Cumhur İttifakı 19 ilde ortak liste hazırlıyor

06 Nisan 2023 Perşembe, 17:29
erdoğan bahçeli

AK Parti’de üst Komisyon toplantısında listelere son şeklinin bugün verileceğine işaret etti. Listeler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bu kararın ardından gönderilecek.

Cumhur İttifakı ortakları, 14 Mayıs’ta 19 ilde ortak liste ile seçime girmeye hazırlanıyor. AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi, 14 Mayıs’ta en fazla dört milletvekili çıkartabilen 19 ilde seçimlere ortak liste ile gitmeye hazırlanıyor.

10 İLDE MHP İLE 9’UNDA DİĞERLERİYLE

AK Parti kaynakları, 19 ilin 10’unda MHP ile ortak liste oluşturulabileceğini ifade ederek, “Genel Merkezler arasında geliştirilen diyaloga bağlı olarak il sayısı 5’e kadar düşebilir” bilgisini paylaştı. Kaynaklar; Yeniden Refah Partisi, BBP, HÜDA PAR ile de 9 ilde ortak liste oluşturmak için hazırlıkların sürdüğünü kaydetti. HÜDA PAR’ın biri Doğu ve biri ise Güneydoğu Anadolu’da olmak üzere AK Parti listelerinden iki ilde seçimlere girmek için istişareler yürüttüğünü aktaran kaynaklar; AK Parti’de üst Komisyon toplantısında listelere son şeklinin bugün verileceğine işaret etti. Listeler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bu kararın ardından gönderilecek.

25’İNCİ DÖNEMLİKLER 3 DÖNEM DIŞI

AK Parti kaynakları, 3 dönem kuralı üzerinde de fikir jimnastiğinin sürdüğünü bildirerek, 7 Haziran 2015 seçimleri ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasında beş aylık 25’inci dönemin 3 dönem kuralı kapsamına takılmayacağını da vurguladı.

Yeni Şafak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz