AK Parti’de yaşanan acı gerçekler; İşte kaybedenler ve kazananlar..

Çoğunluk ile övünmek, çoğunluğun kararını dosdoğru görmek yanlıştır. Adamı sarhoş eder, adamı zehirler. Az olsun ama kaliteli olsun, çoğaldıkça kalabalığın arasından sıvışanları seçmek zor olur. Bu parti kurulduğunda trene binmeyip, binenleri küçümsediler. Baktılar ki trende ikram var fırsat buldukça asıldılar. Acı olan ise trene binerken önceden binmiş olanlara elimden tut ve beni çek dediler. Trene ayak atar atmaz ilk olarak elinden tutup yukarıya çekeni aşağı attılar. Peki lokomotifi kullanan kaptanlar dikiz aynasından aşağıya tek tek düşenleri görmediler mi !? … bil(miyorum!) …

06 Haziran 2022 Pazartesi, 22:10
Alim Şahin

Onlar AK Parti’nin kaybedenleriydiler..

Kazananları ise belli güruhlarca semizlenip büyütülen AKP’lilerdi.

Kaybedenler bu uğurda tüm zamanlarını, evini ailesini ihmal edip, parasını malını ve emeğini bir ideal uğruna seferber edenlerdi.

Zira onlar saf ve berrak düşüncelerden beslenen samimiyette önde gidenler di.

Bugünü anlatan ve mevcut durumu özetleyen son derece yerinde tespitler içeren müthiş bir yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sırf bu düşünceleri yaşayarak mücadele eden, 28 şubatlarda idamla yargılanan çilekeş bir dava adamı Necdet Akboğa‘nın dokunsan ağlatacak türünde önemli, bir o kadar da acı ama gerçek detayları içeren, bam teline dokunan, vicdanın derinliğinden dökülüp gelen haykırışıdır bu.

İşte elime geçen acı gerçekleri tokat gibi yüzümüze vuran vicdanı olana of çektiren o yazı.

***

AKP’’LİLER KAZANDI, AK PARTİLİLER KAYBETTİ…

“Yine troller, pelikanlar, et kafalar, kiralık akıllar, dini sarımsağa bile katıp yutanlar, bezciler, çaputçular, kılcılar, tüycüler, efendisi bol olanlar, slogancı güruhlar velhasıl kelam, kaleme ve kelama uzak olanlar hoplayacak biliyorum, bile bile yazıyorum…

Ne yapsaydım yani, yüzdeler, rakamlar, isimler, soy adlar mı yazsaydım, yoksa arı deliğine çomak mı soksaydım? Evet, çomak sokup uyuşuk arıları harekete geçireceğim varsın soksunlar, iğnesi canımı acıtacak ama kendisi de öleceğinden haberi olmayacak arı hazretlerinin…

Başlık tuhaf, saçma başlık, ne alaka, AKP ne ak parti ne, biz salak mıyız? Sallamış işte diyenler olacak, yorumlar gelecek lakin gerçekler acı da olsa tadılacak…

AKP’liler kazandı, dün başka radikal gemide, sağ köşede yer almış olan, cebinden kuruş harcamadan, teşvikler, indirimler, hayır hasenatlar ile özel hastane kuranlar kazandı. Parmağına diken batıp gidene, kafa kol çekip devletin sırtından neredeyse AİDS testine kadar sokup, laboratuvar zenginleri kazandı. Muhafazakâr doktor adı altında ekip kurup, yıllarca köylerde çocuk nüfus cüzdanı toplayıp, onları yatıyor gösterip servet yapanlar kazandı. O kadar çok kazandı ki, parayı koyacak yer bulamayan, hepsi alanının dışında iş tutanlar, büyük paralara doktor transfer eden, hastane borsası kuranlar kazandı.

Ak Parti kaybetti. Bunları denetleyecek müfettiş, müdür, amir, organize edemediği için kaybetti. Haliyle milletin parasına sahiplik edemediği için Ak Partililer kaybetti. Çocuğu evde, ama kâğıt üstünde hastanede yatıyoru bilen ama dava adına ses çıkarmayan Ak Partili kaybetti.

AKP’liler kazandı. Organizasyon adı altında fikrine, zikrine, kişiliğine bakılmadan, belediyelerin sırtında konser konser dolaşan, paraya para demeyen, yediği önünde, yemediği arkasında olan, kibir torbası, sarhoş mezesi, parayı ilahlaştıran AKP taraftarı olanlar ile yarım saat türküye yüz milyonu cebe koyanlar kazandı.

Ak Parti kaybetti. Evinde Tayyib’im sana kurban olam, günah benim ne işim var cıbıldakların içinde, evde oturur kitabımı okurum diyen Ak Partililer kaybetti !..

AKP’liler kazandı. Züppe tipli, şımarık, babadan zengin, jip ile gezen, parlak takım elbiseli, gözü karıda kızda olan, samimi fukara çocuklarını umut uğruna oyalayan, paranın, soyadın, unvanın gölgesinde görev almış, kafe müdavimi, gençliğinin tadını parti üzerinden çıkaran AKP’liler kazandı.

Ak parti kaybetti. Bir dürüm ile akşama kadar sokak sokak koşturan, ciğerinden gelerek haykıran, partinin bir afişi heder olmasın diye yırtınan, işin sonunda başındaki amiri züppe kılıklıya teşekkür edilirken duyan ve sineye çeken Ak Partili kaybetti.

AKP kazandı. Makyajdan yüzü belli etmeyen, başına taktığı örtünün markasını kafasında gezdiren, ille de marka gösteren gözleri fıldır fıldır başında oynayan, seçim arabalarında erik dalı dinleyip tempo tutan, milletin parasıyla yıldızı bol otellerin serpme kahvaltılarının self müşterileri olan, yediğini herkese telefondan resim olarak servis yapan AKP’li kadınlar kazandı.

Ak partililer kaybetti. Üç günlük yemeğini stok yapan, bu davanın bana ihtiyacı var diyerek altı delik ayakkabı ile sokak sokak gezen, yüzünde boya izi bulunmayan, konuşurken edep duyan, seçim arabasında Ömer Karaoğlan’ın şehit tahtında ezgisini dinleyen, en lüks yemeği birinin mevlidinde gören, kafasında farz gezdirip tarz nedir bilmeyen Ak Partili kadınlar kaybetti.

AKP’liler kazandı. Ramazan Programları adı altında milleti uyutan, Hazreti Hüseyin’in acılarını, Hazreti Sümeyye’nin parçalanan bedenini, Hazreti Bilal’in rengini ve çilesini anlatarak yatların, katların trilyonların sahibi olan din simsarları kazandı. Çile çekenin çilesi üzerinden servet yapan, arabesk melodileri çalıp, aralarına Mekke, Medine serpiştiren, tozunu yutan, yüzümü sürem diyerek çalıntı eserleri, ilahi adı altında uyuşturucu olarak sunan, iki yıllık asgari ücreti gecede, pardon bir saatte alan, dümbelekçi din tacirleri kazandı.

Ak partililer kaybetti. Sahurdan sonra uyumadan cüz okuyan, seherde rızkı için yola çıkan, tıkış tıkış araçlarda şeytanın rolünü üstlenmiş dişi tacizcilere rağmen yolculuk yapan, oruçlu halde nemli, sıcak havasız bodrumlarda ömür tüketen, iftara zor yetişen, otuz üç kez secdeye kapanan, iki saat uyku ile ertesi güne giren, asgari ücretli ama imanlı köleler kaybetti.

AKP’liler kazandı. İhalenin şartnamesini kendisi hazırlayan, imarı kendisi yapan, devletin milletin hazinesine el koyan, il dışı, yurt dışı gezilerinde tövbesini bozan, akşamları bir çayın yirmi lira olduğu mekânlarda nargilesinin dumanını mekânın önünde geçenlere üfleyen mücahitler pardon müteahhitler kazandı.

Ak Partililer kaybetti. İnşaatta canı çıkan, tarlada nefesi kesilen, Allah her yerdedir diyerek adımını atan, bir liraya içtiği çayın parasını eli titreyerek ödeyen, devlet ve millet hakkı yiyen iflah olmaz diyen Ak Partililer kaybetti.

Çoğunluk ile övünmek, çoğunluğun kararını dosdoğru görmek yanlıştır. Adamı sarhoş eder, adamı zehirler. Az olsun ama kaliteli olsun, çoğaldıkça kalabalığın arasından sıvışanları seçmek zor olur. Bu parti kurulduğunda trene binmeyip, binenleri küçümsediler. Baktılar ki trende ikram var fırsat buldukça asıldılar. Acı olan ise trene binerken önceden binmiş olanlara elimden tut ve beni çek dediler. Trene ayak atar atmaz ilk olarak elinden tutup yukarıya çekeni aşağı attılar. Peki lokomotifi kullanan kaptanlar dikiz aynasından aşağıya tek tek düşenleri görmediler mi !? … bil(miyorum!) …

Geçenlerde bazen AKP’li bazen Ak Partili olan dini camianın önemli ismi fıkıh Profesörü Hayrettin Karaman yazınca, ben de cesaret aldım. Her zaman olduğu gibi zora düştüğünde Prof. Karaman bu yazı benim değil dese, inkar etse de, sosyal medyada onun adına dolaşan yazı . Karaman’ın yazısı aynen şöyle:

“AK PARTİ’NİN OYLARI ÇALINDI!!!

  • Bakan olup, sadece kendi eşine dostuna “bakanlar” ,
  • Milletvekili olup, seçildiği şehrin çay ocağında halk ile bir bardak çay dahi içmeyip, koltuklarında uyuyanlar,
  • Belediye başkanı olup, israfa, yolsuzluğa göz yumanlar hatta bizatihi bu pisliğin içinde olanlar,
  • Kadın Kollarının süslü, full makyajlı, parti bütçesi ile düzenlenen lüks kahvaltıların ev sahipliğini yapan kokoşları,
  • Gençlik kollarının Reis’den daha havalı, ülkeyi kurtardığını zanneden züppeleri,

-İl İlçe teşkilatlarının, tek hedefi sonraki bir üst basamağa yükselmek olan koltuk sevdalısı aşağılık kompleksinde yerin dibine batan AKP’liler, reisin ve

AK PARTİNİN OYLARINI ÇALDILAR!!!

Bizim değil, 65 yaşında durmadan dinlenmeden her yeri dolaşan Reis’in hakkı haram olsun size!”

Şimdi kim kazandı, kim kaybetti karar sizin…

Bana göre her dönem olduğu gibi AKP’liler kazandı, Ak Partililer kaybetti…”

***

Buraya kadar noktası virgülüne kadar Malatyalı gazeteci Meslektaşım Necdet Akboğa’nın acı ama gerçekleri hatırlatan kaleme aldığı yazıdır bu.

Yaşananları adeta tokat gibi yüzümüze vuran sarsıcı tespitleri içeren satırları kendisiyle görüşüp köşemde paylaşma izni aldım.

Teşekkür ediyorum.

.
alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz