Erdoğan talimat verdi: Seçim için masada 3 tarih var

24 Aralık 2022 Cumartesi, 08:41
erdoğan bahçeli

AK Parti, 2023 yılının haziran ayında yapılması gereken cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleriyle ilgili takvimi netleştirmek için çalışmaları hızlandırdı.

Edinilen bilgilere göre, önceki gün gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında seçim hazırlıkları üzerine detaylı bir çalışma yapıldı. 30 Nisan, 14 Mayıs ve 18 Haziran tarihlerinin ele alındığı toplantıda, her ihtimal değerlendirilerek taslak bir takvim oluşturuldu.

ERDOĞAN’DAN “TEFERRUATLI ÇALIŞMA” TALİMATI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim işleri başkanlığına konu hakkında teferruatlı bir çalışma yapması için talimat verdiği öğrenildi. Seçimin ikinci tura kalma ihtimaline karşı özellikle 30 Nisan tarihi üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

“ADAY OLMALARI DOĞRU OLMAZ”

AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, toplantıda, sahada yapılması planlanan seçim çalışmaları hakkında detaylı bir sunum yaptı. Kandemir, milletvekili adayı olmak isteyen il başkanlarının istifa süreciyle ilgili bilgi verdi. Tecrübeli il başkanlarının adaylığına sıcak bakılırken, yeni seçilen ve henüz hiç seçim geçirmemiş il başkanlarının aday yapılmalarının doğru olmayacağı değerlendirildi. Toplantıda ayrıca adaylık için istifa edecek il başkanlarının yerine kimlerin geleceği de istişare edildi.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi / Emrah Özcan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz