Bursalılar’dan vekillere karne ! Kimler vekil olmamalı?

12 Mart 2023 Pazar, 21:11
alim şahin

Hafta sonu iki gününü mevcut vekillere ayırdık!

AK Parti Bursa milletvekilleriyle alakalı sokakta vatandaşla çalışma yaptık.

Enteresan sonuçlar ortaya çıktı.

Açıkçası “bu kadarını beklemiyordum” ifadesini kullanmak için bu tablodan daha iyisini bulamazdım.

Vatandaşa mevcut vekillerin seçmen nezdinde bulundukları yeri sorduk.

Mini değerlendirme sonucunda yeniden milletvekili veya vekil adayı olup olamayacağına yönelik tercihlerini aldık.

Lafı uzatmadan sokaktan edindiğimiz yansımalara geçelim.

Ak Parti mebusları !

Efkan Ala


Bursa’da bıraktığı en büyük iz “peygamber gurur yaptı biz yapmadık” sözü oldu. Bu söz vatandaşı derinden üzmüş. Oysa Bursa’da gururdan kibir den yanına yaklaşılamadı. Bursa’dan kopuk, halktan uzak sorumlu olduğu abi yükümlülüğünü yerine getiremedi. Parti ve teşkilatları başıboş yayık ayranı gibi herkes bir yana çekti. Partisine kaybettirdiği gibi Bursa’ya da kazandırdığı hiçbir şey olmadı.

Sonuç; Bursa’da istenmiyor.

Hakan Çavuşoğlu

Başbakan yardımcılığı yaptı. Partisi içinde kutuplaşmada önemli rol oynadı. Hiç bir soruna çözüm üretemedi. Hizmette sınıfta kaldı. Yaptığı tek somut şey Bursa’da Ali Molla Salih’in bir nevi danışmanlığı oldu.

Sonuç; Üç döneme takılmakla birlikte vatandaş soğuk bakıyor.

Osman Mesten

Kendisi gibi hep kenarda yattı. Vekil mi degil mi kendini unutturdu vekil olduğunu bir türlü hatırlatamadı.

Sonuç; Emekliliği hak etti ! ibadetiyle meşgul olmalı.

Muhammed Müfit Aydın

Bursa’nın tipik bürokratıydı. Vekillik döneminde Bursa’dan ziyade Van, Muş, Ağrı paylaşımları ağırlıklı olarak görüldü. Varlığı yokluğu belli olmayan görüntü çizdi.

Sonuç; Görünmez adam rolünü başka sahnede oynamalı.

Refik Özen

Aslında hepsinde olan siyasi hastalık Refik Özen’de fazlasıyla zuhur etti. Bursa’da ki siyaseti sadece dar bir arkadaş grubuyla takip yapıyor. Bu grubunun halk nezdinde karşılığı olmaması ve halka üstten bakması en ters karşılanan davranış biçimi. Tayyip Erdoğan’ın “halkla içiçe olun” ilkesine hiç uymaması, siyaseti lüks lobilerden ibaret zannetmesi.
Bursa da yemek sanayinin firma sahibi. Her Ak partili de olan Solcu gazeteci hastalığıyla Özlem Yağmur Buğda’ya aşure ikramıyla göze girdi! Ramazanlar da Ak parti teşkilatları ve Parti’nin inisitiyatifinin geçtiği toplantılara parasıyla yemek verdi, Parti ve mebusluk forsunu kullanarak firmaların yemek servisini aldı.
Klâsik yoldan değil de aday adayı olmadan vekil oldu. Vatandaşın aklında hep, “acaba ‘çorbacı’ kriteri mi baz alındı?” Sorusu oldu.

Sonuç; En iyi yaptığı iş çorba üretmeye Özen’le devam.

Mustafa Esgin

Refik Özenle ikiz kardeş gibiler. Foto karelerinde çoğunluğu yanyana görüntü veriyorlar.. Özel hastane sahibi. Hastane sayısının artması halkın kafasında ki en önemli soru olarak öne çıkıyor. Vekilliği süresince Halkın kılcal damarlarına inemedi, sıkıntılara sorunlara kulak veremedi, adamcılıkla özellikle sağlıkta sıkıntılara zemin hazırladığı şikayetleriyle öne çıktı.. Ak Parti’nin en güçlü olduğu dönemde Nilüfer Belediye başkanlığına adaylığıyla bırakın başkanlığı kazanmayı oy kaybına neden olarak büyük hayal kırıklığı yaşattı. Kısaca halkın gündeminden çok uzak. O da tıpkı Refik Özen gibi siyaseti protokol dan ibaret sanması, dar bir arkadaş grubuyla siyaset yaptığı şikayetlere konu oluyor.

Sonuç; siyaset işi değil. Halkın gözünde hayal kırıklığına neden oldu partisine puan kaybettirenler arasında yer aldı.

Emine Yavuz Gözgeç

Av. Cemalettin Torun’un ortaklarındandı. İl başkanlığı döneminde Torun’un yetkisi ve etkisinden vekil oldu.
Sadece Ak partideki belli seçkinlerin vekili olduğu portresini ortaya koydu.
Hiç bir soruna çözüm üretemedi.
Halkın bir tane sorununa dokunan projesi yok, mecliste halkın bir tane sorununa bile derman olamadı.
Halkla hiçbir şekilde bağlantısı yok, tek kelime ile bedavadan maaş alan vekiller içinde 1. Sırada. Dahası, güya Emine Erdoğan’a yakın olduğunu ima ederek bu dönemde vekilliği cebe indirmiş… Vatandaş öle diyo.
Eğer söylenenler doğruysa hadi gözün aydın Bursa!

Sonuç; Vatandaş yaka silkmiş.

Ahmet Kılıç

Soyadı kılıç ama hiç bir keskinliğini kullanamadı. En azından Bursalılar görmedi, yaralı parmağa bile sele bandı olamadı.
Gençlik kontenjanını kullandı hala da kullanmaya devam ediyor ama ortada gençlik kalmadı.

Sonuç; Faydası yok.

Vildan Yılmaz Gürel

İnegöl’de adaylığı açıklandığında ilk işi sosyal medya hesaplarını kapatmak oldu. İnegöl müftüsünü görevden almak için büyük çaba gösterdi. Vekil olmadan önce avukatlık kimliğiyle millete icra götürdüğü uzun süre konuşuldu. Son olarak Karacabey Belediyesi’nin haksız yere Hürriyet köylülerinin arazilerini sattığını Cumhurbaşkanına şikayetini “bilmiyorum” diyerek kenara çekildi. Doğrusu Bursa’yla ilgili hiç bir şey bilmediğini itirafı ediyordu.

Sonuç; Yeterli değil.

Zafer Işık

Bölgesi Gemliğe hiç fayda sağlamadığı yönünde şikayetler söz konusu. Kibir ve egolu davranışları dillere dolanmış.
Deprem gerçeği karşısında Gemlik, Orhangazi ve İznik bölgesinde hiç bir çalışma yapmaması, hiç bir projeyi hayata geçirememiş olması.
Bursa’nın hiç bir sorunuyla ilgilenecek bilgi becerisi olmadığı, yerelde vatandaşla vekillerle kavgası olduğu ancak akıllarda kalan en önemli kavgası mecliste ringe çıkması olduğu vatandaşın aklında kalan en önemliler olarak tepkilere konu olmuş.

Sonuç; Halkın kabul görmediği aksiyon adamı.

Atilla Ödünç

Altepe döneminde Bursa büyükşehir imar komisyonu başkanıyken hep kafasına göre kural koymakla anıldı.
Vekil olmak için büyük para verdiği söylendi.
Sermaye gruplarıyla çok bağlantılı, halktan uzak ve paraya karşı zaafı olan bir yapısı var. Sürekli gayri samimi yapmacık bir gülümsemeyle bakışı halktan uzak olduğu.
Yakıcı giyimiyle tepki toplayan adam.

Velhasıl ödünç bir vekillik yaptı geldiği yere dönecek gibi duruyor.

Sonuç; Vekillik değil ama ince hesap benim işim görüntüsü verdi.

Genel olarak vatandaşın Ak Parti milletvekilleriyle alakalı çoğunlukta ortak görüşü tümünün sınıfta kaldığı yönünde.

Aslına bakarsanız bu kadar da beklemiyordum.

Vatandaşın nabzı beklenenin tersine atıyor. Mevcut milletvekilleri halktan uzak sermaye ve çıkar gruplarına yakın izlenim bırakmış.

Dolayısıyla bu tabloya bakıldığında AK Parti’nin milletvekilliğinde Bursa’da büyük bir kayıp yaşayacağı mesajı ortaya çıkıyor.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde benim adamım olsun veya parası olan türünde listelerde hizmet edeceğine inanılmayan isimler yer alırsa Ak parti Bursa’da tam bir hayal kırıklığı yaşaması kaçınılmaz görünüyor.

Listeler yapılırken adamımdan ziyade halkın nezdinde geçerli kriterler gözetilerek bu dönem liyakat ehliyet ve mütevazilik ön planda tutulur… Umarım !

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

“Bursalılar’dan vekillere karne ! Kimler vekil olmamalı?” için bir cevap

  1. ABDULLAH SUPHİ AYDIN dedi ki:

    SELAM ALEYKUM. DÜĞER İLLER DE BUNDAN FARKLI DEĞİL MEVCUT MİLLET VEKİLİ MİLLETE SEÇTİRİLEN İŞ TAKİPÇİ LERİ AKPARTİ MİLLET VEKİLLERİNİN BİNALİ YILDIRIMDA DAHİL HİÇ BİRİSİ ADAY GÖSTERİLMEMELİ. YOKSA AKPARTİ GİDER. BU DÖNEM PARASI OLANLAR DEĞİL İMANI TAM OLANLAR FAKİR DE OLSA ADAY YAPILMALI yAHU MASONLAR 6284 SAYILI KANUNU ÇIKARARAK AİLELERİ DARMADAĞIN EDİP LGBT Yİ TEŞVİK EDERLER İKEN BU UYUŞUKLARIN KANI MI DONMUŞTU

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz