2021, Cumhur İttifakının kongreler yılı olacak

08 Ocak 2021 Cuma, 12:51
2021, Cumhur İttifakının kongreler yılı olacak

AK Parti 7’nci, MHP ise 13’üncü Büyük Olağan Kongre’sini gerçekleştirecek. İki parti de kongre süreçlerinin ardından 2023 seçimlerine yeni teşkilatlarla hazırlanacak.

Büyük olağan kongre takvimi işliyor, teşkilat ve kadrolar yenileniyor. Cumhur İttifakı’nda hedef, 2023 seçimlerinden zaferle ayrılmak.

İttifakın iki ortağı AK Parti ve MHP’de gözler bu yıl yapılacak büyük olağan kongrelere çevrildi. 

AK Parti’de, 13 Ocak’ta başlayacak il kongrelerinin gelecek ayın sonunda tamamlanması bekleniyor. Bu süreç sonunda da 7. Büyük Olağan Kongre tarihi belirlenecek.

AK Parti’nin Bursa İl kongresi ise 14 Şubat’ta yapılacağı açıklanmıştı. Ancak kongre tarihi 1 Şubat 2021 Pazartesi gününe çekildi.

MHP’nin kongresi 14 Mart’ta

MHP’de ise il kongreleri tamamlandı. 13’üncü Büyük Olağan Kongre, 14 Mart’ta gerçekleştirilecek kongrenin formatı, koronavirus salgının gidişatına göre belirlenecek.

Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhur İttifakı ortakları, kongre süreçlerini tamamladıktan sonra 2023 seçimleri için hazırlıklara başlayacak. Bu seçimlerde Cumhur İttifakı’nın adayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz