Adalet yoksunu platformdan çekiliyorum…

13 Ocak 2021 Çarşamba, 01:03
alim şahin

Çifte standardın ötesinde çok yüzlü çirkef uygulamalarına şahit oluyoruz sosyal ağların.

Hali hazırda başkaları tarafından paylaşılan ve herkesin görüp yorum yaptığı bir veriyi paylaştığım halde vicdan yoksunu Mark Zuckerberg’in sahibi olduğu sosyal ağlardan biri olan Facebook bana paylaşım yasağı koydu.

Başkalarına ait yasağa takılmayan paylaşım nedeniyle adalet yoksunu topluluk standartları bahanesini önüme koyan etiketlediğim iki hesabımı birden 30 gün boyunca kısıtladı.

1 ay boyunca herhangi bir paylaşım, beğeni ve yorum yapamayacağım.

Bu nedenle iki yüzlü Facebook’ta bu zamana kadar paylaştığım fotoğraf, video ve tüm verilerimi içeren hesaplarımı tamamen silmiş bulunmaktayım.

WhatsApp geri adım atsa da artık güvenilirliğini yitirdiği için 7 Şubat’ta onu da (WhatsApp) kökten (siliyorum) kapatıyorum.

Yani artık Facebook’ta yokum Whatsapp’ta da olmayacağım..

Twitter, YaaY, Bip, Dedi, Telegram ve Signal İletişim uygulamalarını şu andan itibaren kullanmaya başlamış bulunmaktayım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da BİP ve Telegram’a geçtiğini ilan etmesi bu iki aracın yoğunlukla kullanılacağı anlamına geliyor.

Bu arada instagram’ın da gizliliği ihmal ettiği ortaya çıktı.

SİLMEZSENİZ VERİLERİNİZE EL KONULUYOR

8 Şubat’tan önce WhatsApp uygulamasını telefonunuzdan silerseniz depolarında barındırdığı size ait tüm veriler dosyalar tamamen kaldırılır.

WhatsApp sözleşmesine onay vermeyen ancak 8 Şubat’tan önce WhatsApp’ı kaldırmayan kullanıcıların daha önce yazılan paylaşılan bütün verilere otomatikman WhatsApp tarafından el konulmuş olacak.

Bu nedenle verileriniz WhatsApp’ın elinde bulunup kullanma hakkını (ifşa etme) elde edecek.

7 Şubat’ta Whatsap hesabımı da kökten kapatmış olacağım.

Bu arada WhatsApp yaptığı açıklamada herhangi bir geri adım atmadığını hatırlatmak istiyorum.

Tam tersine kullanıcılara ait gizli sırları verileri ifşa etmesinin masumiyet olduğuna yönelik inandırma çabaları sarf etmiştir.

Bunun adına masum hırsızlık, gasp denir.

WhatsApp’ın sitesindeki bilgilere göre, uygulamanın kullanıcılarından topladığı bilgiler arasında; hesap bilgileri, mesajlar, bağlantılar, durum bilgisi, işlem ve ödeme verileri, müşteri desteği ve diğer iletişimler, kullanım ve kayıt bilgileri, cihaz ve bağlantı bilgileri, konum bilgileri, çerezler, üçüncü taraftan sağlanan bilgiler yer alıyor. Uygulama elde ettiği bilgileri; hizmetler, emniyet, güvenlik ve bütünlük, Facebook şirketleri hakkındaki iletişimler ve kurumsal iletişimler için kullanıyor.

WhatsApp, Facebook tarafından 2014 yılında satın alınmıştı. Facebook, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Messenger, Facebook ve Instagram’ı da bünyesinde bulunduruyor.

Kendisini sosyal ağlar alanında tek el ilan eden Mark Zuckerberg, Facebook, Cambridge Analytica gibi veri skandallarıyla gündeme gelmiş, kurucusu ABD’nin ilgili kurumlarına konuyla ilgili ifade vermişti.

Velhasıl adam güvenilir olmadığı gibi Dünyayı yöneten siyonist güdümünde politika geliştiriyor.

Kısaca sözün özü şudur; WhatsApp geri adım atmamıştır.

Saygılarımla…


.


alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz