BTSO Üyeleri Dünyaya Açılmaya Devam Ediyor

06 Ekim 2022 Perşembe, 14:09
BTSO Üyeleri Dünyaya Açılmaya

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) dış ticaret odaklı projelerinden Küresel Fuar Acentesi kapsamında son bir ayda otomotiv, tekstil, enerji ve makine sektörü temsilcileri Almanya ve ABD’de düzenlenen alanında marka fuarları ziyaret etti.

BTSO, Türkiye’nin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda hayata geçirdiği Küresel Fuar Acentesi Projesi ile üyelerini dünyanın prestijli fuarlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Son bir aylık dönemde otomotiv sektörü temsilcileri Almanya’da Automechanika Frankfurt Otomotiv Endüstrisi Fuarı’nı, tekstil sektörü temsilcileri ABD’nin Los Angeles şehrindeki LA Textile Show Fuarı’nı, enerji sektörü temsilcileri Almanya’daki Energy Storage Europe Fuarı’nı, üretim teknolojileri temsilcileri ise ABD’de düzenlenen IMTS 2022 Fuarı’nı ziyaret etti.

ENERJİ SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ ‘ENERGY STORAGE EUROPE FUARI’NDA
Küresel Fuar Acentesi organizasyonunda, BTSO enerji sektörü temsilcileri Almanya’nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen Energy Storage Europe 2022 fuarını yerinde inceleme fırsatı buldu. Dünya çapında bilim insanlarını ve politikacıları harekete geçiren yenilenebilir enerjinin toplanması ve depolanmasına ilişkin kongreye eşlik eden Energy Storage Europe fuarına 16 kişiden oluşan BTSO heyeti katıldı. Fuar alanında en son teknolojiler, gelişmeler, trendler ve çözümler hakkında bilgi edinme şansı yakalayan heyet ayrıca MÜSİAD Köln bünyesinde ikili iş görüşmeleri ve Düsseldorf Ticaret ve Sanayi Odası ile toplantı gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerde enerji sektöründeki fırsatlar ve problemler hakkında istişarelerde bulunuldu.

ABD’YE ‘İHRACAT’ ÇIKARMASI
BTSO üyesi üretim teknolojisi sektörü temsilcilerinden oluşan heyet de Kuzey Amerika’nın en büyük üretim teknolojisi fuarı olarak kabul edilen IMTS – 2022’yi ziyaret etti. Chicago’da gerçekleştirilen üretim teknolojileri alanında dünyanın en büyük organizasyonunda yer alan Bursa firmaları, sektörde uygulanan son teknolojileri yakından incelerken, yeni ticari bağlantıların da gelişimine zemin hazırladı. Heyet, ayrıca MÜSİAD temsilciliği ve TOBB Chicago TTM ziyaretlerinin yanı sıra Başkonsolosluk resepsiyonuna katılım gösterdi.

OTOMOTİV SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ ALMANYA’DA
Bursalı otomotiv sektörü temsilcileri Automechanika Frankfurt 2022 fuarını ziyaret etti.  Dünyanın otomotiv alanında en sistemli ticaret fuarı olarak kabul edilen organizasyon aynı zamanda Ticaret Bakanlığı’nın milli katılım organizasyonları ve prestijli fuarlar listesinde yer alıyor. Yaklaşık 30 kişilik heyet fuar programında yeni iş bağlantıları kurma imkanı bulurken, ayrıca MÜSİAD Hessen’e de ziyaret gerçekleştirdi.

TEKSTİL SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ LA TEXTİLE SHOW FUARI’NDA
Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında tekstil sektörü temsilcilerinden oluşan heyet, tekstil sektöründe nitelikli buluşmalara sahne olan ABD’nin Los Angeles şehrindeki LA Textile Show Fuarı’nda da incelemelerde bulundu. 20 kişilik BTSO heyeti ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum ile bir araya geldi.

KOSGEB VE BTSO’DAN YURT DIŞI FUAR DESTEĞİ
Öte yandan BTSO organizasyonuyla gerçekleştirilen yurt dışı fuar organizasyonlarına katılan firmalar, KOSGEB’den 20.000 TL’ye, BTSO’dan ise 1.000 TL’ye kadar destek alabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz