Sağlıkta listeler hazır! Oyun yeni müdür ve müdürler üzerine kurulmuş!

08 Haziran 2020 Pazartesi, 16:51
alim şahin

Sağlık’ta kulisler hızlandı, çalışmalar hızlandı, koltuk kapma yarışı hızlandı, listeler hızlandı hızlanan hızlana na.
Kulislere düşen öyle bilgiler var ki, akıl mantığın tamamen ortadan kaldırıldığı ucube bir durum söz konusu.
Sızan bilgilere göre her şey daha önce bu köşemizde defalarca bahsettiğimiz isimler etrafından dönüyor.
Yani bir döngüyü ellerinde tutan karakter yapısı var ortada.
Liste başı Ayhan Kalyoncu.
Her şey bu isim üzerinde kilitlenmiş.
Onun izin verdiği, onayladığı isimler köprüyü karşıya geçiyor.
Peki Sayın Kalyoncu bu gücü nereden alıyor?
En yakın ve hayati önemde dört dörtlük destekçilerinin başında CHP kanadıyla sıkı ilişkiler içinde olduğu konuşulurken, Mustafa Esgin’inin her şeyiyle tam destek verdiğini yakın çevresine açık açık söylediği sızan bilgiler arasında.
Bunu da saklamadığı belirtiliyor.
Dolayısıyla “Ayhan Kalyoncu gizli müdür” şikayetleri alabildiğine çoğalırken, Sağlığın tepesindeki isim Halim Ömer Kaşıkçı’nın adeta pasifize edildiği “adı senin tadı benim” politikası güdüldüğü Sağlık camiasında konuşulanlarda gündemin ilk sırasında yer alıyor.
Önceki Müdür Özcan Akan’a diş geçiremeyen Kalyoncu ekibi yeni müdür Kaşıkçıyı her yönüyle kuşattıkları kulislerde dalga dalga yayılıyor.
Dolayısıyla Önceki müdürün gönderilmesinde en büyük pay sahibi bu ekibin olduğu konuşulurken, İktidar da Ak parti olmasına rağmen Sağlık Camiasındaki kadrolaşmada CHP’li aktörlerin etkin olduğu şikayet ediliyordu.
CHP Milletvekili Yüksel Özkan, eşi fetö ablası olduğu gerekçesiyle camiadan ihraç edilen Baron lakaplı Hüseyin Demirel, en büyük dostları sağlıktan sorumlu Ak Parti İl başkan Yardımcısı Hüseyin Ömer Aybar tarafından güvence altına alındığı, eşittir Dr. Ayça Yavuz, Yıldırım’da tüm çalışmaların İlçe başkanı Ali Erbay üzerinden yürütüldüğü, Sayın Erbay ile İhtisas hastanesi mali işler sorumlu Müdürü Faruk Taşar’ın çok sıkı ilişkiler yürüttüğü, sağlık yazıları yazmaya başladığımız güne kadar haftanın iki günü Ali Erbay ile Faruk Taşar’ın sık sık bir araya gelerek önemli mesailer yaptığı, Ak Parti karşıtı olan ve CHP tandanslı aktörlerle Ak partili olduğu sanılanların aynı kulvarda sıkı ilişkiler içinde bulunduğu, müspet personellere yönelik mobbing uygulandığı, camia içinde büyük rahatsızlıkları yol açtığı şikayetleri son günlerde birbirini kovaladığı kulislerin başlıca konuları.
İşte tam da böyle bir döngü içinde sağlık camiası çalkalanıp dururken, ezelinden beri büyük rahatsızlıkların yaşandığı ve bu rahatsızlıklar nedeniyle özellikle İhtisas hastanesinde büyük aksamalara neden olduğu biliniyordu.
Sağlıkta adeta korku imparatorluğu kurulduğuna yönelik amansız tepkiler çığ gibi büyürken, haksızlığa uğrayanların adaletli sistem oluşturma talepleri tepe yönetiminde büyük rahatsızlığa yol açtığı ifade ediliyor.


Bu arada kaymakamlığın bazı usulsüzlüklerle alakalı soruşturma ve yargılama izni verdiği ve kimlerin ismi hangi sebepten dolayı nerelerde geçtiği konusu gündeme bomba gibi düştü. İsimler bizde saklı ama konuyla alakalı ayrıntılı bilgi ve belgeleri bekliyoruz.
Ama daha önce iki ay uzatılan sözleşme süresi çerçevesinde kimler kimleri listelerde köşe başlarına yazdığı konusunu ele alalım.

LİSTELER VE OLUŞTURANLAR!”
Kulislere düşen son bilgilere göre bir numarada Ayhan Kalyoncu var.
En büyük destekçisi Vekil Mustafa Esgin olan Ayhan Kalyoncu Kamu Hastaneler başkanlığına kendini yazmış.

Esma Kuzhan’ın Halk Sağlığı Başkanı başarıyla sürdürdüğünü düşünerek birileri İl Sağlık Müdürlüğüne ismini geçirmekten çekinmiyor.
Salgın sürecinde Bursa’nın başarılı olmadığı hasta sayıları ile ortada.
Fakat nasıl oluyor da Esma Kuzhan’ın İl Sağlık müdürlüğüne ismi geçiyor bu da ayrı bir soru.
Tek kriter İnegöl’den gelmiş olmak mıdır asıl çözülmesi gereken soru bu.
Bir zamanlar başörtülü çalışanlara karşı mücadele veren sağlıkta malum kişilerin nerelerde ismi geçiyor açık açık sorgulanması gerek.
Aslında bu işin kapalısı açığı olmaz, kim liyakatli ise işini başarılı şekilde yönetiyorsa ona göre değerlendirilmesi gerekir.
Bu her yerde böyledir.
Ama siyaset başta olmak üzere neredeyse tüm kurumlarda liyakatsizlik almış başını gidiyor.
Sonra da bekle başarı gelsin.
Kalyoncu grubu Nilüfer İlçe Sağlık Müdürü Hakan Baş’ın ismi acil hizmetleri başkanlığına geçirmiş.
Hakan Baş’ın eşi Yasemin Baş ise Halk Sağlığı Başkan Yardımcılığı görevinden Halk Sağlığı Başkanlığına adı geçiyor.

Bursa’da hayat ne güzel, aile çiftliği maşallah.
Esma Kuzhan’ın İl Sağlık Müdürlüğüne adını geçirenler eşi Tarık Kuzhan’ı da boş geçmemiş, Tarık Hazretleri de Çekirge Devlet Hastanesine yazılmış.

Bu da demek oluyor ki, sağlıkta aile birlikteliği dört dörtlük işliyor. Ne güzel eşler birbirine makam ayarlıyor misali.
Bu kişilerin başarıları ortada.
Malum Hakan Baş’ın eşi Yasemin Baş vazgeçilmez sağlığın ekipleri Bursa sağlıkta ne gibi başarılar göstermişlerse her dönem her köşede yer alabiliyorlar.
Sağlığın iktidarı Ak parti olmasına rağmen bu isimlerin AK Partiye hangi emeği veya katkıları olmuş yoksa eksileri mi olmuş dikkat çekici bir durum.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimliğine Metin Güçlü…
Dörtçelik Çocuk Hastanesi müdürlüğüne Faruk Taşar.
İhtisas Hastanesi müdürlüğüne Tamer Elinç.
Spastik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Müdürü Ender Kaban Çekirge Devlet Hastanesine..
Spastik devlet Hastanesi müdürlüğüne bu ekibin kankası olarak bilinen Mustafa Acerer…

Yalnız dikkatimi çeken bir konu var Bursa istihbaratta çalışan sağlıktan sorumlu polis F.Y. Kars’a sürgün gönderilmişti.
Memurluktan atılmaktan emekli olarak kurtulan kişinin ekipleri yine korunuyor, bu bağlantı nasıl devam ediyor akıl mantık izahı gerektiren konu.

Eski Sağlık Müdürü Özcan Akan’ı zorda olsa ikna eden bu zihniyet acaba yeni Sağlık müdürümüzü ve siyasileri nasıl ikna ediyor anlamış değilim.

Bursa’da fetö kumpasları olaylarında emniyet müdürlüğünde fetö listelerinde ekleme ve çıkarma yapan istihbaratçılar operasyonunda ismi geçen ve soruşturma ile birçok yere dağılan kişiler olarak hala gizli güçlerimi devam ediyor soruları havalarda uçuşuyor.
Listelere devam edelim.

Bursa ağız ve diş sağlığı Hastanesi müdürlüğüne Yusuf Avşar.
Onkoloji Hastanesine müdürlüğüne Levent Çetin Çelik.
Liste yapma gücünü elinde bulunduranların sızdırdığı isimler şimdilik bunlar.

Aslında listeler bunlarla ibaret değil.
Ama bir kez daha hatırlatalım.
Kulislere düşen bilgilerden de anlaşılacağı üzere Bursa sağlığı biran önce aile şirketi veya çiftlik olma zihniyetinden kurtarılmalıdır.
Körler sağırlar birbirini ağırlar misali geçmişte başörtülü yönelik tavır geliştiren zihniyetin temsilcileri bir yerlerde başka yerlerde pozisyonlarla yer almaya devam ediyor.
Bu zihniyet kaç sağlık müdürünün başını yedi, hangi çorapları ördü, kimler geldi geçti ama hala Ak Parti iktidarında bile en etkin gücü ellerinde bulundurabiliyor.

Bunların en büyük gücü ise İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Ömer Aybar. Sayın Aybar’la alakalı ilginç bir kulüp üyesi olduğuna dair iddialar kulislerde tavan yapmış. Ne yazık ki, her yerde konuşuluyor.

Bu çarkın içinde yer alanlar nasıl bir komplo ve oyunlar içindeler ki, her gelen idareciyi kıskaca alıp istediğini yaptırabiliyorlar
Bunlara siyaseten kimler destek veriyor, kim müsaade ediyor?
Bursa’da sağlığın sahibi olacak adalet ve liyakat ehline dayalı anlayışı kim hakim kılacak?
Sağlıkta at koşturan CHP zihniyeti Yüksel Özkan, kankası ve eşi fetöden ihraç edilen sağlık camiasında baron olarak ün yapan Hüseyin Demirel.
Ha bu arada Kalyoncu hazretleri kendinden olmayıp pısırık söz dinleyen kişileri de formalite olarak kendi listesinde yer verip birilerini algı da yapabiliyor.
Ayhan Kalyoncu’ya destek veren Mustafa Esgin ise Ak Parti davası ve camiasına tam bir hayal kırıklığı yaşatıyor.
Bursa’nın en son sahibi masaya vuran teşkilatçı Lider ismi sonrası sağlıkta dönen oyunlar bir bir ortaya çıkıyor.
Sağlıktaki her köşeye sahip çıkan tek kriteri “bendensin” olan bu zihniyet sıradan bir personeli bir gece acilden çıkarıp bir hemşireyi iyi bir hastaneye müdür yapabiliyor.
Yıllardır bu camiaya emek sarf etmiş ülkesine, milletine hizmet etmiş tecrübeli liyakatli personeller neden öğütülüp küstürülüyor, problem nedir?
Oyunlar içinde sağlık kulisleri “benim adamım benim yandaşım benim sözümü dinler” kriteri olmamalı.
Atanacak kişinin geçmişine, baş ağrısına, personel ile ilişkilerine ve Bursa’daki duruşuna bir bakmalı.
Bu dönemin ekmeğini yiyen ama davasına ihanet edenlerin kulağı ne zaman çekilecek?
Bursa’da vaka sayısı 10 bine yaklaşmışken bu salgını kontrol etmede ne yaptılar?
Bursa şehir Hastanesi’nde hala 70 küsur vaka pozitif yatmakta iken, İhtisas Hastanesi’nde 100’e yakın hasta pozitif iken bunlar neyin derdinde?
Nilüfer’de vaka azlığı halkın daha bilinçli olması ve fiziki yapılardan kaynaklı ulu ortadayken birileri bunu Hakan Baş’a başarı olarak lanse ederse sahadakileri büyük haksızlık eder..
Kovid döneminde görev almak için bir fiil dilekçe veren personeller, idareciler varken bir de bahanelerle kaçanlar odasından çıkmayanlar vardı.

O SEN BU SEN ŞU SEN, NE YAPARSIN SEN?
İdareci atamalarında AK parti, MHP Türk Sağlık Sen, Memur-Sen ve STK gibi teşkilatlar koşturma peşine düşmüş durumda, herkes kendi adamını yerleştirme derdindeler.

Kimse demiyor bu ülke için liyakatlı başarılı insanlar atansın.
Yok yahu bu zihniyetle fiziki gelişmeye karşın sistem ve hizmet gelişiminde sınıfta kalınıyor.
Gerçek ve kesin başarı sağlıkta bir an önce sistem değişmesinden geçer.
Bursa Sağlık-Sen başkanı Gökhan Yünkül konumu korumak hatta Ankara’da Sağlık-Sen genel başkanı olmak üzere genel başkan Semih Durmuş’un karşısında muhalifler hareketinin içinde yer aldığı bilgisi var.
Ankara kaynaklı kulislere göre, keşke sağlıkçıların dertlerine merhem olmak için sendikacılar gayret içinde olsalar ne iyi ederler.
Ama yok!
Önce sendika başkanı sonra vekillik yolu, olmazsa Numan Şeker gibi belediye de daire başkanlığı nasıl olsa garanti.
Hepsi aynı terane.
Bursa Türk Sağlık-Sen Başkanı Mustafa Köse, şimdi Ankara’da genel merkez Yönetiminde yer aldı. O da genel başkan olmak yolunda, devamı mı? İyi partiden vekillik kim bilir!
Sağlık sendikacılarının derdi keşke kurulduğu günden beri Sağlık olsaydı…
Neden bu kadar aslından değerlerinden uzaklaşılır?
Atanmasına vesile oldukları idareciler değerlerimize ne kadar sahip çıkıyor?
Tek dert koltuk…
Al Gökhan Yünkül’ü vur Mustafa Esgin’e!
Ee Dostluk dediğin böyle olmalı!
Gökhan Yünkül Mustafa Esgin’in bildiğim kadarıyla iyi bir dostlukları var.

Bu dostlar Bursa’da sağlıkta dönüşüm programına el atıp, bu millete yakışan hizmetkârı olmayı, dava ruhu olan kişilerin atanmasına vesile olsalar gün gelir Fatiha ile güzel yad edilmelerine ne kadar da yakışırlar.
Ne yazık ki, Sağlık camiasında Sayın Esgin’le alakalı iyi şeyler konuşulmuyor.
Ama her şey kişinin elinde hatanın neresinden dönülürse kâr meselesi.
Allah hem Bursa sağlığına hem de siyasetine hayırlı kapısını açsın.



.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz