Alinur, Davut, Erbay, sinsi planlar ve tarumar edilen…

15 Ağustos 2023 Salı, 12:27
alim şahin

Sıcakların zirve yapmasıyla birlikte trafikte adım adım yerinde sayan vatandaşlar tarafından övgüyle anılan Alinur Aktaş!

Göreve geldiği günden beri alikıran baş kesen çakma külhanbeyi tavırlarıyla vatandaşı bir tarafa bırakın kendi çalışan personelinin bile yüksek düzeyde nefretini üzerine çekmeyi başarmış.

En büyük özelliği Anadolu kadınlarına kursilerden boş beleş külahanbeylik yapmak!

Tayyip Erdoğan belediyeciliğinden zerre kadar nasiplenmemiş ve Bursa’ya hiçbir yatırımı olmadan o kadar zamanı kaş kaldırıp yüksek volüm de ses desibelini aşıp gürültü kirliliği meydana getiren bu zatın ne seçmen karşılığı nede Ankara karşılığı kalmamıştır.

DAVUT GÜRKAN
‘İl başkanlığı kim Davut Gürkan kim’ diyeceğim ama dedik ya o malum birileri yetkileri ellerine geçirmişken alikıran baş kesen yapılarıyla ne tabanın sesine nede teşkilatın sesine önem verilmemiş.

O kadar adayın içinde özellikle ve de kesinlikle il başkanı olamayacak kişiyi bihmed üyesi, İmam hatip mezunu diye yutturarak her türlü fırıldak, zırıldak işleri, kısa boy kaprisinden dolayı 7 cm’lik gizli özel topuklu ayakkabı giyecek kadar egoist, zengin tiplemesi görüntüsünü il başkan koltuğuna oturttular.

ALİ ERBAY
Yine birilerinin öngörüsüz tazyiki ile henüz gençlik evresini tamamlamamış olmasına rağmen tabanın, seçmenin, teşkilatın tüm tepkilerine rağmen ilçe başkanlığı koltuğuna oturtulmuş, teşkilat yöneticilerinde olmaması gereken son derece egolu ve kaprisli.

Bu tipler ‘başarılı bir ilçe başkanı sadece bir dönem ilçe başkanlığı yapar sonrada bir üst makamda görevine devam eder’ diye eleştirirken, bir kaç dönemdir ilçe başkanlığında kalarak adeta kendi kendini başarısız ilan etmiş olanlar vardır.

Önceki dönemlerde arı kovanı gibi hareketli olan ilçeyi kibir, egoist, saldırgan tutum ve davranışlarından dolayı ıssız hana çevirerek bunu ispatlamıştır.

Bugün ki sonuçları ortada daha fazla söze gerek varmı?

Bununla birlikte Yıldırım’ın! başına belediye başkanı olacam diye etrafına mesaj vermeyi de ihmal etmiyor.

Tez zamanda bu siyasi omurgasızlıktan teşkilatların temizlenmesi parti tabanının en büyük arzu ve temennisidir.

Bu durum lokal olarak sadece Bursa’da yaşanmıyor.

Teşkilatları bu duruma birileri kasıtlı olarak sistemli bir şekilde getirdi.

HATIRLAYIN..

Yaklaşık 8 yıl önce REİS’in Trabzon genişletilmiş il Divan toplantısında ilk defa gündeme getirdiği, hislerimize adeta tercüman olan söylediği üç cümle vardı.

Sırasıyla..

1-Metal yorgunluğu
2-Kabuk değişimi
3-Ömerler meselesi

Şöyle söylemişti REİS:

“İçimizde metal yorgunu olan arkadaşlarımız var. Onları dinlendireceğiz yerlerine yeni dinamik dinlenmiş arkadaşlar alıp yola öyle devam edeceğiz.
Gençlerimizi çok seviyoruz ve onlara sorumluluklar vereceğiz, gençlikten oluşan bir kabuk değişimi yapacağız.
İlçe ve il teşkilatlarımızı ömerleri bulup ömerlerle kuracağız.”

“Bu uygulamayı derhal yapın” diye talimat verdiği bu kişiler ‘reisin sözlerini kimseye hissettirmeden sinsice öyle kullandılar’ ki TEŞKİLATLAR TARUMAR oldu.

Metal yorgunluğu altında AK Parti’nin içinde ne kadar deneyimli, tecrübeli, Parti’nin hafızası niteliğinde teşkilat mensubu varsa hepsini temizlediler ve neredeyse parti hafızasını kaybetti.

“Gençliğe önem vereceğiz, yeni bir kabuk oluşturacağız” diye ak parti öyle bir çürük kabukla, öyle özünü koruyamayan bir kabukla kaplandı ki, Reis kendi teşkilatlarından asla eleştiri almazdı. Ama bu malûm kabuk mensupları REİS’i beğenmeyip zaman zaman eleştirmeye başladılar.

ÖMER’LER YERİNE TECAVÜZCÜ COŞKUNLAR!

“Ömerleri bulun” dedi!

Mesele adı Ömer olmak değil, Ömer’den ne anlıyorsak oydu.

‘Adil olacak, lider olacak, çevresinde sevilen, sayılan, sözü dinlenilen, temsil kabiliyeti yüksek olacak’ Ömer profiliydi.

Ancak “Ömerleri bul” diye talimat verdiği o malum zatlar bırakın bulmayı içerde var olan Ömerleri de dışarı atıp ne kadar “tecavüzcü Coşkun” örneği varsa teşkilatlara doldurdular, partinin yapısı mecazi anlamda bir nevi tecavüze uğradı. O gün bugün yapının atomu bozulduğu için bir türlü toparlanmadı.

Zaman zaman teşkilat yapısıyla ilgili REİS’in konuşması yüreğimize su serpse de ‘ha şimdi safrayı çıkaracak rahatlama olacak’ dediysekde bunun olmasını engelleyen faktörlerin başında REİS’in çok yorulmuş olması, global Dünya’da büyük şeytanlarla kavga içinde olmasıdır .

Ee bir de tabi sağlığı işin içine girince bu olaylar kontrolünden çıkıp takip edilemez hal aldı.

2011 GENEL SEÇİMLERİ BİR MİLATTIR

Milletvekili listelerine adı sanı bilinmeyen kişiler seçilecek yerlerden girmeleri bu ateşin çırasını yaktı.

Çünkü seçmen listeyi beğenmemiş fakat ‘oyum reise’ deyip sandıkta görevini yerine getirmiştir.

İşte o tarihten sonraki süreçlerde ne milletvekili listeleri, ne belediye başkan adayları, ne meclis üyeleri, ne il başkanları ve yöneticileri, ne ilçe başkanları ve yöneticileri ne seçmen ne de STK’ların tasvip ettiği değil istemediği isimlerden oluşmuştur.

Bu istenmeyen kasaba kılıklı siyasi bücürler her defasında tepki çekmiştir.

2011 genel seçimlerinde Faruk Çelik’in başarısız olması ve siyasi hayatının bitmesini isteyen parti içindeki bazı güçler tarafından Urfa’ya sürülmüştü.

Faruk Çelik’in sarsılmaz kale haline getirdiği hazır yağlı ballı Bursa ise Bülent Arınç’a teslim edilmişti.

Bülent Arınç‘tan çok şey bekleyen Bursa malesef sükutu hayale uğramıştı.

Çünkü Arınç’ın amacı Bursa’ya hizmet değil, Faruk Çelik’in ismini Bursa’dan silmek, kaldırmaktı.

Faruk Çelik düşmanlığı ile başlayan Arınç icraatları “Özgül ağırlığım” masalı okunarak Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı ile tamamlamıştı.

Ondan sonra gelen ithallerinde hayrını Bursa malesef görmedi.

Mehmet Müezzinoğlu İstanbul il başkanlığı yapmış, teşkilatı bilir hizmet nedir bilir diyerek beklenti içine giren Bursa yine sükutu hayale uğramış bir hayrı olmamıştı.

Efkan Alâ derseniz ‘Bursa için hangi eserde parmağının izi var’ bir elin parmaklarının ikisi kadar sayılamaz.

Davut Gürkanı Kızılay’a il başkanı yaptı, Davut Gürkan‘ı ak parti il başkanı yaptı. Davut Gürkan’ı şimdide Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına hazırlıyor.

En büyük hizmeti Davut Gürkan’ı partinin başına bela etmesidir.

Başka varsa onu da siz söyleyin.

Buradan uyarıyorum:

Mevcut Alinur ile Davut Büyükşehir Belediye Başkan adayı olursa hem Yıldırım, hemde Osmangazi ilçeleri de gider.

Bu vebalin altında kalırsınız.

Tablo bu kadar net, mesaj cok açıktır.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz