Kemal Kılıçdaroğlu artık milletvekili değil

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a rakip olan ve seçimleri kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili seçilemeyince CHP tarihinde ilk kez TBMM’de Genel Başkansız kaldı.

05 Haziran 2023 Pazartesi, 09:45
kılıçdaroğlu

14 Mayıs seçimlerinde halkın oyunu alan 28. dönem milletvekilleri dün yemin ederek göreve başladı. TBMM‘nin en yaşlı üyesi olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin yönettiği oturumda toplam 581 milletvekili yemin etti. 10 saati aşan yemin töreninde dikkat çeken görüntüler ortaya çıktı.

KILIÇDAROĞLU MİLLETVEKİLİ SEÇİLEMEDİ

Milletvekillerinin yemin törenini izlemek için Genel Kurula gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın karşısında aday olduğu için ve milletvekili seçilemediği için oturumu konuk bölümünden izlemek zorunda kaldı. 2002 yılından bu yana milletvekili olarak TBMM‘de olan Kılıçdaroğlu’nun bu dönemde Meclis‘e girememesi bir detayı da ortaya çıkardı.

CHP İLK KEZ GENEL BAŞKANSIZ KALDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun milletvekili seçilemeyerek TBMM‘ye girememesinin CHP tarihinde bir ilk olduğu tespit edildi. 9 Eylül 1923’te kurulan ve 100 yıllık CHP’de ilk kez CHP Genel Başkanı olarak bir ismin TBMM’de yer alamadığı belirlendi. Kılıçdaroğlu’nun giremediği TBMM’de genel başkanı CHP Grup Başkanvekili olarak Özgür Özel’in temsil edeceği belirtiliyor.

GRUP TOPLANTILARINI YÖNETECEK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Genel Kurula giremezken grup toplantılarını ise yönetebilecek. Milletvekili seçilemeyen Kılıçdaroğlu, Genel Başkan sıfatıyla TBMM’de  düzenlenen haftalık oturumlarda milletvekillerine seslenebilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz