Bursa sağlığı entrikalar diyarına dönmüş!

20 Mayıs 2020 Çarşamba, 18:32
alim şahin

Bursa sağlığında son günlerde dudak uçuklatan haberler gelmeye başladı.
Konular çok derin.
Ama önce Kamu hastanelerinden sorumlu yönetici Doç. Dr. Mehmet Demir‘in Yüksek İhtisas Hastanesine başhekim atanmasıyla başlayalım.
Bilindiği üzere Korona salgını başlamasıyla birlikte gün yüzüne çıkan İhtisas hastanesinde geçmişe dayalı aksamaların Başhekim Muhammet Güzelsoy’un görevden alınmasıyla son bulmuştu.
Yerine önce Dr. Tarık Kuzhan atanması düşünülmüş akademik unvanı yeterli olmadığı için Kamu Hastaneleri başkanı Doç. Dr. Mehmet Demir atanmıştı.
Valilik oluruyla vekaleten atanan, Kamu Hastaneleri Başkanı Doç. Dr. Mehmet Demir’in Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine atanması ardından yaklaşık 40- 50 günlük bir süre geçti.
Henüz kendisiyle tanışma fırsatım olmadı.
Bir çok kanaldan ve hasta yakınlarından edindiğimiz bilgilere göre Covit 19 nedeniyle oluşan kuyruklar bıçak gibi kesildi.
Hastaların hizmet alması konusunda iyimser gelişmeler yaşandığı ve çalışanları üzerinde psikolojik olarak büyük rahatlığa neden olduğu gözlendi.
Daha önce gözle görülen problemler ortadan kaldırılarak hizmet akışı sağlanmaya başlandı.
Kısaca çıkmaza giren bazı hizmetler idari anlamda düzene sokulunca her şey yoluna girdi.
Hastanede bilim kurulu kurarak akılcı , uygulanabilir kararların çıkmasına neden olduğu, personellerin problemlerine dokunuşlar yapılarak memnuniyetin arttırıldığı haberleri geliyor.
Kısaca kendisini Sağlık müdürlüğünden birilerince uzaklaştırma çabaları hocanın iş ahlakını engellememiş, geçen süre içinde bulunduğu yerde “görev kutsaldır” diyerek asli vazifesini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığı izlenimi edinilmiş.
Daha önce yaşanan olumsuzluklara son verilerek sürekli kriz yaşayan hastanede huzur ve verimliliğin arttığı gözleniyor.
Bilindiği üzere Sağlıkta sözleşmeleri bitenler yeni dönemde farklı makam mevki kapmak için olmadık yollar ve ayak oyunlarıyla gündeme geliyor.
Temmuz ayında sağlıkta idarecilerin atama dönemi olduğu biliniyor.
Ee hal böyle olunca da gruplaşmalar, idealist takılanlar vs. türlü senaryolar peşinde koşanlar son günlerde sağlık camiasında gündemin ilk sırasında yer alıyor.
Bir kez daha görüldü ki, sürecin yönetilip yönetilememesi önemlidir.
Bunun en bariz örneği yüksek ihtisas hastanesinde açıkça görülmüştür.
Ne yazık ki, önceki yönetimde hastalar testleri yapılıp evlerine gönderilmesi sonrasında pozitif olduğunda çağrılması yıldırımda hasta sayısının artmasına sebep olunduğu şikayetleri vardı..
Tüm bu olasılıklar ortadan kaldırıldı.
Şimdiler de ise birileri yine entrika peşinde koşmaya başladığı bilgileri geliyor.

ENTRİKALAR DİYARI!
Ak parti ilçe başkanı Ali Erbay, İl Başkan Yardımcısı Ömer Aybar, Özel Hastanelerden sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ayhan Kalyoncu, İhtisas’ta çocuk doktoru Ahmet Gülen, İhtisas Mali işler sorumlu müdürü Faruk Taşar, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı (şimdilik ismi bizde kalsın), eşi Fetö’den ihraç edilmiş Hüseyin Demirel, CHP milletvekili Yüksel Özkan, Ak Parti Milletvekili Mustafa Esgin ve İL Sağlık Müdürü Halim Ömer Kaşıkçı tam bir ekip ruhuyla çalıştığı sağlık çalışanları arasına yayılmış.
Aslında İL Sağlık Müdürünü bu ekipten ayrı tutmak gerekir.
Zira Sayın Kaşıkçı hangi cendereye düştüğünü yeni yeni farkına varmaya başladı.
Peki AK Partili birileri CHP’li birileriyle nasıl bir ekip oluşturabilir?
Bal gibi oluşturabilir.
Zira işin içinde Ayhan Kalyoncu ile Hüseyin Demirel olduğu müddetçe ekip ruhunun alası da oluşabilir.
Çünkü işin tereyağlı yönü tam da bu minvalde başlıyor.
Bu arada son gelen bilgilere göre yaşananlardan sıkılan Ayhan Kalyoncu yaklaşan sözleşme dönemi öncesi sağda solda artık devam etmeyeceği algısını yayıyormuş.
Tabi yerlerse.
Bir nevi blöf çektiği ifade edilirken, Sayın Kalyoncu’nun daha üst liglerde top koşturma isteği olduğu belirtiliyor.
Tabi ki olabilir.
Tabi ki herkes daha üst makamları talep edebilir.
Asıl önemlisi nedir biliyor musunuz?
İl Sağlık müdürü Halim Ömer Kaşıkçı’dan umut kestikleri yönünde.
Sayın Kaşıkçı üzerinden istedikleri hamleleri yapanlar galiba umutları azalmaya başladı ki, yerine yeni isim arayışları olduğu yönünde bilgiler sızıyor.
Kısaca birileri Sayın Kaşıkçı’yı ekarte etmenin derdine düşmüş.

Zira önümüzdeki sözleşme sürecine hazırlıklar yapılmış, adeta çok kişi kelle avına düşmüş.

Listelerde Mustafa Esgin, Ayhan Kalyoncu ve Ömer Aybar’dan gelen isimler tereddütsüz icra beklentisi oluştururken, Esgin ile Kalyoncu’nun arasından su sızmadığı konuşuluyor.
Zira Dr. Kalyoncu 2012’de İhtisas Hastanesi’nden ayrılarak Doruk (Tıp Merkezi) hastanesinde işe başlamış, 2015’de ise İl Sağlık Müdürlüğü’nde bugün özel hastanelerden sorumlu müdür yardımcısı olmuş.
Kısaca maziye dayanan uzun süre mesai yapmışlığı…
Bu nedenle Sayın Kalyoncu’nun Sağlık Müdür yardımcılığına terfi etmesinde Sayın Esgin’in rolü olduğu konuşuluyor.
Ve Sağlık müdürlüğünde vekaletler her zaman Ayhan Kalyoncu’ya bırakıldığı, Kalyoncu İl müdürlüğünde, en yakın dostlarından Faruk Taşar da İhtisasta hükümranlık kurdukları yönünde şikayetler alabildiğini çoğalıyor..
Zira Sayın Taşar yaklaşık 10 yıldır Yüksek İhtisas’ta mali işlerden sorumlu müdür olarak görev yapıyor.
Kulislere göre Yüksel Özkan’ın Hastane ziyareti sonrası Dr. Esgin Ayhan Kalyoncu’yu arayarak senin üzerine oynanıyor dediği ve dikkat etmesini istediği yönünde bilgiler söz konusu.

TAŞAR’IN PLANI!
İL sağlıkta entrikalar son sürat devam ederken.
İhtisasın Mali işlerden Sorumlu müdürü Faruk Taşar’ın Sağlık Sen’de Gökhan Yünkül ile İhtisasta Müdür yardımcısı Rabia Öz’ü karşı karşıya getirmek istediği, buna istinaden gazeteci Lale Akasoy’a bilgiler postaladığı camia arasında herkesin dilinde adeta tavan yapmış.
Bir başka iddia ise Sağlık Sen üyesi olan Rabia Öz’ü İdareci Ayhan Kalyoncu ve ekibince istenmediği yönünde.

Soldan; Beyazlı Tıbbi Hizmetler Başkanı AYHAN KALYONCU, Mavi gömlekli İhtisas ta çocuk doktoru Ahmet Gülen,
Sağdan; Siyah gömlekli Hüseyin Demirel, Diğeri Dr.Metin Mehmet Müezzinoğlu döneminde danışmanıydı.
Elden ele dolaşan bu foto Ak Parti’nin istanbul seçimlerini kaybettiği geceye ait olduğu iddia ediliyor.


Öte yandan Hüseyin Demirel’in yeğeni şef Hilmi Demirel hakkında Personeller şikayette bulunmuş, dilekçe verdikleri disipline havale edildiği halde soruşturma açılmadığı, disiplin kurulu gündeme almadığı ve birilerince korunduğu konuşuluyor.
Yani Hüseyin Demirel in elinin uzanmadığı yer kalmadığı şikayeti ediliyor.

NEDEN ?
Bir sonraki yazımızda bir çok konuyla birlikte sağlıkta usulsuz ihaleden çeşitli mahkemelerde yargılanan şahsın 20xx/xxx nolu yargılandığı ve 8.7.2020 tarihinde duruşmasının olduğu bilindiği halde sağlıkla alakalı duyduğu her şeyi yazan Lale Akasoy’a bu konuyu bu zamana kadar neden es geçtiğini soracağız.


.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz