Ak Parti Bursa’da tarihe düşen not! Osman Tohumcu ve on binlerin istifası..

26 Mayıs 2022 Perşembe, 15:01
osman tohumcu1

Ak Parti de yerine oturması beklenen taşların aksine kara delik her geçen gün büyüyor.

Sözde teşkilatları toparlamak için göreve gelen İl başkanı Davut Gürkan beklenenin aksine partinin dağılmasını  hızlandırdı.

Öyle ki, görevden alınan teşkilatlara yeni görevlendirme de oldukça sıkıntılar yaşandı yaşanmaya devam ediyor..

Ak parti tarihinde ataması yapılan İlçe başkanı (Kestel) ilk kez görevi reddediyordu.

Sonrasında uzun uğraşlar sonunda bir kişi koltuğa oturtuluyor ancak ilçe de memnuniyetsizlik hat safhaya çıkıyordu.

Kısaca Kestel de sancılar dinmek yerine çoğalmış durumda.

Mudanya da aynı sancılar alabildiğine devam ediyor..

Gelen şikayetlere bakılırsa Mudanya kaderine terk edilmiş, olası seçimlerde hiç bir iddiası olmayan bir seviyeye itilmiş görünüyor.

Gençlik kolları ise Mudanya da ezelinden beri başıboş bir durumda.

Orta da ne gençlik var ne başkanı ne de kolları var!

Kadın kolları ise ona keza.

Tam bir sahipsizliği oynuyor Mudanya.

Atanamayan gençlik kolları ve kadın kolları partiye çilekeşliği yaşatıyor.

Zira Davut Gürkan’ın hiç de öyle bir derdi sıkıntısı yok.

Olsaydı sorunları kısa zamanda çözer atamalar gerçekleştirilirdi.

AK Parti Bursa’da ilk defa aciz duruma düşürülmüş durumda.

Diğer ilçelerde de durum farklı değil.

Kısaca Davut Gürkan’ın il başkanlığında öyle bir sahipsizlik, sorumsuzluk level atlamış ki, teşkilatların durumunu sorgulamak bir yana vatandaşla iletişim, seçmen nezdinde güvensizliğe adeta prim verilmiş görüntüsü sunuyor.

Gelen şikayetlere binaen ilgili yerlerde sokakta yaptığımız tarama şikayetlerle bire bir örtüşmesi özellikle artık güven bağlılığının bitme noktasına getirildiğini gösteriyordu.

Açıkçası daha öncede defalarca ifade etmiştik..

Davut Gürkan yönetimindeki Ak Parti ipin ucunu bırakmış sanki özellikle seleyi suya vermiş sallana sallana gözden kaybolurcasına ne yana gittiği bilinmeyen bir tablo ortaya koyuyordu.

Vatandaşın anlamak istemediği ama zorla ve bilinçli olarak anlatılmaya çalıştıkları “kimse partinin lehine çalışmasın, çalışanları aforoz ederiz” gibi alt mesaj veriliyordu.

.

OSMAN TOHUMCU FAKTÖRÜ

Mahalle başkanlığında oldukça aktif, çalışkanlığıyla göze batmış, bir çok makam sahiplerinin neredeyse önüne geçmiş, davayı omuzlarına değil adeta başının üzerine taç yaparak taşıma ve çalışma şiarı edinen bir gençti.

Zehir gibi proje üreten, ürettiklerini hayata geçiren, uygulayan, bu alanda binlerce kişiden oluşan ekip oluşturan sahada istediği herkes üzerinde gönüllere nüfuz eden, yardımlarda bulunan, başkanım diyenlerden en az 10 -20 kat davaya emeği olan bir kardeşimizdi.

Osman Tohumcu ve arkadaşlarından önceki gün bir araya geldik.

Yazdıklarımızın en az on katı şikayet ve sıkıntıları dile getirdiler.

Ya sonra ne oldu!

Sonrasını Osman Tohumcu’dan dinleyelim.

“Partiye nice gönüller kazandırdık ve olanca hızımızla devam ediyorduk.

Ama ne hitmetse anlayamadığımız bir şekilde yöneticiler tarafından önümüz kesilmeye başlandı. Mobingler dışlamalar yoğunlaşmaya başladı.

Gerek il ve gerek Yıldırım ilçe yöneticileri Yaptığımız çalışmaların sanki sistemsel olarak önünü kapatmaya çalışıyordu..

Yani ödüllendirilmesi gereken bizler yavaş yavaş partinin ve çemberin dışına itilmeye çalışıldık.

Bu durumun baş mimarları Davut Gürkan ve Ali Erbay’dı.

Açıkçası bu kişiler açık seçik Ak Parti’nin başarısını istemeyen arka planda gizli çalışmaya imza attıkları izlenimi veriyordu.

Bunun adına halk arasında hainlik denir.

Nitekim günümüzde çalışmak için adam bulunamamasının en önemli faktörü aslında böyle olmasını istemelerinden kaynaklandığının altını çizmek gerekir.

Yani Mevcut yönetimler alenen Partinin altını oyuyor, gecesini gündüzüne katan dava ruhuna sahip olanlar ranta engel olur düşünceyle diskalifiye ediliyordu.

Sonrasında Bursa’ya gelen bakanlara duruma aktarmaya çalıştık. Osman Tohumcu ve arkadaşlarının önü kesilmeye çalışılıyor, engel olamadıkları durumlarda “aman bakan bunun hesabını bize sormasın” gibiler den diken üstünde oldukları anlar yaşanıyordu.

Yaptığımız sözlü yazılı raporlu şikayetlerden her hangi bir düzelme görülememesi aslında balığın baştan koktuğunu haber veriyordu.

Her yerin güllük gülistanlık olduğunu düşünen ama gerçeklerden hiç bir şekilde haberi olmayan REİS’i adeta ters köşe yapan parti genel merkezi ve teşkilatları olabildiğince ihanet içinde yüzüyordu.

Yaptığımız onlarca başvurudan sonuç alamamamızın sebebi başka şey olamazdı.

Partiyi gizli eller harcıyor, mevcut yöneticiler ihanet ediyor, REİS sistematik şekilde yalnızlaştırılıyor.”

Aslında bu kanı bursa halkı üzerinde yerleşik görüş olduğunu ifade edelim.

Zira sürekli sahada biri olarak edindiğimiz izlenim mevcut yönetimlerin tamamen Ak Parti ilkelerinin dışına çıkmış aykırı çalışmaya imza attıkları kabullenilmişti.

Ve beklenen son. En iyi bildikleri şey! Tohumcu’ya Twitter engeli..

ON BİNLERCE İSTİFA..!

Çok sayıda yaşanan istifada olduğu gibi bundan bir kaç ay önce Ak Parti’den istifa etmek zorunda bırakıldığını söyleyen  Osman Tohumcu’nun ardından kendisine tabi olan yaklaşık 2 bin kişi de partiden o günlerde istifa etmişti

Ancak bugün öğreniyoruz ki, birden fazla aşiret mensup sayısal olarak an itibarıyla istifa edenlerin sayısı 7 bine yaklaşmış.

Ve bu istifalara sebep olan ve bir nevi isteyenlerin başında ak parti İl Başkanı Davut Gürkan ile Yıldırım İlçe başkanı Ali Erbay olduğunun altını kalınca çizmek gerekir.

Bir oyu kılı kırk yararak alın teriyle kazanan dava ruhu güden insanlara nispet özellikle binlerce oyun kaybedilmesi için çalışan yönetimlerin hakim olduğu dönemleri yaşamak, acı manzaralara şahit olmak insanların çok zoruna gidiyor.

Zoruna gitmeyen tek zihniyet partiyle davayla uzaktan yakından alakası olmayan, pencereden girip dava adamlarını kapıdan kovan rant kovalayan yönetimler olduğunu vurgulamak isterim.

Ve bugün ne yazık ki, Ak Parti tüketilmek için büyütüldüğünü bazıları içini çok acı ve elem vereci bir görüntüyle karşı karşıya getirilmiş durumda.

Bursa’da Cemaletttin Torun ve Ayhan Salman dönemlerinden çoktan bitirilmiş adeta uçurumun kenarına getirilmişti.

Davut Gürkan’da uçurumdan düşmemek için mücadele veren partiye katkı koyan Osman Tohumcu gibileri diskalife ederek son tekmeyi vurmuş oldu.

Böylece Bursa’da ak parti tamamen umutsuz bir şekilde yardan atan bir tutam ot misali uçuruma itilmiş oldu.

.

AKTAŞ’IN KATKISI BÜYÜK!

Partiyi mevcut duruma itenlerden il başkanlarının payı büyük fakat en büyük pay Büyükşehir Belediye Başkanı Alilur Aktaş’ın olduğunu tarihe not düşelim.

Alinur Aktaş bu zamana kadar yaptığı icraatlarda dahi bir sözünü bile yerine getiremediği gibi kendine özgü proje dahi üretemedi.

Yani ortada bir baltaya sap olacak proje yok, olmadı olamadı üretemedi başaramadı.

Biri de çıkıp deseydi ki; şu proje de şu yatırım da Aktaş’ı münhasırdır.

Ama yok işte!

Bir örneği olsa en azından tarihe onu da not düşerdik!

Ne yazık ki, Recep Altepe dönemindeki yatırımların bir şekilde olumlu olumsuz ilerlediğini hatırlamak tek tesellimiz olsa gerek.

 Üzgünüm REİS!

Geçmiş olsun Bursa.

.
alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz