Fatih Erbakan’ı harcayan zihniyet ! İkinci bir AKP olmasın..

11 Ağustos 2023 Cuma, 12:39
Alim Şahin

Fatih Erbakan’ın izlediği politika, söylemleri tavsiye ve önerileriyle benim de desteklediğim şekliyle vatandaşın gönlünde oldukça yer ediyor.

Ancak Fatih Erbakan’ın gayretini ve mücadelesini gölgeleyen en büyük engel en büyük handikap parti yerel temsilcileri ve yöneticileridir.

Konuyla ilgili Yeniden Refah Partisi lideri ile Bursa teşkilatlarıyla alakalı vatandaşlara görüşlerini sorduk.

Ne yazık ki, genel başkan Fatih Erbakan’ın aksine partisi yerelde oldukça düşük portre çiziyor.

Yerel yöneticilerinde deneyimsiz, siyaseti bilmeyen, donanımsız, gelişigüzel toplama bir teşkilat görüntüsü veriyor..

Bu da Erbakan’a büyük puan kaybettiriyor.

Parti yönetimleri biraz daha tecrübeli, siyasi açıdan donanımlı, Erbakan’ın misyonuna uygun düşünce yapısıyla tecrübeyi harmanlayabilseler bence Bursa’da büyük bir sıçrama yapabilir.

Ancak yetersizlik, bilgisizlik, ifade anlamında tecrübe ve insan ilişkileri konusunda seviye düşüklüğü, ikna yöntemleri, zayıflıktan öte itici bir yol izlemeleri yeniden refah partisi’ne ve Fatih Erbakan’a vurulan en büyük darbe olarak öne çıkıyor.

Bu da Parti’nin gelişmesine, toplumun ilgi ve alaka göstermesinin tek başına ya da potansiyel bir oluşum olmasın önündeki en büyük sebep ve engel olarak görülüyor.

Bu tespit ve izlenimlerimiz bir uyarı olarak alınmalı, göz ardı edilmemelidir.

Gerek genel merkez düzeyinde gerek yerel yöneticilerin kendilerine çeki düzen vermeleri konusunda sokakta vatandaşta nasıl konuşulacağı konusunda kendilerini biraz daha geliştirmeleri gerektiği yoluna gitmeli, bu sorunun hal ve çaresini bulmalıdırlar.

Bu problem devam ettiği müddetçe Fatih Erbakan’ın söylemleri sırf itici ifadeler kullanan yöneticiler yüzünden yerellerde çok da fazla karşılık bulmayacaktır.

Zira Parti yeni, lider yeni, kendini topluma kabullendirmesi büyük çaba sarf edilmeli. Bu yapılırken toplama yöneticiler yüzünden liderin kazanım çabaları birileri tarafından kırılıp dökülmemelidir.

Bu nedenle birçok yönetici ile görüşmemizde sanki hepsi ağız birliği yapmış aynı kalıptan çıkmış şekliyle sempatik olmak yerine itici bir yol izlemeyi kendilerine şiar edinmişler.

Bu şekilde çoğalması büyümesi iktidar kazanımını elde etmesi hayalden başka bir şey değildir.

Bu uyarı izlenim ve önerilerimizi umarım ciddiye alınır.

Yerelde daha da bir olgun, daha da bir insan ilişkilerinde seçici ve kazandırıcı ifadeleri olması yönünde biraz daha eğitimli kişilere yer verilmelidir diye düşünüyorum.

Oysa Bursa’da hızla çakılmaya yüz tutmuş AK parti’yi bu duruma getiren bahsini ettiğimiz özelliklere sahip yöneticilerden başkası değildir.

Daha iktidar olmadan ak parti yöneticilerinin farklı versiyonunu izleyen yeniden refah partisindekiler yerelde partiyi daha doğmadan öldürürler.

Kısaca Ak Parti içinde üreyen AKP’liler partiyi ele geçirip zemine çakmaya çalışırken, Yeniden Refah Partisi’nin içinde de aynı oluşumlar olmamasına dikkat edilmelidir.

Ve sonuç olarak şu soruyu sorabiliriz; “Sizin Ak Partililerden (yöneticilerden) ne farkınız var?” dedirtmemek için şimdiden önlem alınmalıdır.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz