“Aşılar gecikirse zaten pandemi biter” de ne demek!

10 Mayıs 2021 Pazartesi, 13:21
alim şahin

Kendisini Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi olarak tanıttı.

Bir süre sonra geri adım atarak, “Ben Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi değilim. Açıklamalarım Sağlık Bakanlığı’nı bağlamaz.” dedi.

Sürecin en başında ‘Maske koruyucu değil’ ifadesini kullanmış, birkaç ay sonra ise “Maskesiz sokağa çıkanlar cezalandırılmalı” diyecek kadar pervasızlaşmıştı.

Ve sürekli yaptığı ‘tam kapanma’ çağrısı uygulamaya girdiği gün ‘Tam kapanma böyle olmaz’ dedi. Vatandaşların, sürekli birbiri ile çelişen ifadeler kullanarak kamuoyunun kafasını karıştırdı.

Adı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan.

Adeta topluma korku ve kaos pompalayan açıklamalarıyla gündem oldu.

Buna karşın vatandaşlar sosyal medyada kendisine ağır eleştiriler yöneltti.

Mason uzantısı Rotary Kulübü‘nden aldığı ‘Üstün Hizmet Ödülü‘ nedeniyle güvenirliği sorgulanan Ceyhan, yine Rotary üyesi Bingür Sönmez’in halkı aşağılayan sözlerini hatırlatarak topluma hakaretlerde bulundu.

PKK’nın Özgür Gündem gazetesinde Yazı İşleri Müdürlüğü de yapan PKK sevici Merdan Yanardağ’ın genel yayın yönetmenliğini yaptığı Tele1’e konuşan Mehmet Ceyhan, eleştirilere hakaretle karşılık verdi.

Hakkında yüzbinlerce tepki tweeti atan vatandaşlara ‘cahil’ diyen Mehmet Ceyhan, “Cahil gruplar, 30 senedir aşıyı savunduğum için bana saldırıyor. Bu saldırılar yeni değil hiç umurumda da değil. Ben böyle saldırılar karşısında Mevlana’nın bir sözünü hatırlıyorum: Önce lafa bakarım laf mı diye sonra söyleyen bakarım adam mı diye…” dedi. 

Yüzbinlerce atılan tweetlere bakmamış

Sosyal medyadaki kendisi hakkında yürütülen kampanyaları takip etmediğini iddia eden Ceyhan, “Koca 84 milyonluk ülkede belki 1-2 bindir böyle düşünenler zaten öyle olmasa Türkiye’de çocuk aşılama oranı yüzde 98’e ulaşmazdı” dedi.

Film adam Ceyhan!

Mehmet Ceyhan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edildiğini de vurgulayarak, “Kasım ayında bir vatandaş, beni Antakya’dan CİMER’e şikayet etmiş. Yazısı geldi daha yeni, cevap yazdım.” diye konuştu.

“Bozuk bir Türkçe” diyerek aşağıladı

Dilekçenin kendisine ulaştığını söyleyen ve “bozuk bir Türkçe’yle yazıldığını” iddia ederek şikayet edenlerin “cahil” olduğunu ima ederek vatandaşlara yönelik hakaretlerini sürdürdü.

“Pandemi bitmeden aşıların gelmesi lazım!” Sözündeki bit yeniği

CNN Türk’te bir açıklama yapmıştı bu filim adam.

Ne demişti orda; “aşılar pandemi bitmeden erkenden gelmesi lazım. Gecikirse zaten pandemi biter, bir faydası olmaz.

Bu sözün ne ne anlama geldiğini bilenler bilmeyenlere söylesin.

Biz duyuralım da bilmeyenler de öğrensin.

Bu beyefendi diyor ki; “Salgın aşı gelse de gelmese de zaten bitecek. Bitmeden herkesi aşılayalım.”

Şimdi gel de işkillenme.!

Ne demek salgın bitmeden?

Aşıların içeriyle alakalı uzun vadede oluşacak bir komplikasyon bilgisi mi var?

Madem bitecek olan bir salgın için neden elinizi hızlı tutup tüm toplumun aşılamaya çalışıyorsun?

Bu konu cevabı verilmesi gereken çok önemli bir soru.

Cevabı ise ağzı hakaretlerle dolu sözde bilim adamı olan bu filim adam vermelidir.

Kimsenin bilmediği onun bildiği bir şey mi var?

İnsanlara ne idüğü belli olmayan dozajda ilaçlar verilmesi bir çok kişinin sadece aşırı dozda verilen ilaçlarla öldüğüne yönelik iddiaların gündeme oturmasına da cevap verilmelidir.

Türkiye da başka liyakatli bilim adamı yok muş gibi bu mason kafalı zatın tv’lerden sürekli açıklamalarını dinlemek, artık her halimizle korku yaşama durumuna süreklenen ve psikolojisi bozulan ve sürü psikolojisine itilen bir toplum muamalesine tabi tutulmak ve bunu yaparken de halkın psikolojik tepkisini ölçecek bir nevi kobay durumuna düşürenlere yönelik bir yaptırım uygulanmalıdır.

Rotary, “Üstün Hizmet Ödülü”

“Sürekli kanallar da halkın korku duygularını hareket ettirmeye çalışan filim adam Ceyhan, Mason ve Rotariler tarafınhdan ödüle layık görüldü.

Bu adam bilime mi yoksa birilerine mi hizmet ettiği sorgulanmaya başladı.

Geçtiğimizi günlerde, mason uzantısı Rotary Kulübü, nasıl bir hizmette bulunduğu bilinmeyen Mehmet Ceyhan’a “Üstün Hizmet Ödülü” vermişti.

HÜKÜMETTEN BÜYÜK DESTEK

AK Parti hükümeti tam kapanma sürecinde, vatandaşını ve esnafını asla yalnız bırakmazken, malum zihniyet yine inkar yolunu seçti.

Tam kapanma dönemine verilen destek paketlerini görmezden gelenler, vatandaşın mağdur edildiği iftirasını dillendirdi.

Oysa, vatandaştan, esnafa, kobilerden büyük sanayicilere kadar toplumun her kesimine hibe ya da çeşitli destekler verildi.

TÜRKİYE’NİN SALGIN BAŞARISI

Türkiye, koronavirüsle mücadelede eşsiz bir başarı örneği sergileyip hiçbir vatandaşını sağlık hizmetlerinden mahrum bırakmazken, salgının neden olduğu ekonomik buhranlarda da vatandaşlarını bir an olsun yalnız bırakmadı.

Pandeminin ülkemize sıçrayıp karantinanın başladığı günlerden tam kapanma döneminde de hükümet birbiri ardına destek paketlerini piyasaya sürdü.

Salgın boyunca 61 milyar lirayı karşılıksız olarak vatandaşlarına hibe etti.

Geçtiğimiz mart ayında 2 milyon 100 bin haneye bin Türk Lirası hibe eden hükümet, tam kapanmayla birlikte yine 2 milyon 100 bin aileye bin 100 lira nakdi yardımda bulundu.

Pandemi nedeniyle işsizlik ödemesinin kapasitesi artırıldı. Bu kapsamda 1 milyon vatandaşımız, işsizlik fonundan faydalandırıldı.

ESNAFA VATANDAŞA YARDIM

Salgından en çok etkilenen kesim olan küçük esnafa 4 milyar lira karşılıksız hibe yapıldı.

Yine küçük esnafa, büyük şehirlerde 750, küçük şehirlerde 500 lira olmak üzere kira yardımı yapıldı.

Yardımın toplam tutarı 5 milyar lirayı geçti. Sanayi çarklarının durmasını istemeyen hükümet, sanayicilerin ve kobilerin sigorta ve vergi ödemelerini erteledi.

TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırılan kredilerin taksit ödemeleri, daha sonra tahsil edilmek üzere TESKOMB tarafından bankaya ödendi.

240 bin kişinin gecikmiş 1 milyar liralık borcu devlet tarafından ödenmiş oldu. Yine KOSGEB tarafından toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programı başlatıldı.

ZAMLI İKRAMİYE

AK Parti iktidarları döneminde emeklilere verilen ikramiyeler de pandemi sürecinde zamlandırıldı.

Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin bayram ikramiyesi bin 100 lira olarak hesaplara yatırılıyor.

Bu süreçte memurlar da unutulmadı. Memur maaşları da bayram öncesi hesaplara yatırılacak. Orta ve küçük ölçekli esnafa da 100 bin liraya kadar varan minimum faizli ve ertelemeli kredi tahsis edildi.

Kısa çalışma ödenekleriyle sanayiciye dünyada eşi olmayan bir destek sunuldu.

Hükümet pandeminin ekonomik etkileriyle mücadele kapsamında Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına da 183 milyon lira ilave ek kaynak ayırdı.

Tüm bunlar şunu gösteriyor.

Avrupa başta olmak üzere dünya devletleri bırakın salgınla mücadeleyi parası olmayan insanlara müdahale bile edemiyor, çalışanlarına ve iş dünyasına herhangi yardım söz konusu yapamazken vatandaşlarını kaderiyle baş başa bırakıyordu.

Tüm bunlara karşın Türkiye’de ki azgın azınlığın nankörlüğü,      hainliği, ihaneti her zaman ki gibi zirvede yerini alıyordu.

Takdir Yüce Türk Milletinindir.

.
alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz