Emekli hesaplarına 5000 TL ikramiye yatıyor..

29 Ekim’de emeklilere 5.000 lira ikramiye verileceği haberi doğrulandı. İkramiyeler emeklilerin hesaplarına yatırılıyor ancak emekliler bu hediyeden memnun değil.

25 Eylül 2023 Pazartesi, 19:31
para

Emeklilerin uzun süredir beklediği 29 Ekim’de 5.000 lira ikramiye haberi resmiyet kazandı. Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak verilecek olan bu ikramiyenin meclis sürecinin tamamlanacağı ve emeklilerin hesaplarına yatacağı belirtildi.

Ancak emekliler bu hediyeden pek memnun değil. Birçok emekli, bu ikramiyenin sadaka gibi verildiğini, asıl beklentilerinin zam olduğunu ve milletvekillerinin maaşlarına göre çok düşük gelir elde ettiklerini söylüyor.

Zam konusunda netlik yok

Emeklilerin en çok merak ettiği konu ise zam. Ocak ayında yapılması planlanan zam oranının ne kadar olacağı henüz belli değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışmaların devam ettiğini ve konuşacağını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkan da emekliler için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Ancak emekliler net bir rakam duymak istiyor. En düşük emekli maaşı olan 7.500 liranın yetersiz kaldığını, en azından 10 bin liraya çıkarılmasını talep ediyorlar. Zam oranının da %50’nin üzerinde olmasını istiyorlar.

Tasarruf sadece emekliden değil

Emekliler, tasarruf tedbirlerinin sadece kendilerinden beklenmemesini, daha çok kazananlardan daha çok, daha az kazananlardan daha az tasarruf edilmesini istiyorlar. Milletvekillerinin maaşlarının çok yüksek olduğunu, seçildikleri andan itibaren maaş almaya başladıklarını, emekli olduklarında da hem vekil hem de emekli maaşı aldıklarını belirtiyorlar.

Emekliler, milletvekillerinin maaşlarından feragat etmelerini, halkla aynı kaderi paylaşmalarını istiyorlar. Ayrıca devlet kurumlarında da tasarruf yapılmasını öneriyorlar.

Ekonomi yönetimine güven var

Emeklilerin taleplerine rağmen, ekonomi yönetimine güven duyulduğu da ifade ediliyor. Maliye Bakanı Gaye Erçel ve Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Lütfi Elvan’ın ekonomik politikalarının olumlu sonuçlar vereceği düşünülüyor.

Ekonomide bir düzlüğe çıkılacağı ve emeklilerin de hak ettikleri maaşları alacağı umut ediliyor. Emeklilerin hakkını helal ettiği bir düzenleme yapılması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz