Ak Parti’de adaylık hazırlığı yapanlar, son kulisler…

29 Aralık 2022 Perşembe, 18:09
alim şahin

AK Parti’de milletvekili olma yolunda çalışmalar ayak oyunları entrikalar perde arkası hamleler alabildiğine hız kazanmış.

Bilindiği üzere 2023 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte milletvekili seçimi de yapılacak.

Bu süreçte Bursa’dan milletvekili olmak isteyenler her türlü imkanı yolu kanalı deniyor zorluyor.

Ankara kaynaklı son kulis bilgilerine göre il ya da ilçe başkanlarının istifasına müsaade edilmeyecek.

Ancak milletvekilliği garanti olacak kişilerin aday olması için istifası istenilebilir.
Böyle bir şeyinde çok zayıf bir ihtimal olduğunu düşünüyorum.

Israr edenler ise sadece kaçmayı düşündükleri için istifa ederler.

Tam da bu noktada AK Parti il de önemli gelişmeler yaşanıyor…

Davut Gürkan Kevser Öztürk’e açık destek verip listeye girmesi için çok büyük performans harcıyor. Zira Kevser Öztürk’ü Kızılay yönetimine almış oradan da birlikte il yönetimine geçmişti.

Bu arada Setenay Yüksel Olguner ile Cemile Yiğit aday gösterilmeleri için büyük mücadele veriyorlar.

Setenay Yüksel Olguner’in kimseye selam vermeyip kendini beğenen biri olması kabul edilemez.

Cemile Yiğit’in bu zamana kadar aldığı görevlerde başarısız olması bu milleti Ankara’da temsil edebilecek kabiliyetinin olamayacağını gösteriyor.

Liyakat konusunda asla yeterliliği bulunmayan Kevser Öztürk’le birlikte gerek Cemile Yiğit gerek Setanay Yüksel Olguner’in bu millete vekil olmaya layık olmadıkları apaçık ortada iken, Davut Gürkan’ın Kevser Öztürk’ün kesin milletvekili olacak tavrını ortaya koyması açıkçası hakaret kabul ederim.
Zira milletin vekaleti bu kadar ayağa düşürülemez.

Nilüfer İlçe Başkanı Eşref Kurem ile birlikte ilden istifa edecekler ve eski ilçe başkanlarından milletvekilliğine aday adayı olacak isimler var.

.

İSTİFALAR ALINACAK MI?

Öte yandan AK Parti Genel merkezinde 5 ve 15 ocak’ta yapılacak toplantıların ardından istifaların alınacağı ya da alınmayacağı konusunda karar verilecek.

Gelen bilgilere göre Davut Gürkan’ın çok istemesine rağmen milletvekili aday olmak için istifası kabul edilmeyecek. Dolayısıyla bu yönetimle seçime gidilmesi bekleniyor.

.

ALİNUR AKTAŞ VEKİL OLMAK İSTİYOR!

Büyükşehir belediye başkanı Alinur Aktaş son dönemi olduğunu düşünerek milletvekili sıfatıyla Ankara’da Bursa’yı temsil etmek istiyor! Hem de çok istediği bilgisi var.

Edindiğimiz son bilgilere göre Alinur Aktaş cephesinde başarısızlığına kılıf oluşturup paçayı milletvekilliğine atarak kurtarmaya çalışacak.

Bu gerçekleşir mi bekleyip göreceğiz ancak çok sağlam kaynaklarda konuşulanlara bakılırsa milletvekili olmak için her yolu ve her kanalı zorladığı bilgisi var.

“REİS’in yerinde olsam bugünden tezi yok istifasını alır milletvekilliği son sırası ayıp olur belki nihayetinde 15”ci sırasına yerleştiririm. Böylece onun getireceği rüzgarla birlikte süpürücü gücü kudretinde en az 15 milletvekili meclise sokabiliriz!”

AYHAN SALMAN BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR

AK Parti de piyangodan çıkan İl Başkanı Ayhan Salman MKYK’ya yedeklerden girince kendine adam sanmış bugün de burnu bir metre havada geziyor.

Ve bugün…

Sayın Salman Bursa’da bölücülük için düğmeye basmış.

Zaten Parti için bölücülüğe zamanından beri imza atan en önemli kişilerden birisi haline gelmişti..

Bunun için geçtiğimiz günlerde İl Başkanı Davut Gürkan’dan habersiz kendi dönemi il ve ilçe yönetimlerinde olan herkesi gizli kapaklı kahvaltılı toplantıda bir araya getirmiş.

Tabii bu toplantıya büyükşehir belediye başkanı Alinur Aktaş’ın katılmaması mümkün değil, o da bölücülük kervanın da yerini aldı.

Ahali Millet Mahallesi’nde bulunan kahve trendinde bir araya geldi.

Konu; Ayhan Salman’ın milletvekilliğine destek.

İl başkanlığı ve mkyk üyeliğinde çok büyük başarılara imza atmış olmalı ki şimdi de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni gözüne kestirmiş.

Tabii Ayhan Salman yalnız değil, yanında uğur getirisi Alinur Aktaş da var.

İşte bu kafadarların bir sonraki hedefi milletvekili olmak.

Bursa’ya ve AK Parti’ye mükemmeliyet belgesi kazandıran bu kara liste teyteycileri İl Başkanı Davut Gürkan’dan habersiz çok büyük bir organizasyona girişmiş, bölüp parçalara ayırdıkları ve en büyük parçasının kendilerinden olduğunu düşündükleri kişileri arkalarına alarak Ankara’ya tavsiye niteliğinde talepte bulunmalarını istemişler.

İşte Ak Parti’nin kara yüzü uğursuz güruh bu hareketle böylece kara listenin hacmini genişletmiş, Bursa’da kendilerinden başka herkesi doğal kara liste ilan etmiş durumdalar.

Peki bu durumu il başkanı Davut Gürkan’ı hak ediyor mu?

Bence sonuna kadar hak ediyor. Zira göreve geldiğinde Ayhan Salman’ın belirlediği kadrolarla teşkilatlarla hatta halihazırda yönetiminde bulunan Ayhan Salmancılarla devam etmesi kendi ayağına sıkması anlamına geliyordu ve öyle oldu.

Gerçi Davut Gürkan’ın kurmaya çalıştığı kadrodaki birçok kişi de ayrı bir ucubeydi.
Kevser Öztürk telefonda kendisini arayanlara hakarette bulunur, Gülten Doğrul ilde kendisinden yardım talep edenleri aşağılar hakaret eder, Setenay Yüksel olguner insanlara tepeden bakar alay edici tutum ve davranışlar sergiler, Cemile Yiğit aynı şekilde, birde üstüne üstlük kibir dağarcığından geçilmez burnu bir karış havada, Mustafa Yavuz, teşkilat başkanı ve diğerleri hepsi birbirinden ucube bir yönetimle elbette bir yere varılamazdı varılamadı da.

Gelinen noktada Ayhan Salman ve avanesi Davut Gürkan ve avanesi’nin yanında Cemalettin Torun gibilerin bu milletten aldıkları çok şey olmasına rağmen verdikleri hiçbir şey yoktu.

Bunun yanı sıra Erdoğan’a ve partisine vurdukları büyük darbeler verdikleri büyük zararlar telafi edilemeyecek boyutlara ulaştı.

Bu zevatların hiçbir kadroda yer almaması bu saatten sonra bursalılar gözünde tek çıkar yol olarak görülüyor.

Tahsin Kara ve ahalisi hazır kıta bekliyor

TAHSİN KARA MI?

Ak Parti’nin Bursa’da temellerine ilk dinamiti koyarak kavga çıkaran kişi olarak tarihe geçen Tahsin Kara Davut Gürkan’ın bir an önce istifa etmesini bekliyor.

Öncelikli hedefi milletvekilliğine aday olmak. Bunda başarılı olamazsa tabii ki il başkanlık koltuğuna oturmak.

Edindiğimiz son bilgiye göre derin kanallarla il başkanlığı hedefine kilitlenmiş sessiz ve çok sinsi şekilde ilerliyor..

Zira bir çok kanaldan sondaj yaptığı gibi İlin yolunun Efkan Âlâ ‘dan geçtiğini bildiği için Sayın Alay’ı kapsama alanına almış. Hani çok da iyi arkadaş olmuşlar yani başarmış. Efkan Âlâ güven duyduğu an il başkanlığı hoopp Tahsin Kara’nın kucağında.

Yukarıdaki bahsi geçen güruhlar bu parti adına bir zuldur. Uçuruma ramak kalmış durumda bu kişilerin elinden abuğundan parti kurtarılmalıdır.
Zira bu son şanstır.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz