Ak parti kongre izlenimleri.. Davut Gürkan’ı bekleyen en büyük tehlike!

03 Şubat 2021 Çarşamba, 15:52
Alim Şahin

Ak Parti Bursa’da “tezgahtarlık döneminden yönetim selahiyetini ele alma” dönemine…

“Laf olsun torba dolsun sözde gönül alma” tarzından gerçek gündeme dönüşü yakalayan bir AK parti anlayışına kavuştuğumuzu söyleyebilirim.

Yeni İl Başkanı Davut Gürkan son iki dönemin en iyi başlangıcını yapan il başkanı olarak umut aşıladı.

Kongreye dönersek her şey olması gerektiği gibiydi.

Bunca kırılma dökülmelere karşın katılımın yüksek olduğu, gerek salon da gerekse birebir düşüncelerine başvurduğum partililerde eski heyecan eski ruhun yeniden filizlendiğini gördüğümü ifade etmek istiyorum.

Yönetime bakarsak olması gereken en dinamik kadronun oluşturulduğunu da söyleyebilirim.

Ancak Bursa’nın öne çıkan sanayi kesiminden, sanatçısından siyasi kanaat önderlerine sirayet edecek toplumun tanıdığı üç beş sima daha olmasından fayda olacağını düşünüyordum.

Mesela değerli bir iş adamı Fuat Alpaslan’ın yer alması sevindirici ancak farklı portrelerin de olması daha fazla artı katardı.

Yönetim üzerinde çok fazla yorum yapmaya gerek olmadığını mevcut şartlarda en iyi yönetim olduğunu altını çizerek ifade etmek isterim..

YANCILARA DİKKAT!

Başkan Davut Gürkan’ın işi elbette kolay değil.

Zor bir dönemde zor bir görev ateşten gömleği giymektir.

Bu süreçte dikkat etmesi gereken hususların en başında gelen şudur; Daha önce örneklerini yaşadığımız yancılar partinin kollarını kullanarak davaya menfaat sağlamak yerine kişisel kazanım sağlamaya çalışanlara prim verilmemesidir.

İkincisi ise Sayın Başkan’ın yükünü alacak yegane kollar mevcut teşkilatlar ya başarıya yada başarısızlığa götüren en büyük etkendir.

Bu sebeple tepe yönetimi liyakatiyle idare edebilecek koordine ve çalışmaya sevk edebilecek ciddi sorumlu ve işi bilen karakteri teşkilatların başına getirmesi Sayın başkanın yükünü hafifletecek, itici güç olacak, başarıya kapı aralayacak en önemli sebep olacaktır.

Yani burada teşkilatların ilçeler üzerinde oluşturacağı negatif veya pozitif gelişmeler olduğu gibi İl başkanının hanesine yazılacaktır.

ESKİ SİSTEMLE YENİ MAKİNA ÇALIŞMAZ

Bu minvalde süreç dahilinde önceki dönem hantal yapının referansıyla oluşan bir nevi atama taktiği sergilenerek ilçe başkanlığına getirilenler üzerinde özellikle kritik ilçelerde seçmen ve taban üzerinde irite oluşturmuş, büyük rahatsızlığa neden olmuş, ilçe teşkilatının kapısını unutan ve artık teşkilat ifadesini duyunca nefreti gelen tabanın şikayetlerine kulak verilmesi ve gereğinin yapılması başarının ana hatlarını oluşturacaktır.

Örnek vermek gerekirse şikayetlere göre özellikle Yıldırım, Karacabey, İznik, Mudanya gibi adeta kendini halktan soğutan teşkilatların mutlak şekilde yeniden gözden geçirilmesi kaçınılmaz olacaktır.

Zira teşkilat yönetimleri şirket kisvesine bürünmemelidir.

Son seçimden bu yana mevcut ilçeler üzerinde şiddetli bir antipati oluşturulmuş durumda.

Bunu tersine çevirecek yegane yol yöntem sevilen olduğu kadar işi bilen, vatandaş tarafından benimsenmiş karakterleri yetkilendirmektir.

Net söylemek gerekirse bu konu büyük bir sorundur ve mutlaka çözümlenmelidir.

Yani sadece il başkanı değişimi ile başarı yakalanması mümkün değildir.

Tüm kollar entegre çalışacağına göre başarısız bir il başkanının oluşturduğu teşkilatlarla yeni il başkanının yol yürümesi mümkün değildir.

“Yok canım farketmez” denilirse o zaman kişi en büyük taşı kendi ayağına kendi koymuş olur.

Sanırım bunu da kimse istemez.

Bu konunun sıkı takipçisi olacağımı buradan ifade etmek durumundayım.

Özetlemek gerekirse Bursa Ak parti İl Başkanı değişimiyle yeni bir soluk almıştır.

Ancak bu soluğun kısa sürmemesi, uzun vadeli olması adına, eski yönetimin başarısız karakterleri önünü kesmemesi adına daha güvenli yol yürünmesi için revizyon şarttır.

“Yok yahu daha yeni kongreler yapıldı” denir de eski teşkilatların kongre kılıfı altında devam ettirilmesi asla başarı için hayra alamet değildir olamaz.

Zira her şey ortadadır.


Sayın Salman’ın hantallaştırdığı tezgahtar vari tüm kollar yarın seçim olacakmış gibi şimdiden hazırlanmalı ve revizyona gidilmelidir.

Genel merkez Ayhan Salman‘ın yakışıklı büyüsüne kapılıp başarısızlıkta level atlamış teşkilatları kongrelerde yeniden ve hikayeden aday göstermesi yeni il başkanına dolayısıyla partisine yapılabilecek en büyük kötülüktür.

Çiçeği burnunda il başkanı Davut Gürkan bu tehlikeyi görmeli ve partisinin önünü açması adına gerekli ekip ruhunu oluşturması için genel merkez nezdinde girişimde bulunmalıdır.

Herhalde “il başkanını değişiyoruz ama yeni il başkanı eski başkanın kadrosuyla çalışmak zorundasın” dayatması yapılmamıştır.

Zaten böyle bir şey mümkün olmaması gerekir.

Aksine hiç bir parti yönetimi kendi eliyle teşkilatını ateşe atmaz, atmamalıdır.

Sözün özü; Ak parti Davut Gürkan’ın il başkanı seçilmesiyle yeni bir soluk almış, yeni heyecanlara sebep olmuştur.

Yönetim içinde bazı negatif isimler olmasına rağmen sayın başkanın oldukça ideal bir kadro oluşturduğu görülüyor.

Birlik beraberliğe ilk defa susamış bir görüntünün ortaya çıktığı kongrede dava adına REİS adına desteğimiz tam dır.

Umarım yeni bir hayal kırıklığına mahal vermeden bazı yan kollarda operasyonel değişimlerle daha da güçlenerek 2023’e doğru emin adımlarla yol alınır.

Ancak tüm bunlar bir yana başkan Gürkan kendisini bekleyen en önemli ve en büyük tehlikenin farkın damı onu bilmiyorum.

İşte en önemli nokta da bu.

İşte ne kadar çaba sarf etseniz de bir kara delik çıkar tüm kazanımları bir çırpıda yutar.

Ve bu tehlike hali hazır da zirve yapmıştır.

Bu tehlikeyi sonraki yazımızda detaylı şekilde örnekleriyle kamuoyuyla paylaşacağız.

Ne diyelim;
Dost acı söyler misali bunları da söylemek ve tedbir alınması adına yol yakınken hatırlatmak dostun yani bizim görevimizdir.

Biz hiç bir menfaat beklemeksizin kesinlikle hataların giderilmesi için çaba ve gayretin peşindeyiz.

Gerçekleri söylerken can acıtacağını da biliyoruz ama söylemezsek sayısal olarak acınacak canların genele yayılacağını da biliyoruz.

Gönül ister ki, hiç can acımasın ama bu durumdan en az şekilde sıyrılmak gerektiği de bir gerçek.

Durum şu: Yeni İl Başkanı Davut Gürkan’a ve yönetimine şans vermek, üstlendiği bu zor görevi zor süreçte yanında olmak dava ruhunu taşıyorum diyen herkesin görevi olmalı.

Bursa Cumhur ittifakının kalesidir.

Bu kalenin son seçimde altı oyuldu, temelleri sarsıldı.

Sarsılan temelleri sağlamlaştırmak ve kaleyi daha güçlü hale getirmek için yeni başkan Davut Gürkan ile bir fırsat oluştu.

İşte bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek, kale duvarlarındaki çürümüş bozuk taşların değiştirilmesinden geçtiğini biliyor ve hatırlatıyoruz..

Yani bu kaleye tamir gerekiyor.

Bu tamir vakit geçirmeden yapılmalıdır.

Davut Başkan ve ekibine hayırlı uğurlu olsun dileklerimi iletiyor başarılar diliyorum.

Allah Erdoğan ve ordusunun, dolayısıyla ülkemin ve milletimin ayağına taş değdirmesin.
Amin.

.


alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz