Bakan Çelik demokrasi şehidi Fatin Rüştü Zorlu’nun Köyü’nde!

‘Bu köyün demokrasi tarihimizde acısı var’

04 Mayıs 2023 Perşembe, 16:22

Memleketi Artvin’den AK Parti milletvekili adayı olarak gösterilen Devlet eski Bakanı Faruk Çelik, yoğun tempolu bir seçim kampanyası yürütüyor.  Artvin’de ‘Gidilmedik yer basılmadık toprak bırakmayacağım’ sloganıyla saha çalışmalarını yürüten Bakan Çelik, bugün demokrasi şehidi Fatin Rüştü Zorlu’nun köyünde sevgi gösterileriyle karşılandı.

AK Parti hükümetleri döneminde 11 yıl devlet bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı görevlerinde bulunan Bursa ve Şanlıurfa Milletvekilliği yapan Bakan Faruk Çelik, Artvin’den 28. Dönem AK Parti 1. sıra milletvekili adayı gösterildi.

Bakan Faruk Çelik, 11 Mayıs’tan beri yürütmüş olduğu seçim kampanyasında ‘Gidilmedik yer basılmadık toprak bırakmayacağız’ diyerek Artvin’i karış karış geziyor.

Artvin’in en sarp köylerine kadar giden ve buralarda AK Parti hükümetlerinin icraatlarını anlatan, önümüzdeki 14 Mayıs seçimlerinin önemine değinen Bakan Faruk Çelik, bugün Esenkaya Köyü’nde idi.

Eski ismiyle ‘Zor’ olarak bilinen ve Demokrasi Şehidi Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’nun memleketi olan bu köyde konuşan Çelik, 14 Mayıs seçimlerinin demokrasi açısından 1950’den sonraki 2. büyük ve tarihi seçimler olduğunu söyledi.

‘DEMOKRASİ TARİHİNDE ACISI VAR’

Bakan Çelik, “Bu köyün demokrasi tarihimizde önemi var ve yarası var. Bu köyün çocuğu 14 Mayıs 1950 seçimlerinde merhum Başbakanımız Adnan Menderes’in yol arkadaşı olarak Demokrat Parti hükümetinde Dışişleri Bakanı görevini üstlendi ve Türkiye’nin büyümesini, güçlenmesini istemeyen o darbeci zihniyet, 27 Eylül 1960 darbesiyle Adnan Menderes ile Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ı hukuksuz şekilde yargılayarak idama mahkûm etti. Bir süre sonra da dar ağacına gönderdiler. Türk Milleti Başbakan ve iki bakanına yapılan bu idam fermanını tarihe kara bir leke olarak yazdı. Demokrasi şehitlerimizi gönüllerinde yaşattı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

‘BİR DÖNÜM NOKTASI’

14 Mayıs seçimlerinin Türkiye için çok önemli olduğunu ifade Faruk Çelik şunları söyledi: “Tam 63 yıl önce siz bu köyden bir evladınızı demokrasi şehidi olarak uğurladınız. Demokrasi tarihimizin ikinci 14 Mayıs’ında yapılacak bu seçimler, Türkiye’nin ikinci yüzyılda daha demokratik, güçlü ve bağımsız bir ülke olması için, bu seçimler bir kez daha dönüm noktasını temsil edecek. Sizler demokrasi için şehit veren bir köy olarak demokrasinin, 14 Mayıs’ın neler ifade ettiğini bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Gelin yeni yüzyılın inşasını hep beraber yapalım” diye konuştu.

Bu köyden Halk Ozanı Aşık Fuzuli’nin de çıktığını vurgulayan Bakan Faruk Çelik, köyün Türkiye’nin kültürel yapısına katkı sağladığını ifade etti. Bakan Çelik, köylülerin sevgi gösterileriyle köyden uğurlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz