Diktatörün ülkesinde bunu yapabilirler miydi?

02 Temmuz 2020 Perşembe, 13:25
erdoğan

Sosyal medyayla ilgili düzenlemenin hızla Meclis’e getirilip 15 Temmuz’dan önce yasallaşmasının bekleniyor.

Abdulkadir Selvi,, Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’a yönelik cinsiyetçi hakaretlere ilişkin “Hani Erdoğan diktatördü? Diktatörün ülkesinde kızına, damadına, yeni doğmuş torununa bu saldırıyı yapabilirler miydi?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya ile ilgili açıklamaları sonrasında beklenen “internet ayarı” geliyor. Abdulkadir Selvi konuya ilişkin yazı kaleme aldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Esra Albayrak’ın yeni doğan çocuklarının ardından çifte sosyal medyada hakaret edilmiş, şüpheliler gözaltına alınmıştı. Erdoğan, paylaşımları kınadığı konuşmasında “sosyal medyayı kaldırmak istediğini” söylemişti. Erdoğan’ın sözlerine Cumhurbaşkanlığı’ndan düzeltme gelmiş ve ifadelerin çarpıtıldığı görüşü dile getirilmişti.

“Hani diktatördü?”

Selvi de bugünkü köşe yazısında konu hakkında şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üzerinde konuşmak bile insanın içini acıtıyor. Bu alçakların peşini bırakmayacağız” dedi. Bu bir Cumhurbaşkanı’ndan öte bir babanın isyanıydı. “Bizim ailemizin başına gelenler 83 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının başına gelebilir” diye konuştu. Cumhurbaşkanı haklı. İnsanlar sosyal medyanın saldırıları karşısında çoğu zaman kendini çıplak hissediyor. Hani Erdoğan diktatördü? Diktatörün ülkesinde kızına, damadına, yeni doğmuş torununa bu saldırıyı yapabilirler miydi?

“15 Temmuzdan önce yasalaşması bekleniyor”

Selvi, sosyal medya düzenlemesiyle ilgili olarak da şöyle yazdı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis tatile girmeden önce yasal düzenlemenin yapılmasını istedi. Pandemi nedeniyle Meclis’in 15 Temmuz özel oturumundan sonra tatile girmesi düşünülüyor. Sosyal medyayla ilgili düzenlemenin hızla Meclis’e getirilip 15 Temmuz’dan önce yasalaşması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz