Ölümcül hastalığı önlüyor! Portakal neye iyi gelir? İçinde hangi vitaminler var?

02 Ocak 2020 Perşembe, 15:19
portakal

Kış aylarının vitamin deposu portakal, kanseri önlüyor. Portakalın faydaları neler? Portakal neye iyi gelir? Portakalın daha önce duyulmayan faydaları nelerdir? Portakal içinde hangi vitaminleri barındırıyor? İşte detaylar.

Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi portakal, zengin vitamin ve mineral kaynağı olmasıyla kanseri önlüyor. İşte portakalın daha önce duymadığınız faydaları!

Kış aylarının sevilen meyvelerinden olan portakal, C ve B vitamini zengini, lif kaynağı ve mineral deposu olması sebebiyle birçok hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde kullanılan mucize bir besin. Depresyonu önlemek, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kansere yakalanma riskini azaltmak portakalın faydalarından birkaçı. İşte portakalın bilinmeyen yararları!

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Sadece C vitamini değil, B vitamini, magnezyum, kalsiyum, lifler ve doğal şeker açısından da zengin bir içeriğe sahip olan portakal bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bir kış meyvesi olan portakal, soğuk havalarda özellikle grip tedavisinde kullanılıyor.

Kansere yakalanma riskini azaltıyor

Yapılan araştırmalara göre, portakal ve portakal suyu tüketmek lösemi ve diğer kanser türlerine yakalanma riskini azaltıyor. Ayrıca portakal, kansere sebep olabilecek hücrelerle de savaşıyor.

Depresyonun ilacı

Portakal bol miktarda demir, çinko, bakır ve vitamin içeriği ile depresyona iyi geliyor. Stresle başa çıkmaya yardımcı oluyor.

Akne ve siyah noktaları tedavi eder

C vitamini kaynağı olan portakal, cilt sağlığına da fayda sağlıyor. Akne tedavisinde ve siyah noktaların giderilmesinde de kullanılıyor.

Kalbin dostu

Portakal vitamin ve mineralden  zengin içeriği ile kalp sağlığını korumaya yardımcı oluyor. Bu meyve, kalbe kan pompalanmasının yolunu açıyor.

Bağırsak ve kasların çalışmasında yardımcı

İçeriğindeki magnezyum ile bağırsakların ve kasların daha iyi çalışmasını sağlıyor. Portakal aynı zamanda sindirim sistemini güçlendirir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz