Osmangazi MEB’de yaşananlar rant mı itibar suikastı mı?

19 Kasım 2020 Perşembe, 17:32
alim şahin1

MEB’de yaşanan gelişmeleri ve ortaya atılan iddialarla alakalı bazı belge ve bilgileri paylaşmış muhataplara bazı sorular yöneltmiştik.

Öncelikle şunu belirtmekte yarar var.

Bizler sadece ve sadece görevimizi icra ederken bu ve benzeri konularda tarafsızlık ilkesini ön planda tuttuğumuzun altını kalınca çizelim.

Konu bize geldiğinde özellikle bu tür konularla alakalı belgesiz hiç bir iddiayı gündemimize alamayacağımızı ifade etmek isterim. Belge olursa gazetecilik refleksimiz gereği haber niteliği taşıyan değere sahipse üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getiririz.

Konuya gelirsek…

İlgili şube müdürü Rasim Alkaç aradı konuyla alakalı detaylı bilgi aktardı.

Alkaç, Kesinlikle iddia edildiği gibi bir gelişmenin olmamış her şey usulü, kural ve kaidesine uygun şekilde uygulanmıştır” dedi.

Sayın Alkaç’ın söylediklerini noktasına virgülüne aktaralım.

“Okullara iş yapan firmanın hiç bir alacağı olmadığı gibi okulların da hiç bir borcunun bulunmadığı, banka ve bir kısmının makbuz karşılığında elden ödeme yoluyla tüm borçların kapatıldığı, alacaklı firmanın bu konuda her hangi bir bakiyesi kalmadığına dair yazılı beyanı vardır.

Ama birilerinin gizli hesapları olduğu, bunu da firma yada farklı kanalları kullanarak bir oyun kurma peşinde olduğunu tahmin ediyorum.

Alacaklı olduğunu iddia eden firmanın icra yoluna gitmesi de bunun en belirgin göstergesidir. Hukuk her şeyin üstündedir. Bakanlığımızı dava etmek suretiyle makbuz karşılığında elden ödenmiş alacaklarını savcılık yoluyla yeniden tahsil etme girişiminde bulunulması üzüntü vericidir.

İddiaların uzaktan yakından gerçeklerle bağdaşmadığı gibi kimse şikayetini geri almamış, ödeme makbuzları savcılık makamının takdirine sunularak dava sürecine gerek görülmediği, kovuşturmaya yer olmadığı ve takipsizlik kararı verilmiştir.

Bu sürecin başkaları tarafından yönetilmeye çalışıldığını tahmin ettiğimiz gibi er yada geç ortaya çıkacak, ihtiyaç hasıl olduğu taktirde hukuk yoluyla iftiracılar hesap verecektir.

Kimlerin elinde ne bilgi belge varsa döksün. Alnımız aktır. Buyursunlar hukuk orada. Böylece tüm gerçekler ve gizli kimlikler ortaya çıkar. Kimlerin niyetlerinin ne olduğunu herkes görür.

Konuyu kişisel rantla bağlantı kurmak isteyenlerin niyetlerinin çok iyi bildiklerini, iftiralarının arka planında ise belli bir grubun olabileceğini düşünüyorum.

Sorumluluk alanımız münasebetiyle Okullar arası spor faaliyetleri ve sosyal etkinlikler düzenlememiz gayet doğaldır.

Bunu bile kötü niyete yoranlar, olmayan ve uyduruk şeyleri rant diye iftira ve itibarsızlaştırma yoluna gidenler ne kadar basit bir yola tevessül ettiklerini gösteriyor.

Kimse arka planda gizli işler peşine düşmesin. Kimse itibarımla oynayamaz, devletime bağlılık dürüstlüğümü sorgulatmam. Bu planı geliştirenler kim yada kimler ise hukuk önünde hesap verecektir.

Kimseye veremeyeceğimiz hesabımız bugüne kadar olmadı bundan sonra da olmaz.

Herkes haddini bilecek.

Hodri meydan.”

Şu an başka bir görevde bulunan dönemin İlgili Şube Müdürü Rasim Alkaç’ın tarafımıza aktardıkları böyle.

Özetlemek gerekirse Sayın Alkaç, kendisine ve kurumuna yönelik itibar suikastı yapıldığına yönelik bir girişim olduğunu ifade ediyor.

GÜRHAN ÇOKGEZER

Osmangazi ilçe müdürü Gürhan Çokgezer’de konuyla alakalı tarafımıza açıklama yaptı.

Çokgezer, Bunun bir leke çalma girişi olduğunu, birilerinin eğitim üzerinde hesapları bulunduğunu net şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Söz konusu iddiaların gerçeklerle ilgisi olmadığı, sorumluluk alanında her şeyin usulüne uygun şekilde icra edildiğini aktardı ve bu tür mesnetsiz girişimlerin aslında ciddiye bile almamak gerektiğini ancak basında çıkması nedeniyle kısa bir açıklama yapmak zorunluluğu doğurduğunu belirtti.

SAHTE HESAPLA PAYLAŞIM!

Önceki yazımızı tüm okulların resmi mail hesaplarına atıldığına dair yeni bir şikayet geldi. Yapılan araştırma da hesabın fake yani sahte hesap üzerinden gönderildiği bilgisi var.

Bu da art niyetli biri yada birilerinin bir operasyonu olduğu, sahte hesapla sansasyonel eylemde bulunan kişi yada kişilerin adalet önüne çıkarılması için hukuki süreç başlatılacağını öğrendim.

Bu durum birilerince basit bir eylem yoluna gittiğini gösteriyor. Eğer her hangi bir gizlisi saklısı olmayanlar açık şekilde kendi adına paylaşabilirdi.

Yol ve yöntem yanlış.

O halde bu durum orta da birilerinin sorumluluktan kaçtığına dair bir çağrışım söz konusu gibi duruyor..

.


alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz