Ayhan Salman’ın SKANDAL paylaşımı bomba etkisi yaptı; İstifa ederiz! ‘Kara liste’de kimler var? Salman Genel Merkez’e meydan mı okudu?

17 Şubat 2020 Pazartesi, 18:32
alim şahin

Ak parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman Partinin ilkeleri, İri, Diri ve birlikte olmak gibi Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarına aykırı dün yaptığı paylaşım parti tabanın ve Ak parti seçmeni üzerinde adeta bomba etkisi yaptı.

Ne yazık ki Bursa siyaseti Başkan Salman’ın akıllara zarar paylaşımıyla çalkalanıyor.

Bu zamana kadar Ak Parti tarihinde bu cümleleri kuran hiç kimse olmamıştı.

Peki; Sayın Salman’ın çok sert tepkilere muhatap olan paylaşımı neydi?

İşte Pazar Saat, 12:39 ‘da Başkan Salman’ın yaptığı ilk paylaşım:

“Bir davaya inanmak ve sevmek illaki sıradışı ya da kahramanca şeyler yapmak değil, sıradan şeyleri de hassasiyetle ve samimiyetle yapabilmektir. Bu yolda herkesi hatta istersen rakiplerini bile sev ama bence kara listeni de hep güncel tut.”

Gündeme bomba gibi düşen bu sözler AK parti camiasında çok hızlı yayıldı.

Elde ele dolaşan paylaşım büyük tepkilere neden oldu.

Öyle şiddetliydi ki, kulislerde görevden alınmaması halinde istifalar olacağı bile konuşuluyordu.

Aradan çok fazla zaman geçmemişti ki, Sayın Salman Kara liste ifadelerinin yer aldığı bölümü silmek zorunda kaldı.

İşte Pazar  13:10 ‘da yaptığı ikinci düzenleme paylaşımı:

“Bir davaya inanmak ve sevmek illaki sıradışı ya da kahramanca şeyler yapmak değil, sıradan şeyleri de hassasiyetle ve samimiyetle yapabilmektir.”

Ne yazık ki, Sayın Salman bu zamana kadar teşkilatlar üzerinde ötekileştirme çalışmalarını bizzat kendi ağzından itiraf etmişti.

Kafa ve düşünce yapısının bir nevi sosyal medya aracılığıyla yansıtmıştı.

Bursa’da ki yapısal sancıların boyutlarının en üst seviyede nasıl organize çalışmanın ürünü olduğu apaçık ortaya çıkmış,  daha da kötüsü bu mesaj doğrudan taban  ve seçmen üzerine derin yaralar açmıştı.

Bursa’da birlik ve beraberlikten uzak tamamen karambole giden porsumuş bir parti görüntüsü durumuna getiren Sayın Salman bu çıkışıyla adeta bardağı taşırmış oldu.

Eski ve yeni emektarlar ve de en önemlisi tabanın partisinden uzaklaşmasına sebepleri oluşturan bu ötekileştirme silsilesi en yüksek düzeyde adeta kamuoyuna ilan edilmiş oldu.

Gelinen nokta da zaten İl başkan ve yöneticilerine, İlçe teşkilatlarına tamamen uzak ara ötelenmiş bir seçmenin zayıflamış, güven duygularını tamamen koparıldığı ve samimiyetin ortadan kaldırıldığı tepkilere yansıyordu.

Göreve geldiği günden itibaren hiç bir çalışma ve gayretle proje ve çalışmaya imza atamayan Ayhan Salman ve yönetimine yönelik ağır eleştiri ve tepkilerin boyutu bu paylaşımı sonrası zirveye çıkıyordu.

Başkan Salman ve yönetiminin uyguladığı gerek mobbing gerekse ötekileştirme politikalarıyla Ak Parti Bursa ‘da adeta hızlı bir iniş trendine giriyordu.

Son yapılan seçimde ise Bursa tarihinde Türkiye’nin en büyük oy kaybı yaşanan İli olarak tarihe geçiyordu.

“Partisine Yüzde 17 gibi bir oy kaybı yaşatan Başkan Salman rakamsal olarak en yakın rakibi CHP ile arasındaki 220 bin oy farkını 26 bine inmesine sebep oluyordu.”

Son dakikalara kadar yerel seçimlerde CHP adayı önde gitmiş, son anda Ak Parti bıçak sırtıyla Bursa’da paçayı kurtarıyordu.

Bu durumun tek sorumlusu olarak Ayhan Salman ve yönetimi olduğu halde bu zamana kadar Genel merkez tarafından hiç bir görev değişikliği veya yenilenme tasarrufuna gidilmemesi Bursa yönetimini Parti içindeki ayrıştırmayı ileri taşıması için cesaretlendiriyordu.

Bugün ise en yüksek mertebeden kara liste  yapılması ve bunun sürekli güncel tutulması gibi paylaşım yaptıran güç de aynı cesaretin ürünü olarak yorumlanıyordu..

Başkan Salman Ak Partililer üzerinde hiç bir kredisi olmadığını bildiği halde bile bile böyle bir paylaşım yapması adeta “Hem seçmene hem de Genel Merkeze meydan okuma” şeklinde algılandı.

Önce kafasındaki ayrışmayı, ötekileştirmeyi, Parti içerisindeki bölücülüğü, kendi ifadeleriyle ifşa eden Ayhan Salman, gelen tepkiler üzerine paylaşımını değiştiriyordu.

Başkan Salman’ın ‘KARA LİSTESİ’n deki sayısız sayının şu ana kadar tahmin edilemez boyutlara ulaştı.

Hal böyle iken AK Parti ne yazık ki Bursa’da talihsiz bir dönem geçiriyor.

“Böyle şaşılacak ne denli çirkin ve çok acayip bir görüntüyü ortaya koyan bir il başkanının varlığı Ak partililer üzerinde büyük olumsuzluk oluşturmuş durumda.”

Bu olumsuzluğu düzeltecek olan elbette Genel Merkezdir

Kulisler de seçmen iradesi konuşulurken, kongre süreci beklenmeden “Başkan Salman’ın görevden alınması beklentisi” zirve yaptı.

Eğer tam tersi olması durumunda zaten yerel yöneticilerin ayrımcılık, parti içindeki ötekileştirme, tabana tavandan böbürlenerek bakanlar yüzünden artık okların yönü direk REİS’e yönelmesi Sayın Salman’ının bu tutumuyla birlikte gelinen son nokta son şans olduğu konuşulmaya başlandı.

İSTİFALAR KONUŞULUYOR!

Kulislere düşen en önemli  bilgiler ise Sayın Salman istifa ettirilmez yada görevden alınmazsa parti içinde kaynayan kazanın taşması ve sırf dayatılan, istenmeyen  ve benimsenmeyen zoraki yöneticiler yüzünden istifaların yaşanabileceği ihtimalinin yüksek sesle konuşulmasıdır.

Yani bu beklentiye cevap verilmez ise Sayın Salman’ın bahsini ettiği kara listedekiler harekete geçerse, bu aşamadan sonra söz söyleme hakları haklı olarak doğmuş olacağı ifade ediyliyor.

Doğal olarak Başkan Salman’ın kendi ağzıyla itiraf ettiği kara liste meselesi Bursa’da bir miladın başlangıcı olacaktır.

Dolayısıyla tabandan kaynamalar alabildiğine devam ederken düzeltilmemesi halinde dumun çok su götüreceği benziyor.

İŞTE KARA LİSTEDEKİLER!

Bursa Ak Parti’nin çoğunluğu kendi ağzı ile oluşturduğunu itiraf eden Ayhan Salman’ın kara listesinde önemli yer tuttuğu söyleniyor.

İl yönetimi ve ilçe yöneticilerinin haricindeki tüm seçmen adeta Ayhan Salman’ın kara listesini oluşturuyor.

En önemlisi ise Başkan Salman’ın en güvendiği isim AK PARTİ VE REİS KARŞITI BASIN DANIŞMANI BAHAR ÖZGÜN olsa gerek.

Sayın Özgün’ün hedef göstereceği herkes Ayhan Salman’ın kara listesini oluşturduğu parti camiasında herkesin dilinde.

Bununla birlikte Sayın Salman’ın geçmişteki tüm il ve ilçe başkanlarıyla uzak ara zoraki teması olmuş, kırgınlık ve küskünlükler bu dönem adeta zirve yapmıştı.

Şimdilerde ise eski ilçe başkanlarına REİS’in teşekkür mektubunu iletmesi ise samimiyetten çok uzak şikayetlere konu olurken, sosyal medya paylaşımlarındaki fotolarda teşekkürü kime hangi başkana verdiğini, ismini asla zikretmemesi  dikkatlerden kaçmıyor.

Bu da geçmiş yöneticilerin tümü Ayhan Salman’ın kara listesinde önemli yer tuttuğu yorumlarına neden oluyor.

KARA LİSTEDEKİ GAZETECİLER!

Sayın Salman’ın kara listesindeki basın mensupları ise doğrudan Ak Partiye yakın isimler olduğu geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı.

Çok sayıda solcu gazetecileri toplantıya davet edip 30 yıllık gazeteci olan AK Partili basın çalışanlarını es geçmişti.

Bu da Medya da ki bölücülüğün fotoğrafı olarak zihinlere kazınmıştı.

“Bir olacığız, İri olacağız, diri olacağız” diyen  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rağmen Kara liste oluşturduğunu söyleyen Ayhan Salman’ın gerek teşkilatlar ve taban üzerinde hiçbir samimiyeti ve inandırıcılığı kalmamıştır.

PAYLAŞIM DAYATMASI

Başkan Erdoğan’ın paylaşımlarını yaparak ve de ilçelere gönderip “bunları paylaşacaksınız” diyerek  gündemi değiştirmeye çalışanlar samimiyet derecesini tamamen dibe vururken, artık siyaseten partinin itibarını yerlerde süründüren olarak koltuk işgaline daha fazla müsaade edilmemesi gerektiği belirtiliyor.

Kara liste paylaşımını haber yapan medya mensuplarına yönelik baskı ve mobing uyguladığı haberleri ise gelinen son nokta dır.

AYHAN SALMAN SKANDALA YENİ BİR BOYUT KAZANDIRDI!

Önce gizli ajanda anlamında kara listesinin olduğunu itiraf eden ve bunun güncel tutulması gerektiği paylaşımını yapan, gelen tepkiler üzerine de kara liste ifadelerini kaldıran, olayın duyulması ve patlak vermesi sonrasında gece yarısı yeni bir paylaşımda bulunup konunun ulusal /uluslararası düşmanları kastettiğini söyleyen ama “KONUŞTUKÇA BATAN” bir il başkanının en güzel örneği sergileniyor.

Şimdi asıl konu şu: Bir yerel yöneticinin adeta Cumhurbaşkanına akıl verecek türden kılıf uyduran ikinci paylaşımında 180 derece kıvırmaya neden olan kara liste meselesini “ulusal ve uluslararasına” taşıyan ifadelerin akıl hocası kim?

SONUÇ:  Ak Parti Bursa il başkanı Ayhan Salman ve yönetimi bu zamana kadar partiye zarardan başka hiç bir şey verememiş olması adeta REİS’i ve partisini seçmen gözünde rüsva eder duruma düşürmüştür.

“Ayağınız çamurda, batıyorsunuz!

Battığınız gibi partiyi de batırıyorsunuz…

Son paylaşımınız da ki uydurduğunuz kılıf inandırıcı olmadığı gibi “parti tabanıyla alay mı ediyorsunuz” sorulara sorulmaya başlandı.

Maalesef Bursa bu rezillikle çalkalanıyor…

Bu kepazeliğin altından ancak istifa ederek yada görevden uzaklaştırılarak kalkılabilir.

Kısaca Ak Parti’nin Bursa’da durumu hiç iyi değil, tersine içler acısı bir durumla karşı karşıya.

Allah REİS’i ve iktidar partisi’ni bu tür yöneticilerin eline bırakmasın.

Amin.




.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz