Emekliyi mest edecek gelişme! 8 bin TL…

17 Temmuz 2023 Pazartesi, 19:10
erdoğan bahçeli

SSK ve BAĞ-KUR emeklisini sevindirecek gelişmeler yaşanıyor. Temmuz’da yapılan yüzde 25 zamma ek zam geliyor. 8 bin TL ekstra zamma Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da onay çıktı. Emekliler zam kararı sonrası sevinçten adeta zil takıp oynayacak. Milyonların maaşı bir kez daha değişecek. Ayrıca emekliye bir çok ek fırsat da var. Maaşlarının artmasıyla maaş promosyonlarına da zam geliyor. İşte yeni zamlı emekli maaşları ve seyyanen zam son dakika gelişmeleri…

Emekli zamları son dönemlerde Türkiye’de en çok konuşulan konuların başında geliyor. Zam geldi mi, gelecek mi, ne kadar zam gelecek gibi soruların yanıtı merakla bekleniyordu. Merak edilen soruların cevabı ise Ankara kulislerine yansıdı. TBMM Genel Kurulunda yapılan oylama ile emekli maaş zammı yüzde 25 olarak kabul edilmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de seyyanen zam çağrısı yanıtsız kalınca emekliler büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Ancak güzel haberler de gelmeye devam ediyor.

emekliye-ek-odeme-1.jpg
EMEKLİYE YENİ MAAŞ ARTIŞI DAHA

Emeklilere yüzde 25’lik Temmuz zammına ek olarak yeni bir zam müjdesi var. Alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli arasında yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıktı. Henüz açıklanmasa da emekliye seyyanen zam için düğmeye basıldı.

emekliye-ek-odeme-3.jpg
EMEKLİLERE 8 BİN TL SEYYANEN ZAM YOLDA

Emekliler için yeni zam müjdesini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanı Cemil Cahit Saraçoğlu verdi. Sosyal medya üzerinden emekli zamlarına ilişkin paylaşım yapan Saraçoğlu, Ankara kulislerinde yer alan iddialara göre seyyanen zam için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli anlaştı. Ancak seyyanen zam duyurusu TBMM tatilinin hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak. Yani emekliler yeni zam için Eylül ayını beklemek zorunda kalacak.

emekliye-ek-odeme-2.jpg
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA DA ZAM VAR

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisine ek zammın yanında yeni müjdeler de gelebilir. Son dönemlerde en düşük emekli maaşı zammı da tartışma konusu olmuştu. Hükümet bu konuda da düğmeye bastı. Emekli vatandaşların enflasyon karşısında ezdirilmemesi için harekete geçildi. Ek zam için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talimat geldi.

7500 TL olan en düşük emekli maaşına yeni bir zam daha yapılacak. Bu konuda da ilgili bakanlıklar çalışmalara başladı. TBMM açılır açılmaz yeni çalışmalar meclise sunulacak.

.

Tum-haberler com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz