AK Parti Yıldırım’da hayal kırıklığına hazır !

11 Eylül 2023 Pazartesi, 10:51
alim şahin

Eşref Özdemir, İrfan Akkaya, Ömer Faruk Temiztürk, Yunus Emre Kandemir, İdris Berkcan isimlerinden biri büyük ihtimalle Yıldırım’a ilçe başkanı atanacak.

Eşref Özdemir, Yunus Emre Kandemir, İdris Berkcan gaz alımı yapılmak için İrfan Akkaya’ya Ankara yollarında eşlik edebilir .

Düşüncem İrfan Akkaya’nın İlçe Başkanlığını onaylatıp sağında solunda muhafız alayı olarak geri dönecekler.

İrfan Akkaya direkten dönerse gençlik kollarında yaş sınırını doldurmuş Ömer Faruk Temiztürk Davut Gürkan’ın bacanağı olması hasebiyle Yıldırım İlçe başkanlığı koltuğuna oturabilir.

Konu şu ki, AK Parti’nin Bursa’da ki hedefinde kesinlikle bir başarı söz konusu değildir.

Hedef her zaman olduğu gibi il başkanının kendine yakın isimleri koltuklara oturtmaktır.

Önemli olan partinin başarısı değil, önemli olan kaliteli kadro değil, menfaat ve çıkar çarkını en üst seviyede oluşturacak kadro kurulmasıdır.

Şimdi siz İrfan Akkaya’yı yani Yıldırım’ın mozaiğine ters bir ismi ilçe başkanı olarak atadığınız da önümüzdeki seçimlerde orta ve uzun vadeli süreçlerde yaşanacakları düşünün.

Aynı şekilde gençlik kollarında hiçbir başarısı olmayan Ömer Faruk Temiztürk de Yıldırım’ın kötü kaderini daha da tetikleyeceği görüşü hakim.

Her geçen gün düşen oylar %20’lik chp ile arasındaki farkın tamamen sıfıra indirilmesi/kapatılması karşısında daha da aşağı indirmek için titizlikle oluşturulan kadronun iktidar partisinin Bursa’da sonunu hazırladığı gerçeğini görmezden gelirseniz yarın seçmene bedava Togg bile verseniz tatmin edemezsiniz.

Zira her şey sahada vatandaşa ters istikamette ilerliyor.

Herşey artık çok aşikar biçimde sırıtır hale geldi.

Bu şu demektir; AK Parti’nin Bursa yöneticileri kurmaya çalıştıkları kadro ile partiye alenen ihanet etmişler etmeye de son hızla devam ediyorlar.

Baksanıza koca Bursa’da milletvekilligine, belediye başkanlığına, il ilçe başkanlığı aday adayları vesaire bunlardan başka isim yokmuş gibi davranılıyor.

Demem o ki, bu ısrarlı tutum ve izlenen politika seçmen üzerinde o kadar irite olmuş ki, insanlar adeta AK Parti’nin Bursa’da isminden nefret eder hale gelmiş durumda.

Sırf yerel yöneticiler yüzünden.

Bu nefreti körükleyecek isimler, tavsiyeler, uygulamalar, haksızlıklar, adamcılık, kayırmalar artarak son hızla devam ediyor.

Bu da AK Parti’nin Bursa’da hızla tereyağı gibi erimesine neden oluyor.

Kimsenin sokağın derdini halkın derdini beklentisini karşılama gibi bir sıkıntısı yok.

Böyle bir yöneticilik anlayışı alınan sonuçlara yansıdı bundan sonra da yansıması kaçınılmaz olacak.

Sözün özü; Genel merkeze olası çağrılacaklar arasında Yıldırım İlçe Başkanlığına İrfan Akkaya veya Ömer Faruk Temiztürk’ün atamasıyla son bulacağını düşünüyorum.

Bu da AK Parti’nin Yıldırım halkı üzerinde büyük hayal kırıklığına neden olacak.

Böyle olması durumunda Ali Erbay’dan sonra Yıldırım’da oyların erimesi için ikinci bir faciaya imza atılmış demektir.

Her şey netleştiğinde umarım iş işten geçmemiş olur.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz