Ayhan Salman, Alim Şahin! AK Parti yatırımları; Alinur Aktaş, Mustafa Dündar, kentlilik bilinci ve hizmetler…

21 Ocak 2020 Salı, 15:06
alim şahin

AK parti Bursa’ya değer vurgusuyla yaptığı tanıtım toplantısında icraatlar masaya yatırıldı.

İl Başkanı Ayhan Salman’ın gerçekleştirdiği sunumda gazeteci arkadaşlarımızdan takip ettiğimize göre bazılarına iyi bazılarına göre içi boş bir program olarak yorumlandı.

Hemen belirtelim, davet edilmediğimiz yere icabet etmiyoruz.. Meraklısı da asla olmadık. Zira Davet edildiğimiz yerlere de icabet etmeden, seçici oluyoruz.

Bir yıl sanıyordum ama tam 2 yıldır AK Parti’nin toplantıları, basına haber paylaşımları ve davetlerinde bulunmuyoruz.

Zira medya mail listesinden iki yıldır talimat gereğidir ki bizi çıkarmışlar hiç bir aktiviteden haberdar olmuyoruz.

Kısa ve öz ifadeyle Ak Parti İl’den  bize hiç bir haber veya davet gelmiyor.

Yatırımlar toplantısını gazeteci arkadaşlardan okuduğumda  Başkan Salman’a sordum “Bizim haberimiz yok ve dolayısıyla bize haberleriniz gelmiyor” dedim.

Kendisi, “Tüm kurum ve kişileri gönderilmesi talimatını verdim. Siz dahil hiç kimseye böyle bir tavrımız olmadı. Kurumunuza mutlaka bilgi maili gönderilmiştir ilgileneceğim” dedi.

Tabi kendisi mutlaka gönderilmiştir dedi ama ne yazık ki daha önce kurum ve gazeteci şahsına gönderilen üç ayrı mailin üçü de listeden çıkarılması ve iki yıldır hiç birine AK Parti il başkanlığından haber ve toplantı  bilgileri servis edilmemesi tesadüf değildir.

Oysa CHP kanadında çok sert eleştiriler yaptığım milletvekilleri ve teşkilatları yine de tarafıma her türlü haber ve davetlerini göndermede herhangi bir ayrımcılık gözetmiyorlar.

Dolayısıyla her alanda olduğu gibi zaman zaman eleştirdiğim çok sayıda sorumluluk taşıyan siyasetçiler vardır.

Bu anlamda eskiden beri hiç bir kurumdan böyle bir tavır ile karşılaşmadığım gibi siyasetçi eleştirilir ve eleştirildiği için de böyle bir ayrım gözetme hakkını kendinde göremez.

Eğer bu yapılıyorsa siyaseten yaptığı en büyük yanlış olduğunu ve sonrasında yanlışların peşini bırakmayacağını bilmesi gerektiği, zaman zaman tablo olarakta karşısına çıkması kaçınılmaz olur.

Bu minvalde siyasetin küsmek, kızmak, ayrımcılık yapmak olmadığını bilenlerin yakasını başarı bırakmaz…  Tersinde de bırakmaz.

Keşke Bursa  barışık düzende  başarıya koşsa ve toplum olarak o başarının gölgesinde gölgelenebilseydi.

Bu hatalardan ders çıkarıp gerek siyasi oluşumlar gerekse onları oluşturan toplum barışık zeminde başarıya koşabilseydi.

Nefis işte!…

“Sana taş atana sen ekmek at” demiş atalarımız.

Sana taş atana bomba atarsan önce kendini imha edersin.

Kısaca hakaret küfür içermediği sürece gazeteci olumlu olumsuz eleştirisini yapacak, siyasetçi de eleştirilecek, eleştirilerden de ders çıkaracaktır.

Bu anlam zemininde çizginin başka yerlere eğri büğrü kaydırılması eleştirenin elini güçlendirir, eleştirilenide daha fazla hata veya yanlışa sevk eder.

AK PARTİ’NİN İCRAATLARI

Yatırımların paylaşıldığı toplantıda bulanamama rağmen bir iki kelam edecek olursak özeti şu:

Gazeteci dostlarımızdan olumlu ve olumsuz yorum yapanlar oldu.

Her zaman olduğu gibi olumsuz görüş belirtenlerin muhalif kanat olduğu gerçeği var.

Hizmetin muhalif olanı olmayanı olmadığı gibi gerçekler her zaman göz önündedir ve görmezden gelenlerin her gün faydalandığı hizmetler olarak gözüne girmektedir.

Zaten bu tür algı peşinde olanlar bu zamana kadar hiç bir iktidarın yapamayacağı hizmetleri gerçekleştiren Ak Parti’ye yönelik bildiğimiz olumsuz klasik düşünceler olduğu tescillidir.

Elbette herkes durduğu yere göre yaklaşım gösterebilir.

Bursa’nın en önemli kazanımlarının başında Sağlık yatırımları geliyor. Sağlık yatırımlarında Bursa zirve yaptı.

Hızlı tren konusunda ne yazık ki gerçek orta da.

Bursa’nın Ankara’da lobisi var diyenlere nispet Hızlı Tren oldukça aheste kalmaya devam ediyor.

Bence o lobi kişisel olarak ortaya oynanan lobi.

Resmen Mezitleri o tarafa geçemeyen bir lobi olarak yorumluyorum.

Eğer güçlü bir lobi olsaydı Hızlı Tren zamanından önce bitirilebilirdi.

Oysa, neredeyse zamanında üç yıl geciktirilmiş bir hızlı tren var.

Kaldı ki bu saatten sonra 2023’e kadar bitirilebilmesine de duacıyız.

Sayın Ala demiş ki “Siyasi irade tamdır”

Soruyorum, “Emin misiniz?”

Diğer yandan Stadyum kavşağının ihaleye çıkacak olması haberi  bile psikolojik olarak kafalarda rahatlatma etkisi yapıyor.

Aslında Bursa’ya yağmur gibi yatırımların olmaması için hiç bir sebep yok.

Ama Diyorlar ya; Siyasi irade tamdır!

He ya çoktandır tamdır olduğunu herkes biliyor zaten!

Katılmadığım toplantıya bu kadar yorum sanırım yeterlidir.

HİZMETTE YARIŞANLAR

Hizmetler kalemine bakıyorum da geçtiğimiz dönemde Fetih Müzesiyle bırakın Türkiye’de, Dünya’da büyük sükse yapan Osmangazi Belediyesi yepyeni bir eserle daha vitrine çıkmaya hazırlanıyor.

Bursa yepyeni bir yüz kazanacak.

Bursa’nın yeni merkezi olacağı beklenen Osmangazi Meydanı’nda çalışmalar normalinden hızla yol alıyor.

Bittiğinde Bursa’nın yeni cazibe merkezi ve şehrin kalbinin atacağı yer olacağı ifade edilen “Osmangazi Meydanıyla  Belediye Başkanı Mustafa Dündar yeni bir vizyon projeyi daha hanesine yazdıracak.”

28 metre derinlikte 647 adet fore kazık çakılarak.

Büyük bütçeyle büyük projelerin ortaya çıkarılması elbette şehrin itibar ve güvenilir yüzüne büyük etki yapacaktır..

Yurt içi ve yurt dışından ziyaretçi akınına uğrayan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi elbette herkesin gurur kaynağı olmuştu.

Projesinden de anlaşılacağı üzere devasa bir alan ve otoparklarıyla Bursa’nın yüz akı olacağı ifade edilen Osmangazi Meydanı tamamlandığında Panorama 1326 Bursa’dan daha fazla bir etkiye neden olması bekleniyor.

Bununla birlikte  Hisar bölgesinde yapılan önemli çalışmalarla da tarihsel kültür ve eski Bursa’nın gün yüzüne çıkarmak çalışmaları Kültür Turizmine önemli artılar kazandıracaktır.

Büyükşehir Belediyesi’nin üzerinde durduğu hanlar bölgesi çalışmalarında ulaşılacak son nokta Başkan Alinur Aktaş ile Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın el ele vererek başlattıkları çalışmalar ve kente kazandıracakları vizyon projelerle Bursa’nın hak ettiği yere kavuşacağına inanıyorum.

Bursa merkezde Başkan Aktaş ile Başkan Dündar’ın tecrübe ve samimi gayretleri halka refah  ve kalite olarak yansıyacağı beklentisi hakim.

Kısaca Bursa artık gelişim ve hizmeti gözle görmek istiyor.

Sonuç itibarıyla “Hizmette yarışan iki başkan portresi” karşımızda duruyor.

Özellikle Yıldırım cenahında vatandaş hizmete ve kaliteye susamışlığın acısını yaşarken, bu bölgeden Osmangazi ve Nilüfer’e göç etmenin önüne geçilmelidir.

Yıllarca birikmiş sorunlar bir plan ve takvim çerçevesinde orantılı olarak çözüme kavuşturulması herkesin beklentisidir.

Zira hizmetleriyle Türkiye ve Bursay’a damga vuran Ak Parti belediyeciliğinden bundan sonra da aynı anlayış ve beklenti hakim.

Umarım bu güven ve istikrar devam eder aynı oranda sandığa yansır.

Bunu başarmakta yerel yönetimlerin elinde olduğunu belirtelim.

Samimiyetle gayret sarf eden, sorumluluk bilinci taşıyan herkese başarılar diliyorum. Taşımayanlara zaten başarı dilemenin de esprisi de, anlamı da yoktur.


.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

“Ayhan Salman, Alim Şahin! AK Parti yatırımları; Alinur Aktaş, Mustafa Dündar, kentlilik bilinci ve hizmetler…” için bir cevap

  1. ubeyd dedi ki:

    bursada hiçbir şey olmaz ali nur aktaşda bakanlarda anca konuşuyorlar siyasi irade asla yok yıldırım çöplüğe dönmüş bekleyen bitmek bilmeyen onlarca iş var neden bitmiyor peki ak partiyi bu adamlar bitirdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz