Faruk Çelik: Tarih tekerrür mü edecek korkusu yaşıyorlar

15 Ocak 2020 Çarşamba, 15:19
faruk çelik

Faruk Çelik, “Bizi denizlere hapsetmeye çalışanlara karşı dur diyen bir ses var artık. Libya Türkiye’nin en önemli adımlardan biridir. Birileri tarih tekerrür mü edecek korkusu yaşıyor.”

Batı Trakyalı Yönetici, Sanayici ve İş Adamları Derneği’nde (BATISİAD) 2. Olağan Genel Kurul, iş dünyası temsilcileri ve siyasilerin geniş katılımıyla yapıldı. Ahmet Er, oy birliğiyle Başkanlığa yeniden seçildi.

Kongrede konuşan Eski bakan Faruk Çelik önemli konulara değindi. Birçok genel kurula katıldığını hatırlatan Faruk Çelik, “Türkiye  gücünü bu derneklerden alıyor” dedi.

Bakan Faruk Çelik Şunları söyledi: Batı Trakya büyük zorluklarla var olma mücadelesi yapmış onemli Müslüman Türk topluluğudur. Kökü maziye şan salmış büyük bir milletiz. Bugün yaşanan olaylarda Türkiye ayağa kalktığı zaman nereye varabileceklerini dış güçler çok iyi biliyor. Türkiye’nin uyanması demek 22 milyon metrekaredeki müslümanların uyanması demektir. Bizi denizlerden hapsetmeye çalışanlara karşı dur diyen bir ses var artık. Libya Türkiye’nin en önemli attığı adımlardan biridir. Birileri tarih tekerrür mü edecek korkusu yaşıyor. Türkiye masada söz söylemeden Suriye ye girilmez. Türkiye evet demeden hiç bir şey bitmez. Yolumuza devam eder, makus talih denilen dönemlerden bu aziz millet hedeflerine ulaşır, hakları gasp etmeye çalışanlar rahat at oynatamazlar.  Ne Batı Tırakya da, ne Bulgaristan’da ne orta asya da ne de orta doğuda kafalarına göre at koşturmaya çalışanlar koşturamaz hale gelirler. Dış güçler bunu çok iyi biliyor. İşte  bu derneklerin görevi çok büyüktür, sıradan bir dernekçilik değildir. Bu derneklere sahip çıkmamız görevimizdir. Bu nedenle Hemşehri derneklerini Balgöç  ve BATISİAD gibi derneklerle kıyaslamak mümkün değildir. Bu nedenle Sorumluluğunuz daha fazladır.

Bakan Çelik,  Hemşehri dernekleriyle Bu tür misyon yüklü derneklerin bir tutulamayacağını aktardı. Çelik:  “Trabzon derneği kurabilirsiniz, Artvinliler derneği kurabilirsiniz, Erzurumlular derneği kurabilirsiniz, Edirneliler derneği gibi nicelerini kurabilirsiniz. Ama bunların hiçbirisini BATISİAD’la, Batum Derneği’yle, BAL-GÖÇ’le, Kosova ve Göçmenleri Derneği’yle mukayese edemezsiniz. Bu bulunduğumuz dernek başka bir şey, diğer hemşerileri bir araya getirmek için kurulan çatılar başka bir şey.  Sizin sorumluluklarınız, 783 bin kilometrekareden ibaret değildir. Buradaki sorumluluğunuzun yanında ilave sorumluluklarınız var” diye konuştu.  Faruk Çelik, BATISİAD üyelerini Bursa’ya sağladıkları katkı nedeniyle kutladı ve teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz