Ekonomi yönetimi emekliye zammı veto etti

Emekli maaşlarına yılbaşından önce bir zam görünmüyor. Sahada yerel seçim çalışmalarını yürüten AK Partili vekiller, gelen şikayetlerden zora girmiş durumda. Vekiller zam için bastırsa da ekonomi yönetimi “Kaynak yok.” diyerek karşı çıktı.

12 Ağustos 2023 Cumartesi, 07:04
para

AK Parti milletvekilleri Meclis tatile girdikten sonra yeniden sahaya inerek yerel seçimlere yönelik çalışmalara başlattı. Bu çalışmalar sırasında, en fazla emeklilerden şikayet geldi. Birçok milletvekili saha çalışmaları sırasında, düşük maaşlar sebebiyle emeklilerin sitemleri ve şikayetleriyle karşılaştı. Durumu parti yönetimine de aktaran AK Parti milletvekilleri, hükümetin yıl başını beklemeden emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi konusunda adım atılmasını istedi.

Özellikle kök maaşı 7 bin 500 ve altında olan emeklilerin, vergi ve akaryakıt zamlarından sonra temel ihtiyaçlar maddelerinde meydana gelen artışlar sebebiyle zor duruma düştüklerini belirten AK Parti milletvekilleri, “Sahada çok zorlanıyoruz. Nereye gitsek, emeklilerin sitemleri ile karşılaşıyoruz. Bu konuyu partiye de ilettik. Ekim ayında Meclis açıldığında, en azından kök maaşı düşük olanlara yönelik yeni bir düzenleme yapılması beklentimiz var. Yılbaşına kadar bu süreci götürmek çok zor.” dedi.

EKONOMİ YÖNETİMİ EMEKLİYE ZAMMA KARŞI

15-16 milyon emekliden kök maaşı 7 bin 500 ve altında olan emekli sayısı 5 milyondan fazla. AK Parti milletvekilleri, tamamına olmasa bile kök maaşı düşük olan emeklilere düzeltme yapılması konusunda ısrarcı olacaklarını dile getirdi.

Ancak emekli maaşlarına yönelik artış beklentisine ekonomi yönetiminden şimdilik vize çıkmadı. AK Parti yöneticileri de kendilerine iletilen taleplerin haklı olduğunu ancak bu şartlarda yeni bir adım atılmasının öngörülmediğini belirterek, “15-16 milyon emekli var. Her bir liralık artışın bütçeye 15 milyon lira maliyeti olacak. Cumhurbaşkanı’mız da artışı talep edecektir ama şu anda ekonomi yönetiminin tavrı çok net.” değerlendirmesini yaptı.

MEHMET ŞİMŞEK: ARTIŞ YAPAMAYIZ; KAYNAK YOK, MÜMKÜN DEĞİL

AK Parti’nin son seçim stratejisi toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e emekli maaşları ile ilgili gelen talep ve şikayetlerin iletildiği, Şimşek’in ise, “Artış yapamayız; kaynak yok, mümkün değil.” dediği belirtildi.

Kaynak : Türkiye gazetesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz