Son anket sonuçları! Barajı geçen partiler…

Erken seçim tartışmaları sürerken son seçim anketi yayımlandı. Sonuçlara göre ittifakların arasındaki rakamlar birbirine çok yakın duruyor.

22 Kasım 2021 Pazartesi, 16:38
anket partilerin oy oranları

ASAL Araştırma Şirketi tarafından Türkiye Genelinde NUTS 2 sistemine göre Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırıkkale, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak’ta önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak (CATI) bilgisayar destekli telefonla anket yapma tekniği ile 11-14 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılan araştırmaya 18 yaş üstü toplam 1712 kişi katıldı.

Gelecek Partisi: 1,0

Deva Partisi: 1.6

HDP: 9.1

MHP: 9.3

İYİ Parti: 10.7

CHP: 25.1

AK Parti: 37.6

ASAL Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adem Belede, kararsızlar ile oy vermeyeceğini belirtenler dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı'nın iki ortağı AK Parti ve MHP'nin toplam oy oranının yüzde 46.9 Millet İttifakı'nın iki ortağı CHP ve İYİ Parti'nin toplam oy oranının ise yüzde 35.8 çıktığını söyledi.

ASAL Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adem Belede, kararsızlar ile oy vermeyeceğini belirtenler dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın iki ortağı AK Parti ve MHP’nin toplam oy oranının yüzde 46.9 Millet İttifakı’nın iki ortağı CHP ve İYİ Parti’nin toplam oy oranının ise yüzde 35.8 çıktığını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz