TOBB Bursa KGK’dan kadınlar günü buluşması

08 Mart 2022 Salı, 23:21

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay:
“Kadınların Ekonomik Hayattaki Rolü Arttıkça Türkiye’nin Kalkınması Hızlanacak”

TOBB Bursa KGK’dan Kadınlar Günü Buluşması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kadınların ekonomik hayattaki rolü arttıkça Türkiye’nin kalkınmasının da hızlanacağını söyledi.

BTSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Günü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle “Kadınlar Günü Buluşması” düzenlendi. BTSO Mutfak Akademi Uygulama Restoranı’nda düzenlenen buluşmaya BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan’ın yanı sıra TOBB Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın ve İcra Kurulu Üyeleri, ilçe oda ve borsalara bağlı Kadın Girişimci Kurullarının Başkanları ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, kadın kooperatifleri ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

YENİ NORMALDE KADINLAR AVANTAJLI”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımının yüksek olduğu tüm ülkelerin gelişmiş ülkeler kategorisinde yer aldığını söyledi. Türkiye’nin son yıllarda kat ettiği gelişime rağmen kadınların işgücüne katılımında hala istenilen seviyeye gelemediğini ifade eden Burkay, “Türkiye nüfusunun yaklaşık yarısını oluşturan kadınların iş gücüne katılımının artırılması, ekonomik kalkınmanın sağlanması ve sürdürülebilir büyüme hedefleri açısından son derece önemlidir. Yeni normal olarak adlandırılan önümüzdeki süreçte artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yeni yönetişim modellerinin öne çıkacağı bu süreçte kadınlar çok ciddi bir avantaja sahip olacak.” dedi.

BİZİM COĞRAFYAMIZIN KADINI ÇOK ÜRETKEN”
BTSO olarak TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nun tüm çalışmalarına kayıtsız şartsız destek verdiklerini ifade eden Başkan Burkay, “Kentlileşme oranımız yüksek olmasına rağmen ekonomik değer üretmeyen çok sayıda kadınımız bulunuyor. Bu nüfusu mutlaka ekonomiye katmamız lazım. Bunu yaptığımız zaman başta kentin ardından ülkenin ekonomik kalkınmasına çok ciddi katkı koyarız. Artık ülkeler değil şehirler ve bölgeler rekabet içinde. Bizim coğrafyamızın kadını da gerçekten çok üretken. Rol modellerin sayısının artırılması ve görünürlüğünün sağlanması, kadın girişimci sayısının artması açısından çok önemli. Kadınların hayatın içine özellikle ekonominin içine girmesiyle Türkiye’nin kalkınmasının da hızlanacağına inanıyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” diye konuştu.

SALGIN SON 25 YILDAKİ KAZANIMLARI GERİ GÖTÜRDÜ”
TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanın Sevgi Saygın, son iki yıldır yaşanan Covid-19 pandemisinin kadınları daha fazla etkilediğini söyledi. Salgın döneminde uzaktan çalışma eğiliminin güçlenmesi ile birlikte kadınların üzerindeki bakım yükümlülükleri ve ev işlerine harcadıkları zamanın arttığını ifade eden Saygın, “Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından yapılan araştırma, salgının kadınlar üzerinde büyük bir baskıya neden olduğunu gösteriyor. Buna göre salgın, cinsiyet eşitliğinde son 25 yılda elde edilen kazanımları geriye götürdü. Pandemi sonrası kadınların işgücüne dönmesinde azalma bekleniyor. Buna kesinlikle izin vermemeliyiz. Bugün artık sürdürülebilir ekonomik büyüme için kadınların işgücüne katılımının artması ve becerilerinden daha fazla yararlanılması gereken bir dönemdeyiz. Bunu başaran ülkeler rekabette bir adım önde olacak.” dedi.

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN”
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun 81 ilde 7 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin en geniş ve en güçlü girişimci kadın ağı konumunda olduğunu belirten Saygın, “Bizler de Bursa Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında girişimcilik ekosisteminin gelişmesi, kadının ekonomik alanda güçlenmesi, iş dünyasının başarılı kadınlarını duyurmak, onların başarılarının diğer kadınlara ilham olmasına aracı olmak amacıyla projeler üretiyoruz. Bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalarda bizlerin en büyük destekçisi olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’a ve değerli Yönetim Kurulu Üyelerine çok teşekkür ediyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

TOBB Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın’ın Kurul faaliyetlerini anlattığı sunumun ardından toplantı görüş alışverişi ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz