AK Parti’de il ve ilçeler değişecek… 

04 Temmuz 2023 Salı, 09:23
ak parti

Cumhurbaşkanımız Erdoğan radikal kararlar almaya başladı. Önce üç dönem vekillik yapanları listeye koymadı. Bu uygulama çok olumlu makes buldu. Siyasette değişim önemlidir. Bu değişimi yaparken kırmadan dökmeden yapmak gerekir.   

Milletvekili listelerinin neredeyse tamamı yenilendi. Öte yandan bir başka radikal karar kabinede alındı. Bakanların tamamı değişti. Bu bakanların birçoğu çok başarılıydı. Ancak Erdoğan değişim kararı aldığı için kabine yenilendi. Kabinenin yenilenmesi çok olumlu yankılandı. Milletimiz değişimi sevdi.  

Asıl büyük değişim MKYK’da yaşanacak. Cumhurbaşkanımız MKYK’nın yüzde 80’ini değiştirecek. Yeni döneme yeni yüzlerle gidecek. Türkiye yüzyılına genç ve dinamik isimlerle yürüyecek. Kendi alanlarında başarılı olan genç isimlere yer verecek. Başkanlık divanı yenilenecek. Burada da yeni isimler olacak.  

Büyük kongre yapıldıktan sonra il ve ilçe kongreleri yapılacak. Bu karar da çok isabetlidir. 14 Mayıs ve  28 Mayıs seçimlerinde başarılı olamayan il ve ilçe başkanları değişecek. Gerek seçim işleri başkanlığında gerekse teşkilat başkanlığında ciddi bir çalışma yapılıyor. Rakamlar ortaya dökülüyor. Bırakın il ve ilçeleri mahalleler bile masaya yatırıldı. Nerede az oy alındı. Nerede başarısız olundu bu konuda ciddi bir çalışma var. İl ve ilçelerde çok büyük bir değişim geliyor. Başarılı olanlar kalacak oy düşüren il ve ilçe başkanları değişecek. Halktan kopan, kibir abidesi tipler gidecek. Halka ve Hakk’a hizmet etmeyi görev edinmiş isimler gelecek.  

Siyasette halka yakınlık çok önemli. Örnek olarak Amasya’yı verebiliriz. AK Parti seçimden önce yapılan anketlerde Amasya’da sadece bir vekil çıkarabilecekken, Haluk İpek’in bu ilimizde liste başı yapılması nedeniyle vekil sayısı ikiye çıktı. Demek ki halka yakın, siyaseti bilen isimler listelerde olursa başarı geliyor.

SİNAN BURHAN – YENİAKİT

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz