Ak Parti’de işler karıştı; Davut Gürkan’a rest! Antalya’da tekne sefası ve alınan kararlar!

Müthiş oyunlar entrikalar sonrası Murat Güloğulları Davut Gürkan’ı arayarak rest çekti, görevi iade etti. Güloğulları’nın yerine Kemal Tan getirilmek istenirken flaş gelişmeler yaşanıyor..

Murat Güloğulları’na istemeyerek mi görev verildi, görevi iade etmek için hangi taktikler geliştirildi, yönetim neden bir türlü kurulamadı, Kestel’i kimler niçin karıştırıyor, asıl amaç başka bir ismin getirilmesi miydi, olası kafalarında atayacakları tabana rağmen malum isim Kestel’i nasıl bir çıkmaza sokacak, partiyi toparlamak yerine kimler adamcılıkta ısrar ediyor, Davut Gürkan’ı kimler yönlendiriyor, Ak parti tarihinde görülmemiş itibar, güven ve seviye kaybına kimler ısrarla devam ediyor…

İŞTE AYRINTILAR…

31 Ocak 2022 Pazartesi, 14:30
Alim Şahin

AK Parti nasıl cadı kazanına çevrildi!

Parti tarihinde ve bürokraside, siyasette görülmemiş karışıklıklar bu dönem neden üst seviyede yaşanıyor. Davut Gürkan adamcılık konusuna neden her yönden çanak tutuyor..

İşte tam da bu dönemde Ak partiyi cadı kazanına çevirenler menfaat ilişkilerinde zirveye oturdu.

AK Parti Kestel ilçe de İşler karıştı..

Davut Gürkan, “Ayhan Salman benden daha iyi adamcılık yapamaz. En iyi adamcılığı ben yaparım” gibisinden öyle bir hareket yaptı ki, Bursa’da Ak parti tarihinde bir ilk yaşandı.

Kestel’e tek aday olarak Ankaya’ya götürdükleri Murat Güloğulları atandığı ilçe başkanlığından istifa etti, Davut Gürkan’a “Madem öyle işte böyle al senin olsun” türünde bir hareket çekerek görevi iade etti.

Sebebi hikmeti ise başkan olarak oluşturacağı yönetime hiç bir isim belirlemesine müsaade edilmediği, tüm yönetimi Davut Gürkan ile Ferhat Erol’un yapması olarak gösteriliyor.

Aslında onurlu bir ilçe başkanının yapması gereken hareketi yaptı diyebiliriz.

Nedeni ve detayları aşağıda açıklayacağız.

Öncelikle Davut Gürkan geldiğinden bu yana parti içinde müthiş oyunlar entrikalar kaymaktan tereyağı çıkarırcasına kimsenin anlayamayacağı şekilde çeviriliyordu.

Son yaşanan bu olay da gerek Ak parti’nin topluma karşı gerekse Davut Gürkan güvenirliliğini bir kez daha sorgulatmış oldu.

Ve Sayın Gürkan’ın hiç ummadığı bir şekilde karizma fena çizilirken geldiği günden bu yana kan kaybettirdiği partiyi bu hareketle iyice dibe vurdurdu.

.

DAVUT GÜRKAN’IN ANTALYA TEKNE SEFASI!

Tam da karmaşık bir ortamda Bursa’da her şey ters yüz olmuşken, Antalya’da tekne sefası ne ayaktı.. Tabanın tepkisini çeken bu zamansız tatilde kankalarıyla birlikte Antalya’ya seçen güruh hangi kararları aldılar?

O esnada Bursa’da hangi gelişmeler yaşanıyordu?

Rezillik partinin tabanından tavanını ulaşırken bu kadar rahatlık neye işaretti?

Olaylar nasıl cereyan etti?

Bir haftadır “kulislerin ana gündem maddesi” haline gelen mevcut Kestel İlçe Başkanı görevden alınmadan bir hafta önce  Antalya ya yat gezisine giden bir kaç kişi var.

Bunların başında da  Ak parti İl başkanı Davut Gürkan, samimi arkadaşı Kemal Tan ve diğerleri olduğu bilgisi yer alıyor.

Sonrasında yaşananlardan anlaşıldığı üzere bir yandan yat gezi sefası sürerken bir yandan da  İlçe başkanlıkları ve parti içi isimler üzerinde senin adamın benim adamım ve alınan kararlar söz konusuydu.

Bursa’da teşkilatlarda sıkıntılar sancılar partinin durumu ortada dururken, Cumhurbaşkanı Erdoğan iç ve dışta dünyayla uğraşırken Davut ağa Antalya’da yat gezisi yapıyordu!

Ekrem İmamoğlu kar kış demeden yolları tuzlamak yerine içkili restoranlarda balıkları tuzlarken, bizim başkanlarda yatlarda katlarda tatlılara tuz mu serpiyordu açıkçası parti içinde merak konusu uyandırdı..

.

GÜRKAN GÜLOĞULLARINI İSTEMEMİŞ!

Davut Gürkan  aynı sitede komşu olduğu Kemal Tan’ın başkan olmasını istemiş. Belki de eski ilçe başkanı Davut Gürkan’ın eski ortağı Hüseyin Yavuz olduğu ifade ediliyor. Kemal Tan’da aynı gurubun içinde olarak kendileri için ideal bir aday olacağı düşünülüyor olabilirdi.

Tüm bu yaşananlardan sonra Başkan Gürkan’ın ciddi manada karizmasında derin çizikler oluştu.

Ankara’ya üç tane değil de direk kesin diye tek aday Murat Güloğullarını götürülmüştü.

Bu durum ise Efkan Ala’nın danışmanı Mehmet bey’in sayesinde olduğu öne sürülüyor.

Danışman Mehmet bey ise Ferhat Erol’un yakın dostlarından biri..

Edinilen bilgilere göre Ferhat Erol danışman Mehmet aracılığıyla Efkan Ala’ya Murat Güloğulları tek aday olarak Ankara’ya götürülmesi sağlanıyor..

Sonuç ortada.

Ama gerçek olan bir şey var ki teşkilatlar önce hiç olmadığı kadar Davut Gürkan başkanlığı ve ortaya koyduğu tutumdan dolayı oldukça rahatsız.

Sırf bu yüzden Ak partiden kaçışların iyice hızlandığı görülüyor.

AK Parti Bursa’da hayatının en büyük hatasını Recep Altepe den sonra Alinur Aktaş’ın aday gösterilmesi, Sedat Yalçın dan sonra tabana rağmen üst üste üç yanlış isim Cemalettin Torun, Ayhan Salman ve Davut Gürkan’la yapmıştı.

İşte bile bile yapılan bu yanlışların bugün meyveleri toplanıyor..!!

Ve koca Ak Parti’nin bitişini hızlandıran yönetimler taban da öfkenin kabarıp taşması acı sonun habercisi oldu.

.

BURSA’DA AK PARTİ TABANINDA BÜYÜK KAÇIŞ!

Son bir haftada yüz yüze yaptığım görüşmelerde son dönemlerde AK Parti’nin Bursa yöneticilerinin ötekileştirme ayrıştırma adamcılıkla uzaklaştırılanlar, dava yerine kendi çıkarlarına hizmet eden yöneticiler yüzünden 2002 seçimlerinde AK Parti’nin temelini oluşturan ve iktidar yolunda en güçlü etkiye sahip tabanın emekçi kesimi Bursa’da kendilerine yeni bir rota belirledikleri anlaşıldı.”

YENİDEN REFAH PARTİSİNE GÖÇ!

Bu rotada ki ince ayrıntı ise “başkanlık seçiminde Reis olmazsa olmazımız ” deniliyor.

Ancak diğer seçimlerde merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın genel başkanı olduğu Yeniden Refah Partisi’ne yönelişler ve ak partiden kaçışlar olacağı özellikle milli görüş kökenlilerin rüzgârıyla sandıkta büyük sürprizler yaşanacağı öngörülmeye başlandı..

böylece “Körler sağırlar birbirini ağırlar” taktiğini en profesyonel şekilde uygulayanlar yüzünden tabanda öfke ve yol ayrımı iyice keskinleşiyor.

Dönüşlerin ortaya koyduğu tablo ve verdiği mesaj, tabanın tokadı Bursa’da Ak Parti’nin kıyameti olacak gibi duruyor.

İnşallah REİS Bursa’da son üç dönemdir durulmayan suların nelere mal olacağını artık görür ve gereğini yapar.

Millete rağmen yanlış atamalar, yanlış isimlerle milletin hizmetkarlığından kişilere özel konuma getirilen koca partinin son durumu adeta iç sızlatıyor.

Tabanın serserzenişlerini tek cümleyle özetlersek; “Ak parti yeni AKP’lilere hayırlı olsun!”

Şu an ki tablonun özeti bu.

Son dakika notu: An itibarıyla Ak parti İl’de Efkan Ala’nın katılımıyla toplantı gerçekleştiriliyor. Masadaki isimlerden İki Erzurum kökenli Özer Turan, Cevher Yıldırım ile Saidabatlı Kemal Tan‘ın isimleri gündemde.


.
alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz