Alinur Aktaş’ın şantajcılıkla suçladığı gazeteci Necmi İnce beraat etti

18 Kasım 2022 Cuma, 09:50

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş gazeteci Necmi İnce’nin kendisine şantaj yaptığı gerekçesiyle tutuklanmasına sebep olmuştu. Başkan Aktaş’ın şikayeti üzerine adeta yurtdışına kaçacakmış gibi terör muamelesine tabi tutularak rutin gazetecilik görevini yaptığı sırada gözaltına alınmış ardından tutuklanmıştı.

Daha sonra İnce Medya Grup Genel Yayın Yönetmeni olan Necmi İnce’nin evine ve gazetesine onlarca polis baskın yapmıştı.

Polisin bir gazetecinin evinde arama yapmasının sebebi ya terörist ya vatan haini olması gerekirken basit suç şikayeti üzerine onlarca şerefli Türk emniyet görevlisinin ev ve işyerinde böyle bir amaçla görevlendirilmesinin ardında onlarca soru işareti oluşturmuştu.

Normalde adi suçtan tutuksuz yargılanması gereken gazeteci Necmi İnce hukuksuz bir şekilde apar topar Bursa E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmişti. Görülen dava sonunda suçsuz olduğu ortaya çıkan ve berat eden Gazeteci İnce, kendisine yapılan bu haksız operasyonda caydırıcı etkisini göstermek için siyasilerin kamu gücünü kullandığını söyledi.

Kamu gücünü kullandılar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın taraf olduğu Gazeteci Necmi İnce için açılan Şantaj suçlaması davasında TC. Bursa 27. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından delillerin değerlendirilmesi sonucu suçsuz olduğu anlaşılarak beraat kararı verildi.

Gazeteci Necmi İnce, şu ana kadar kesinleşmiş bir cezasının olmadığını ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın açtığı bir çok ceza davalarını kazandığı hatırlattı.

İnce “TC. Vatandaşı olarak hukukun üstünlüğüne inancım her zaman devam etmektedir. Ülkemizde tarafsız Savcı ve Hakimlerimizin verdiği kararlardan dolayı tebrik ediyorum. İlahi adalet tecelli etmiştir ama hakkımda iftira ve hakaret ederek haberler yapanlar inşallah bu karardan dolayı şapkalarını önlerine koyarak yanlışlarından geri adım atarlar ” açıklamasında bulundu.

Asılsız haber yapanlara dava

Şahsının onuru ve şerefiyle oynandığını savunan gazeteci Necmi İnce kararın kesinleşmesinden sonra tüm kazandığı davalarla birlikte asılsız haber yapanlara ceza ve tazminat davaları açacağını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz