Erdoğan: Partim de büyük düşüş var! Kazandık rehaveti faciaya davetiyedir… Teşkilatların sandık zaafiyeti

Cumhurbaşkanlığı 2. turunda kesin “kazandık kazanacağız” rehaveti faciaya davetiyedir.

17 Mayıs 2023 Çarşamba, 09:30
alim şahin

Şu an Cumhur ittifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2. turda kesin kazandığı görüş hakim. Bu yapılabilecek en büyük hatadır.

Seçimin ardından…
Eğer birinci turda 0,5 puan farkla kazanılmamışsa bunun tek müsebbibi teşkilatların işi sıkı tutmamasından kaynaklıdır.

Sandıklara layıkıyla sahip çıkılamadı.
AK Parti’nin sandık temsilcileri muhalefet partilerinin kalabalık taraftarlarının baskılarıyla korku ve sindirmeleriyle dikkatleri dağıtıldı, sandığı konsantre olamadı ne yapıldıysa sayım ve tutanak sürecinde yapıldı, büyük oy kaybına neden oldu.

Gelen tepkilerde muhalefet taraftarlarının sandığa kalabalık şekilde organize olmuş, baskı kurmuş şeklindeydi.

Bu da AK Parti temsilcisini yalnızlaştırılmış, tehdit edilmiş duruma sokuyor, sayım ve tutanak sonuçlarına hakim olamıyordu.

Hatta Bursa’da birçok yerde tartışmalar yaşandı polis müdahalesi olduğu, bazı görevlilerin ilçe başkanlarını aradığı, başkanın sandığa sahip çıkılması adına yardımcı ekip göndermek yerine arayan kişiyi suçladığını dair şikayetler söz konusuydu.

Yani il ilçe başkanları ve teşkilat mensuplarının titiz bir çalışması olmadığı gibi çok gevşek davranıldığı, ipin ucunu tamamen bıraktığı, sandık görevlisini kaderine terk ettiği şikayetleri söz konusuydu.

AK Parti teşkilatları bu kadar duyarsız, bu kadar vurdumduymaz bu kadar dava bilincinden soyutlanmış samimiyetsizlik cenderesine düşmüş görüntü içinde olmaları sınavı ne yazık ki geçemedikleri gibi sınıfta kaldıkları görüldü.

2. TURU KAZANACAĞIZ REHAVETİ FACİA YA DAVETİYEDİR

İslam ordusuyla müşriklerin karşılaştığı Uhud Savaşı öncesi başkomutan kainatın efendisi peygamberimiz Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) efendimizin talimatıyla her ihtimale karşı okçular tepesi diye adlandırılan yere Okçu görevlendirilmiş, savaş bitene kadar görev yerlerini terk edilmemesi emri verilmişti.

Çünkü savaşlar taktiksel plan ve hamlelerle kazanılıyordu.

Çarpışmanın en şiddetli anında müşrikler birden geri çekilme ve kaçışma pozisyonuna girdi.

Tam da o sırada İslam ordusunun büyük bir zafer kazandığı düşünülerek okçular tepesinde görevlendirilenler zafer naralarıyla bulundukları yeri terk ettiler.

Geri çekildikleri görüntüsü veren müşrikler Uhud Dağı etrafında dolanarak okçular tepesinin bulunduğu arka plandan İslam ordusunu kuşatmış ve yenilgiye uğratmıştı.

İşte şu an Cumhurbaşkanlığı seçiminde adeta 2 tura Zafer narlarıyla gireceğini düşünen ve büyük bir rehavete kapılan AK Parti teşkilatları uyanmalıdır.
Bu görüntü hiç hoş bir görüntü değildir.
Sonu acı ve hüsranla bitecek olasılıklar her zaman vardır.

Hem henüz bir zafer kazanıldığı söylenemez.

Bu durum Cumhur ittifakı veya AK Parti kanadında özellikle teşkilat mensuplarında yaşanan bu vurdumduymazlık 29 Mayıs sabahına acı gerçekle uyanmamıza neden olmasın.

Vatandaşın samimiyetle büyük bir katılım sağladığı, halk olarak kendi içinde adeta organize olarak cumhurbaşkanına nasıl büyük bir destek çıkıyor sandığa koşuyorsa, sandığa ve vatandaşın iradesine sahip çıkmak da AK Parti ve teşkilatların asli görevidir.

Ne yazık ki, ilk turda bu sahiplenme duygusundan yoksun bir yaklaşım sergilendi.

İlçeleri defalarca aramalarına rağmen oy kullanmak isteyen yaşlı ve hasta ak partili vatandaşları sandığa taşımadılar. Her şey oluruna bırakıldı, sandık görevlileri kaderine terk edildi, teşkilatlar kendi görevlisini yalnız bıraktı, her sandıkta çok kalabalık taraftar bulunduran ve bu yönde organize olan muhalefet AK Parti temsilcisini adeta esir aldı. Hatta gelen bilgilere göre bazı sandık temsilcilerine ak parti demeyeceksin AKP diyeceksin tehtidinde bulunuldu.

2’inci turda bu hata yapılmamalı.
Daha samimi, daha bilinçli, daha güçlü bir şekilde sandıklar kuşatılmalıdır, sahip çıkılmalıdır.

İşte bu yüzden vatandaş eskiye nazaran dönem teşkilatlarını samimiyetsiz bulduğu için AK Parti yöneticilerine güvenemiyor.

Güvenmediği için de AK Parti’ye yeteri kadar oy vermemiş, Cumhurbaşkanlığı oy sayısı ve önceki seçime göre oy oranında büyük oy kaybı yaşanmıştır.

ERDOĞAN: PARTİMDE MAALESEF BİR DÜŞÜŞ SÖZ KONUSU

Bu durumu cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam yaptığı CNN Türk canlı yayında şu sözlerle özetlemiştir.

“Partimde maalesef bir düşüş söz konusu. Bunun üzerinde teşkilat başkanlığımız dün yaptığımız toplantıdan sonra nerede ne tür eksiklerimiz olduğu, bu eksiklerimizi gidermek üzere inşallah önümüzdeki yerel seçimlere hazırlığımızı yapmaya başlamamız lazım. Gerekli hazırlıkları yapacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “gerekli müdahaleyi yapacağız” söylemi ne kadar olacak bunu birlikte göreceğiz.

Ancak bana göre gerekli müdahale şu olmalıdır; oy oranı düşen illerde başarısız belediyelerde yeni adaylarla seçime girilmeli, AK Parti teşkilatları sıfırdan komple tamamen samimi dava ruhunu benimsemiş kişilerle değiştirilmelidir.

Özellikle Bursa’da İl Başkanı konumunda olan Davut Gürkan’ı bir nevi tınnamayan, Bursa’ya ve halka hizmet konusunda hiçbir başarısı bulunmayan Alinur ve tüm parti teşkilatları ile yola devam edilmesi mümkün değildir.

Tersi bir durum AK Parti’ye yerel seçimlerde büyük bir hezimet yaşatır.
Durum bu kadar açık ve nettir.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz