Faruk Çelik’e yönelik iftira kampanyasına yargıdan tokat!

27 Haziran 2020 Cumartesi, 14:50
alim şahin

Faruk Çelik’e yönelik başlatılan iftira ve çamur atma kampanyasına yargıdan ağır tokat geldi.

Bursa Şehir Gazetesinin bir süre önce başlattığı eski Bakan Faruk Çelik’e yönelik asılsız iftira ve itibarsızlaştırmaya yönelik haber silsilesine “YARGI DUR” dedi.

Böylece birileri tarafından düğmeye basılmışcasına başlatılan çamur kampanyasına yargı tokadını indirdi.

Yapılan haberleri hiç bir resmi belge bilgiye dayandırmadan “sadece soru soruyoruz” gibi çamur atmaya ve itibarsızlaştırmaya yönelik algı operasyonuna dönüştürülmeye çalışılması tam bir fiyaskoyla sonuçlandı.

Sürekli karavana sallanan haberlerde kirli servet diyerek iftira, itibar ve çamur karmaşası ortaya dökmeye çalışanlar tam bir çamur deryasına bulandılar.

Aslında tümünün bir laboratuvar ortamında hazırlandığı izlenimi veren haberlerin altını her hangi bir resmi belge ile dolduramayanlar sürekli boşa sallayarak piyango misali “ya tutarsa” umuduna kapılmışlardı.

Ellerinde kanunsuz ve yasalara aykırı her hangi bir resmi veri olmayan çamurcuların arka planda kimler tarafından desteklendiği açıkçası artık merak konusu olmaktan çıkmıştır.

Sayısız itibar suikastı denemesi yapanlar sözde gündeme bomba etkisi yapacak imajı vererek kamuoyunu merak ettirmeye çalışmış, ne yazık ki malum bomba ellerinde patlamış oldu.

İşte asıl bomba şimdi gündeme düşmüş oldu.
Yaptıkları tüm haberlerin asılsız olduğu ortaya çıktı.

Dolayısıyla hukuki olarak her hangi bir ispatı, resmi alt yapısı ve dayanağı olmadığı anlaşılınca Türk hukuku kendilerine derhal özür mayetinde yayınlamaları adına TEKZİP METNİ gönderdi.

Yayınladılar!..

Ama gazetecilikte vardır ya; Tekzibi yayınlarken bile sözde yine haklılıklarını savunma yönünde başlık atarak bir anlamda ‘ti’ ye almaya çakmaya çalıştılar..

Ama artık “görünen köy kılavuz istemez” misali tüm kamuoyu oynanan oyunun farkına varmış, adı yeni kabinede geçen Faruk Çelik’in önünü kesmek adına birilerince düğmeye basılmış, itibar ve iftira kampanyasına başlandığı anlaşılmıştır.

Aslında bu oyunu oynayanların sayısı topu topu 10 – 15 kişiyi geçmediği bilinmektedir.

Bursa halkının önüne konulması halinde Faruk Çelik gibi Türkiye’nin en uzun ve en başarılı bakanlık dönemlerini yaşamış, Türk devletine önemli hizmetleri olmuş, tarihin benzersiz reformlarını gerçekleştiren birine yönelik yapılan kirli kampanyanın arkasında kimlerin olduğu açık ve net olarak tüm kamuoyu tarafından görülmektedir.

Bakan Çelik’in Şanlı Urfa’ya gönderilmesinin arkasında ki zihniyet neyse bugünde önünü kesmek adına yapılan kirli kampanyanın arkasında aynı zihniyetin olduğu çok nettir.

Özellikle Bursa halkı oynanan oyunun farkına varmış, Sayın Çelik’e yönelik yapılan haksızlıklara ve kirli kampanyalara dur denilmesi için beklenti içine girmişlerdir.

HUKUK SÜRECİ
Yapılan itibar suikastı, iftira ve çamur kampanyasının karavana çıkmasının ardından Faruk Çelik’in avukatlarınca onlarca ceza ve tazminat davaları açıldığını öğrendik.

Peki ne gerek vardı?

Belki yoktu!

Ama siyasi hesapları olanlar kurdukları planların tıkır tıkır işlemesi için bu tür haberler yaptırma eğilimine girmiş, tutmayınca da tüm planları suya düşmüş oldu.

Dolayısıyla herkesin ektiğini biçtiği şu yalan dünyada hiç bir şey nefsine yenik düşmeye değmez.

Allah kimseleri şaşırtmasın.

Adalet Mülkün temeliyse mutlaka yerini bulur.
Allah’ın adaleti ise er geç şaşmaz zerresine kadar tecelli eder.


.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

“Faruk Çelik’e yönelik iftira kampanyasına yargıdan tokat!” için bir cevap

  1. Fatih YAMAÇ dedi ki:

    Alim bey şahsınıza teşekkür ediyorum hiçbir zaman için kimsenin yalakalığını yapmadınız gerçekleri yazdınız konuştunuz başarılarınız daim olsun inşallah

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz