az kişinin bildiği Artabel Gölleri hakkında bilinmesi gereken her şey…

30 Eylül 2023 Cumartesi, 21:21

Gümüşhane’nin en güzel gölleri arasındaki Artabel Gölleri benzersiz görüntüsüyle izleyenleri adeta büyülüyor. Artabel Gölleri’nin eşsiz görüntüsü, görenlere İsviçre’nin harika göllerini hatırlatıyor. Peki Artabel Gölleri nerede? Artabel Gölleri’ne nasıl gidilir? İşte Gümüşhane’nin o harika gölleri…

BURASI İSVİÇRE’DE DEĞİL GÜMÜŞHANE’DE
Burası İsviçre'de değil Gümüşhane'de
Burası İsviçre’de değil Gümüşhane’de

Artabel Gölleri nerede? Gümüşhane’nin en çok tercih edilen doğal güzelliklerinden bir tanesi olan Artabel Gölleri’ne ulaşmak için yaklaşık 30 dakikalık bir yolculuk gerçekleştirmeniz gerekiyor. Gümüşhane merkeze yaklaşık 60 km uzaklıkta bulunan bu bölgeye ulaşmak için özel araçlarınızla seyahat etmeniz gerekir.

ARTABEL GÖLLERİ’NE NASIL GİDİLİR

Gümüşhane şehir merkezinden yaklaşık olarak 60 km uzaklıkla bulunan bu tabiat parkına maalesef otobüs seferi bulunmaz. Bu nedenle Artabel Gölleri Tabiat Parkı’na ulaşım için özel aracınızla seyahat etmeniz gerekir. Trabzon- Gümüşhane yoluna çıktığınızda bir süre sonra karşınıza İkisu- Şiran yol ayrımı çıkacaktır.

artabel gölleri

Bu yol ayrımında Gülaçar Köyü’nün tabelasının yer aldığı yola girerek devam etmelisiniz. Yolda düz bir şekilde sonuna kadar ilerlemenizin ardından Artabel Gölleri Tabiat Parkı karşınıza çıkacaktır. Yolculuk ortalama 30 dakika kadar sürecektir.

ARTABEL GÖLLERİ'NE NASIL GİDİLİR
ARTABEL GÖLLERİ’NE NASIL GİDİLİR 

“Mükemmel bir yer 7 tane göl var hepsini gezdik ve hepsine ayrı ayrı 5 yıldız verilir. O doğaya hayran kalmamak mümkün değil arabaların bırakıldığı yerden yaya olarak gidiş dönüş 9 km biz bütün gölleri gezdiğimiz için 20.000 adım atmışız bunu bilerek gidin ve tavsiyem yanınıza çok fazla malzeme almayın yokuş çıkıldığı için yürümek değil de malzemeler daha çok yoruyor.”

“Artabel Gölleri milli parkı video ve fotoğraflarla anlatılmayacak kadar güzel ve dolu bir yer. Her yer şelale, her yer göl. 2 bin 720 metre rakımda büyük buzul göl var. Toplamda üç büyük buzul gölün yanı sıra irili ufaklı çok sayıda göl ve onlarca şelale var.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz