REİS’in Bursa ziyaretinin iptal sebebi!

02 Temmuz 2022 Cumartesi, 14:00
alim şahin

Yedi düveli dize getirmiş Dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımızın 2 Temmuz  da (bugün) Bursa’ya yapacağı ziyaretle ilgili Büyükşehir belediyesinin ve Ak parti il başkanının yama ve makyaj belediyeciliği dışında bir çivi çakmadığını görmesi Bursa’da yapılması planlanan mitingin iptal edilmesinde önemli etken oldu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’ un Bursa’ya dair uydu fotoğraflarını (Buradan kendilerini selamlıyorum) REİS’e sunduğundan haberi olmayan mutlu azınlığın yaşanan iptal ile oynadıkları oyun hüsranla son buldu.

Bu oyunla Sayın Cumhurbaşkanımızı aldatmayla kandıracaklarını sanıyorlardı ama tutmadı.

Gelelim konuya..

Bir Devlet Başkanı, bir İktidar partisi Genel Başkanı bir vilayete davet edilmesi ve bu daveti kabul etmesi çok önemli bir gelişmedir.

Ancak koca Cumhurbaşkanımızın o ilde halkına yaptığı hizmetlerde dişe dokunur proje olması gerekir..

Oysa bırakın dişe dokunmayı ortalarda 4 yıl boyunca kayda değer hiç bir gelişme yok yapılamadı.

Dolayısıyla parti adına düzenlenen Bursa ziyaretinde Bursalılara verilmesi gereken önemli mesajlar açılışı yapılacak devasa yatırımlar yoktu.

Zira bir dönem 100 büyük projeyle halkı kandıran Arınç’tan bugüne değişen hiç bir şey yoktu.

Oysa şimdiye kadar yatırımlar Bursalı yerel yöneticilerin sözlerini tuttuğuna dair güven oluşması adına çok önemliydi ve bundan sonrada yeni müjdelerin korkusuzca verilmesi gerekirdi.

Ama öyle olmadı.

Bursa mitingi bir gün değil iki gün değil milletin alana toplanmaya başlandığı anlarda sadece 4 saat kala iptal ediliyorsa ortada büyük bir sıkıntı var demektir ve bu çok manidardır.

Yani  olağanüstü şartlar, ulusal çapta birinci derecede önemli gelişmeler, çok büyük bir terör olayı veya sağlıkla alakalı bir durum yoksa ki böyle şey şu ana kadar söz konusu değil.

4 saat kala bir mitingin iptal edilmesi Bursalı yöneticiler adına hayra alamet değildir.

Bursa penceresinden bakıldığında hiç bir şeyle izah edilemez.

Sürpriz gelişmeyi derinlemesine sorup soruşturdum.

Ortada her şeyden önemli Programın beğenilmediğine dair bilgiler var.

Yani programda plansızlık var. Ak parti yerel yöneticilerinin Bursa’ya hizmet adına kayda değer yatırımların olmadığı söz konusu.

Eğer sizler Dünya liderini çağırıyorsanız önemli bir o kadar halka yönelik hizmette göğsünüzü kabartacak dolu dolu açılışlar yaptırmanız lazımdı.

Bunların hiç biri yok.

Yani REİS Bursalılara BTSO’nun GUHEM açılışını biz yaptık, Sayın Bingöl’ün Mudanya üniversitesini belediye olarak halka hizmet için biz yaptık mı diyecekti!

Buradan çıkan tek anlam, REİS Bursa programın getirin bakalım neler var dedi.

Yani programı yeni gördü.

Ama keşke görmez olaydım der gibi iptal edin demiştir.

Üç beş kilometrelik T2 hattını sanki İstanbul Sivas hızlı tren gibi mi gördüler anlayamadım.

Programda T2 hattının test sürüşünün yapılacağı konusu koca dünya liderine yakışmayan bir durumdu.

Ak parti adına açılış yapılacak şeyler bir dünya lideri için kürdan niteliğindedir.

Dolayısıyla Genel başkan yardımcısı Binali Yıldırım’la idare edersiniz.

Hakikaten anlamakta zorlanıyor insan.

Bu durum Bursa tarihinde ak Parti adına kara bir tablo olarak geçmiştir.

Dolayısıyla Cumhurbaşkanına bir proje yapamayan, bir başarı elde edemeyen, açılışı yapılacak her hangi bir yatırım üretemeyen, hayata geçiremeyen belediye başkanının programına gelmesi gerçekten çok ayıp olacaktı.

Bu şu demektir; Bursa programını 4 saat kala iptal etmesi REİS’in öfkesinin yansımasıdır.

Sonuç olarak kendilerini Bursalılara rezil eden yerel yöneticiler aynı duruma REİS’i de itmeye çalıştılar.

Ancak REİS bu tuzağa düşmedi.

Bundan sonra “REİS’ten beklenen başta büyükşehir belediye başkanı Alinur Aktaş olmak üzere tüm teşkilatlarla zihniyeti toptan tarihin çöplüğüne süpürmesi, yepyeni taze kan ve heyecanla samimi dava erleriyle seçime kadar ne kadar yol alınırsa kâr” dır hesabı güdülmesi olmalıdır.

Aksi takdirde bunlarla seçimlere kadar devam edilirse Parti ve vekil sayısı olarak Bursa tarihinde görülmeyen hezimetle karşı karşıya kalınır.

Zaten bizlerinde sahada  edindiğimiz yansımalar bunu gösteriyor.

Son ve beklenen nokta şu; İnsanların miting alanına dolmaya başladığı anlarda ziyaretini iptal eden REİS bu saatten sonra bu olayın faturasını birine kesmek zorundadır. Böyle yaparsa halk tarafından takdir edilir ve ödüllendirilir. Yok eğer kesmezse bu sefer millet “Zaten Bursa ‘yı ve bizi sallamıyorsun” der ve faturayı kendisine keser.

Hatırlatma.

deniz üzülmez
deniz üzülmez

REİS’in Bursa ziyaretinin iptal edilebileceğini Deniz Üzülmez iki gün önce yayınladığı videoda kalınca altını çizmişti. Denizi kaale almayan çürük zihniyete bugün yaşananlar ders niteliğindedir.


.
alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz