AK PARTİ İL BAŞKANI OLACAK..! MUSTAFA DÜNDAR SÜKSE YAPTI

26 Ekim 2020 Pazartesi, 16:25
alim şahin

Ak Parti’den kongre sürecinde teşkilatlara uyarılar yapılmıştı.
Parti yöneticileri, sık sık bir araya geldikleri teşkilatlara “Küçük hesaplarla kaybedecek zaman yok. Risk almayan yöneticilerden kurtulacağız. Lider ve tabanda problem yok, ara kadrolarda yorulma var” mesajını verilmişti.
Ara kadro tanımlaması tam yerinde tespit.

Kimdi bu ara kadrolar?
Aradan sıvışanlar.
Yani piyangodan teşkilatların başına oturanlar.
İşte Bunlar’dan biri de Ayhan Salman.
“Ara kadrolarda yorulma var” denilirken tam da bu gibiler kastediliyor.
Aslında yorulma yok!
Tam tersi enerjik insanlar olarak partiyi durmadan yorulmadan dibe indirme çabaları var.
Üstüne üstlük bunu yaparken de sözüm ona kendine yakın danışmanlarına yazılar yazdırıp devam ediyoruz algısı da yapacak kadar akıllılar.
Daha ötesi, değişimine kesin gözüyle bakılanlar Bursa’da bazı gazetecilere “Ak parti karar aldı Ayhan Salman’la devam edilecek” gibi abuk subuk yazılar yazdıracak kadar kafayı kitlemişler.
İşin ilginç yanı, kesin karar alındı şeklinde yazanların rezil olma riskini göze alarak.
O halde bu mantıkla rezil olma riskini göze alanların nasıl bir ruh hali içinde olduğunu düşünmek bile istemem.
Ya da işin içinde başka şeylerin döndüğü şüpheleri uyandıracak kadar gözlerini karartmışlar.
Bu saatten sonra kimin ne yazdığının önemi yok zira Bursa değişimin eşiğinde olduğu bir gerçek.
Bu durum kesinleştiğinde yarın yazan ve yazılanları birilerinin önüne koymak borç olsa gerek.
Ama inanın Sayın Salman’dan çok bu işin en büyük mücadelesini veren kişinin Büyükşehir Belediyle Başkanı Alinur Aktaş’ın olduğunu biliyoruz.
“Neden bu ısrar ihtiras korku ve tereddüt” sormak gerek.
Yani yorulan varsa değiştirilecekse değişsin.
Hani partilisiniz ve partinin iyiliğini başarısını istiyorsunuz ya!
Başarıya katkı koyacak olanlar da ilk sırada sizler olmalısınız.
Halbuki tabanın neredeyse tamamının şikayet ettiği bir il yönetiminin değişmemesi için mücadele verenlerin iyi niyetlerinden şüphe duyulur.
Kaldı ki, başarıya bakılırsa değişmesini istemeyenlerin bile ortaya koyduğu herhangi bir gelişme yok!
Parti ve belediyecilik adına bu zamana kadar başarıdan söz etmek mümkün değil.
Oysa herkes biliyor ki, AK Parti’nin 17 yıllık iktidarında, teşkilatların ruhunda bir yorulma ve daralma var.
Bazılarına bakılırsa ‘Beni Erdoğan atadı’ anlayışı ile hareket ediyor. Bazılarının ise ‘Erdoğan olma’ hayali var.

“Trip var, kibir var, hava civa var, teşkilatlarda dağılma var, bozulma var, ruhen yok olma var, gerileme var, kendilerini partinin ve davanın üzerinde görme var ama halka hizmette bir icraat yok, partiyi ve davayı yüceltmek için bir çaba yok.”

Tüm bunlara rağmen devam edeceğiz devam etmeliyiz algısı ve çabaları var.

Devam için yaptıkları algı ve harcadıkları enerji kadar partinin birlik bütünlüğü, davanın yücelmesi için harcasaydılar yüzde 17’lik puan kaybı yaşanmazdı.

Yüzde 20’lik farkla alınan ve Ak Parti kalesi yapılan Bursa’nın burun farkına indirilmesi son saniyede zor kötek elde kalması başarıdan ziyade tam bir hezimet olarak görülürken, kim hangi yüzle başarıdan söz edebilir.

MUSTAFA DÜNDAR’A BORÇLUSUNUZ!
Bir kez daha söylüyor ve altını çiziyorum; Osmangazi belediye başkanı Mustafa Dündar‘ın halkta oluşan hizmet ve olumlu karşılığı sandığa yansımasaydı siz bugün o büyükşehir koltuğunu sadece rüyanızda görürdünüz.

Siz her ne kadar Başkan Mustafa Dündar’a husumet besleseniz de, her fırsatta onu yemeden gelseniz de o koltuğu Sayın Dündar’ın hizmeti karşılığında gelen oylarına borçlusunuz.
Bugün Osmangazi’de sınırları içinde Hamitler’den Yunuseli’ne, merkez den dış çevrelere kadar güzergahım üzerinde Osmangazi’de müthiş bir değişimin olduğu ve dönüşümle yeni bir şehircilik havası yakalandığını gözlemledim.
Tabi birileri hani nerede diyebilir.
Görmeyen şahit olmayanlar bilmeyebilir.
Ama bugün ilk kez şahit olduklarım Osmangazi çok merkezli şehir görüntüsü verdiğini ve bunun da Bursa’nın imajına olumlu yönde yenilik kattığını iddialı olarak söyleyebilirim.

Bu da şu demek; Hiç kimse gocunmasın gücenmesin kusura da bakmasın. Osmangazi’yi de Büyükşehir’i de Mustafa Dündar sürüklüyor.

Bu gerçeği de kimse yabana atmasın.

ÇÖZÜME KATKI ÇABASI ?
Bursa gibi yerde ağabeylik yapan il başkanlarına veya teşkilat yöneticilerine ihtiyaç var.
Tabi bunun ötesinde ise ön açan tepe bir lidere ihtiyaç var.
Şu ana kadar Bursa’da bu görüntü beklenirken tam aksi şeylerin hızla çoğaldığını gördük.
Sadece Bursa’da değil siyasette bir çok kişi belli makamlara geldiğinde zaman zaman kimliğini, kişiliğini kaybetme süreçleri oluyor.
İşte iki satır öncesi bahsettiğim özellikle bu olumsuzlukların tümü aşılır.
Ufak hesaplarla, kavgalarla, dedikodularla kaybedecek zaman yok.
Ama birileri hala ufaktan ziyade o kadar basit yollara tevessül ediyorlar ki bu da millet nezdinde çok çirkince sırıtır duruma geliyor.

ERDOĞAN İSMİNİ KULLANANLAR!
Bugün itibariyle halk nezdinde en beğenilen lider Cumhurbaşkanı Erdoğan.
Lider çok kuvvetli, halk çok güveniyor, dünya milletleri ve mazlum halklar da güveniyor.
Sadece İslam ve Türkiye düşmanları ülke liderleri REİS’i çekemiyor.
Öyleyse Liderinin arkasını dolduracak, ona destek olacak kadrolar mutlaka yerli yerine oturtulmalı, ayağının altını boşaltacak çelme olacak basit ve küçük düşünenler bir an önce kızağa çekilmelidir.
Aksi halde bu düzlük son 100 metredir.
Bunun acilen telafisi gerekiyor.
Kongreler bunun için bir imkandır.
Bu ülkenin ağır gündemi var.

Sadece yapılması gereken Erdoğan’ın üzerine yük bindiren, risk almayan, iş yapmayan yöneticilerden acilen kurtulmamız lazım.

İSTANBUL VE BURSA İL BAŞKANI
Yerel seçimlerde, aralarında İstanbul ve Ankara’nın bulunduğu çok sayıda belediyeyi kaybeden AK Parti “yenilenme-tazelenme” olarak nitelendirdiği kongre sürecinde Büyükşehirler de değişime gidiyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Metal yorgunluğunun son izlerini sildiğimiz, tazelenmiş şekilde yola revan olduğumuz farklı bir dönemin başlangıcı olacaktır” dediği 7. Büyük Kongre için iki koldan çalışma yürütülüyor.

Bir taraftan yönetiminde değişiklik yapılacak kentler belirlenirken diğer yandan yeni il başkanı ve yönetici olacak “Ömerler, Ayşeler” aranıyor.

İstanbul’da Metin Külünk’ün il başkanı olmasına kesin gözüyle bakılırken, Bursa’da ise son dakika bilgisi olarak yeni il başkanı iki kişi arasında tercih yapılacağı öğrenildi.
Bu kişilerin duygusallığa değil sağduyuyla yenileneceği belirtiliyor.
Yani birlik bütünlüğü sağlayacak yegane isimler üzerinde durulduğunu söyleyebiliriz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Öyle isimler bulun ki, o ilin Ömer’i olsun” dediği yeni il başkanı ve yöneticilerini bulmak. Bunun için oluşturulan ekipler de iller düzeyinde tarama çalışması yaptı. Bunun sonucunda Bursa’da değişim kararı verilirken tespit edilen, toplumda sevilen, sözü dinlenen, güvenilir isimlerin partiye kazandırılması için çalışılacak, parti yönetimi için davet götürülecek. Hatta bazı tespit edilen kişilere daveti bizzat Erdoğan’ın yapabileceği konuşuluyor.

Bu değişimin en büyük özelliği de Davutoğlu ve Babacan öncülüğündeki partilerin de AK Parti teşkilatlarındaki istifaları önüne geçilmesi için Büşükşehirler de birlik beraberliği ve kenetlenmeyi sağlayacak vasıfları taşıyan birinin il başkanlık koltuğuna oturması sağlanacak.


KABİNE DEĞİŞİMİ !
Parti kulislerinde 4-5 bakanın değişebileceği beklentisi hale tazeliğini korurken, Cumhurbaşkanlığında makam odasının hazır olduğu söylenen eski Meclis Başkanı, Başbakan Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığına getirilmesi bekleniyor..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz