Sağlık çalışanları baskı altında..

Sıkıntıların, adam kayırmaların ve torpillerin eksik olmadığı Sağlık camiasında sancılar her geçen gün çoğalıyor.

Rahatsızlıkların dile getirildiği kurumlarda ilgili birim yöneticilerinin kulak tıkaması nedeniyle son çare olarak sorunlarını medya yoluyla duyurma noktasına giden sağlık çalışanları bu zamana kadar ferdi olarak tarafımıza ulaşıyordu.

18 Temmuz 2022 Pazartesi, 14:24
Alim Şahin

Gelinen noktada artık önü alınamaz baskı ve dayatmalar karşısında adeta isyan noktasına gelmişler ki, tüm çalışanlar adına seslerini duyurma yoluna gitmişler.

Aslına bakarsanız Bursa’daki bir çok kurumdan şikayetler zenginleşerek tarafımıza akmaya devam ediyor.

Bizler de elimizden geldiği kadar duygularına tercüman, seslerine ses olmaya çalışıyoruz.

Tam da bu aylarda gelenek haline getirdiğimiz, memleket havası aldığımız, yani Karadeniz’de bulunduğumuz  günlerde siyaset veya her hangi konudan uzak, tamamen saf ve berrak hava bol oksijen ve kireçsiz sularından istifade ederek gündem dışında kalıp  kendimizi resetlemekti amacımız.

Ancak gelen şikayetlerde “sorunlarımız artık sizin için değer taşımıyor mu, sesimize ses olan tek siz vardınız, bizleri yalnız mı bırakıyorsunuz” şeklinde oldukça sitemli mesajlara muhatap oldum.

Dolayısıyla  tatilde olduğumuz halde bazı yöneticiler gibi  kulak tıkamak yerine vakit buldukça mağdur masumların yanında yer almamız gerektiğini düşünerek bilgisayar başına oturmak zorunda kaldık.

Şikayetlere konu olan kurumların içinde Onkoloji hastanesi çalışanları adına toplu olarak tarafımıza bildirilen bir yazıyı çok fazla eğip bükmeden kelimesine bile dokunmadan kamuoyuyla paylaşıyorum

Gelen bu şikayetleri bazı çalışanlarca doğrulatıp  gündemimize aldığımızı hatırlatalım.

İşte madde madde halinde tarafımıza  ulaştırılan şikayetler silsilesi.

.

         ONKOLOJİ ÇALIŞANLARI ADINA..

“Onkoloji hastanesinde görevli hekiminden temizlikçisine tüm sağlık emekçileri psikolojik baskılar altında anlamsız egoları ile hastaneyi çekilmez hale getiren idarecilerin zulmü altında ezilmektedir.

         Tüm gayeleri halka hizmet edip evlerine ekmeklerini götürmek olan sağlık emekçileri yönetimin anlamsız beceriksiz ve ben şuyum ben buyum egoları altında ezilmektedirler.  Her bir birim ve görevdeki sağlık çalışanları kendi alanlarında huzursuz olup psikolojik baskılar altında çalışmaktadır. Bu baskı sonucu personeller bu huzursuzluğu evlerine taşımakta olup toplumsal bir huzursuzluk ortamı ortaya çıkmaktadır. Aşağıda tek tek beyan edeceğimiz  hususlar sadece yaşananların basit anlatımıdır içine girildiğinde daha vahim olaylar ve sıkıntılar mevcuttur.

         Sağlık emekçilerin sesi olmanız ve yaşananlara dur demenizi umarak sıkıntıları anlata bildiğimiz kadarıyla anlatacağız….

         1-)  4 D personeli ne devamlı hakkınızda üç tutanak tutar ve işinizde ederiz denilmekte ve korku salınmaktadır.

         2-) 4 D li bazı personellerin beceri ve yetersiz oldukları alanlarda yapamadıkları işlere özellikle yollanıp istifa edip gitmeleri için zemin hazırlanmaktadır

         3-) Hemşireler ve yardımcı sağlık personelini devamlı hastane içinde bölüm değiştirerek huzurlarını bozdukları gibi isyan eden personele de  geçici görevlendirme yaparak hastane dışında hastanelere yollanmaktadırlar.

         4-) Doktorlarımızın yasal hakları olan grev haklarını kullandıklarında işe gelmeme yada hasta kabul etmeme durumlarda kayıt altına alınarak akabinde gelen günlerde uzun süredir yanlarında çalışan ve tüm prosedüre ve hekimin muayene şekline hakim olan tıbbi sekreterleri yanlarından alınarak acemi elemanları yanlarına verilerek hekimlerin tüm huzurunu kaçırdıkları gibi vatandaşlara karşıda sağlıklı ve verimli bir ortamda tedavi olmaları da engellenmektedir.

         5-) Hastanemiz de görevli bazı hekimlerimiz istifa etme aşamasına gelmiştir, bu idarecilerin sözleşmeleri devam etmesi durumunda hazırda bulunan istifa dilekçelerini bakanlığa göndereceklerdir.

         6-) 4 D li Güvenlik görevlisi arkadaşlarımız atıl durumda bulunan ve sık sık hırsızların uğrak noktası olan eski devlet hastanesinde tek başlarına nöbet tutmakta olup can güvenlikleri bulunmamaktadır. Bu durum sık sık dile getirildiğinde işine gelen çalışsın gelmeyen çekip gitsin şeklinde baskı ve tehditler ile karşı karşıya gelmektedirler.

         7-) 4D li Güvenlik görevlisi arkadaşlarımız bu ve başka olumsuz durumları anlatmak için idare ile yaptıkları toplantı esnasında güvenlik görevlisi arkadaşları toplum içinde hakaret ve onur kırıcı durumlar ile karşılaşmışlardır.

         8- Onkoloji hastanesini çekilmez hale getiren bu idarecimizden biri olan hastane müdürümüz Gökhan ERTURAN tüm gün hastane bahçesinde oturup sosyal medya da gezinti yaparak videolar seyredip çay kahve sigara keyfi yaparak hastane de olan biten den bir haber olup personele anlamsız baskılar yapmaktadır….

Hastanemizin Baş hekimi olan Halil KARAHAN ise günün önemli bölümünü ise bazı özel ve ayrıcalıklı arkadaşlarımız ile masa tenisi oynayıp, makamında özel kişilerle yalaka toplantıları yapıp sadece hatırlı kişilerin hastalarını takip ediyor .

Çok gaz veriliyor kendisine . Bu gazla birçok arkadaşın huzurunu kaçırıyor.

         9- Onkoloji hastanesi tüm sağlık emekçileri olan hekimlerimiz, hemşirelerimiz, yardımcı sağlık personeli, veri kayıt elemanları, güvenlik görevlileri ve temizlik personelleri hayatlarını çekilmez hale getiren çalışma saatlerinin tümünü stres altında görev yapmaya mecbur bırakan bu iki idarecimiz tüm hastane çalışanlarının ve sağlık hizmeti almaya gelen halkımızı da stres altında bırakmaktadır.

         Yukarıda kısaca ve basit bir şekilde anlatmaya çalıştığımız hastane sorunları aslında anlatılmayacak kadar da vahim haldedir.

         Yaşananları ve buna bağlı anlatımları eksiksiz ve kesintisiz bir şekilde araştırıp yayınlarsanız tüm sağlık çalışanlarına ve buna bağlı sağlık hizmeti almaya çalışan insanlara da sahip çıkmış olursunuz.

         Şimdiden teşekkürlerimizi sunarız”

.
alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

“Sağlık çalışanları baskı altında..” için bir cevap

  1. Hikmet Nuri Şenel dedi ki:

    Doktorları yargılamak ilkokul mezunu yalaka bir gazeteci bozuntusuna kaldı diğer Gümüşhane ‘li idarecilere uğraştın şimdi sıra Halil’e geldi kimden alıyorsun bu talimatları kimin köpeğisin söyle de bilelim sen ne kadar haramzadesin haram olsun Gümüşhane ‘lilerin sana verdiği emeklere

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz