Doç. Dr.Yavuz Dizdar koronavirüsün kaynağını açıkladı: Virüs planlı bir şekilde yönlendirilmiş! Hazırlanın

24 Mart 2020 Salı, 22:48
doç dr Yavuz dizdar

Koronavirüs konusundaki değerlendirmelerini güncelleyen Doç. Dr. Yavuz Dizdar; daha küçük, sürdürülebilir, keyifli, yaşanabilir bir ekonomi ve ortam için vatandaşların kendilerini psikolojik olarak hazırlamalarını önerdi. Koronavirüsün planlı bir şekilde yayıldığını söyleyen Dizdar, durumun kontrol altında olduğunu vurguladı.

“Bizim için esas önemli olan “virüs terörü” sonrası dönemdir. Salgın bir şekilde atlatır, oysa esas olan gençlerin geleceğidir. Şimdiden küçük işletmeleri desteklemeye başlayın.” notuyla sosyal medya hesabından yeni bir video paylaşan Doç. Dr. Yavuz Dizdar, halkı koronavirüs konusunda bilgilendirmeyi sürdürdü. Varılan durumun olumsuz beklentilerin gerisinde kaldığını, bunun iyi bir gelişme olduğunu söyleyen Dizdar, evde kalmanın önem taşıdığını, taşıyıcı olunmazsa virüs varlığının ortadan kalkacağını söyledi.

Bugüne kadar birçok virüs salgını ile karşılaşıldığını vurgulayan Dizdar, bu seferki salgının farkının insanların daha uyarılmış, dikkati yükseltilmiş olması olduğunu belirterek; salgının var olduğu düşünüldükçe, rakamlara bakıldıkça hezeyanın köpüreceği konusunda uyardı.

Hezeyandan toplum olarak çıkılmasının zor olduğunu belirten Dizdar, sistemin bir kere kilitlendiğinde durumun ekonomik krizle sonuçlanacağını vurguladı. Doç. Dr. Yavuz Dizdar’ın son paylaşımından satır başları şöyle:

Olumsuz yorumlara kendinizi kaptırmayın

“Kötümser kişiler yorumlarımız övgü içeriyor diye olumsuz yanıt veriyor. Bunlar toplumun %5’i 10’unu oluşturuyor. Olumlu bir şey söylenmesine her zaman muhalif kesim. Bunlara kendinizi kaptırmayın. Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflar, videolar olduğu, başka başka yaş gruplarının etkilendiğine dair söylemler olduğu söyleniyor. Bunları dikkate almayınÖnleminizi aldınız, evinizde oturuyorsunuz, hijyen koşullarına dikkat ediyorsunuz. Bu durum bir zaman sonra sonlandırılacak, çünkü bu bir süreç. Süreci rahat atlattığınızda aslında telaş etmeye gerek olmadığını kendiniz de gülümseyerek göreceksiniz.”

Virüsün gıda ambalajlarından bulaşması söz konusu değil

“Ancak eklenmesi gereken birkaç husus var. Bana gelen maillerden gördüğüm, herkes her şeyle virüsün bulaşabileceğine inanmış. Marketten aldığınız gıdalar, bunların üzerindeki ambalajlar, gazeteler, her neyse, bunlar virüsü taşıyabilir zannediyorlar. Böyle bir durum söz konusu değil.”

Mevcut durum planlanmış bir senaryodur

“Baktığınızda, mevcut senaryo komplodur odur budur hep tartışılıyor, planlanmış olan bir senaryodur. Bu planın ne zaman başlatıldığını bilmiyoruz ama elimizdeki en erken veri Whatsapp gruplarında da kısmen yayılan bir makaledir. Aslında virüs oluşturulmuş olan bir virüs. 2015’in Aralık ayında yayın olarak çıkartılmış. Wuhan’daki biyoteknoloji laboratuvarı da dahil, Amerika da dahil çalışmaya ismini koymuş muhtemelen bir kısmı meslektaşımız olan kişiler var. Virüs oradan kazayla mı kaçtı, yoksa kasıtlı mı salındı bunu bilmiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var, bu yaşanan hezeyan durumu bilinçli olarak buraya sürüklendi. Bunun içinde kısmen Dünya Sağlık Örgütü de yer aldı ki; zaten başından beri köpürten, virüsün çok önemli olduğunu, yayılacağını, büyük can kayıplarına neden olacağını iddia eden de onlardı.”

(Doç. Dr. Yavuz Dizdar’ın sözünü ettiği makaleye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.)

Virüs belli yaşın üzerindekilere özel olarak yönlendirilmiştir

“Şunu iyi biliniz ki bu virüs geçecektir. Şu an söylendiği, planlandığı gibi olan durum gerçekleşmektedir. Yani belli yaşın üzerine özel olarak yönlendirilmiştir. Evinizde kalmanızın ve yaşlılarınızı bu durumdan uzak tutmanın ehemmiyetini İtalya örneğinde gördük. Oradaki virüsün de değiştirilmiş olduğuna dair bilgiler oldu, doğru olup olmadığını bilmiyoruz. Ama bu demektir ki, bir dönem içerisinde dünyada bir değişiklik meydana getirilecek. Bu değişikliği kim istiyor? Aslında onu da biliyoruz ama hiç girmeyelim. Fakat planlanmış senaryo sürdürülüyor. Bu planlanmış senaryonun içinde, teyit kuruluşları da dahil olmak üzere, küresel sermayenin bir hareketi var. Bu hareket bugüne kadar bildiğiniz ne varsa aslında zamanla gerçekleştirdi.”

30 yıldır sürdürülmekte olan planın parçası

“Ben size birkaçını sayayım. Lütfen hafızalarınızdan bunları çıkarmayın, çünkü kendinize gelin diye zaman zaman ifade etmemin nedeni budur:

Genetikle oynandı mı? Oynandı. Bitkilerin genetiği değiştirilirken bize dediler ki ‘Böylesi daha iyi’, kabul edildi. Tohumlarla ilgili eylemi biliyorsunuz, yasaklandı mı? Yasaklandı. Kabul edildi mi? Edildi. Diğer aşamalara bakın lütfen: Uzaktan alışveriş siteleri… Televizyon kanallarının çok sayıya erişmesi ve herkesin aslında birbirinin seyretmediği şeylerin duçarı olması, yani saplanması; ertesi gün birbiriyle konuşacak konu bulamaması. Bunların hepsi aslında herhalde bir 30 yıldır sürdürülmekte olan planın bir parçasıydı. Benim şaşırdığım ise olup olmadığı şu anda hala tartışılacak ciddiyette bir virüs salgınının dünyayı bu kadar büyük bir panik seviyesine çekebilmesidir. Bu aslında Fransız devrimi sonrasındaki terör saltanatı denen dönemi andırır. Öyle bir terör saltanatı estirilir ki insanlar çekilmek durumunda kalır. Mevcut durumun bundan herhangi bir farkı yoktur.”

Küçük olanı destekleyin

“Sizden istirhamım lütfen sağduyunuzu koruyunuz. Mevcut durum hakikaten kontrol altında. Hedef olan kitle belli yaşın üstündekiler olduğu için onlar evlerinden çıkmasınlar. Siz onlar için azami şefkati gösteriniz. Bunun dışında söylenecek olan zaman tarafından bildirilecektir. Yani bir şekilde siz süreyi geçirdiğinizde hala etrafta bir şey yoksa, ki olmayacak onu da söyleyeyim size, o zaman şunu göreceksiniz: Sistemde bir değişiklik olabilir. Siz yeni konumunuzu küçülmek üzerine alınız. Ve küçük olanı destekleyiniz.”

Hezeyanın kalıntısı kafanızda yer etmesin

“Bugün baktığınızda zincir haline gelmiş marketler, uzaktan alışverişler… İnsanı istemeyen bir sistem yerleştirilmiş durumda. Bu şekilde olan bir ülkede özellikle gençlerin geleceği tartışılır hale gelecektir ki, bizim endişemiz bundandır. Lütfen geleceğinize sahip çıkmak istiyorsanız endişeyi bırakın. Önlemleri sürdürün ve daha küçük, sürdürülebilir, keyifli, yaşanabilir bir ekonomi ve ortam için, kendinizi şimdiden psikolojik olarak hazırlayın. Bu hezeyan geçecektir. Kalıntısının kafanızda yer etmemesi gerekiyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz