İlahiyatçılardan yılbaşı ve piyango uyarısı: Haramlardan uzak duralım Kur’an ve sünnete sarılalım

25 Aralık 2019 Çarşamba, 12:24
piyango çekiliş kumar haram

“Batı’nın çirkin emellerini taklit ederek dünyanızı ve ahiretinizi yıkmayın” uyarısında bulunan İlahiyatçılar, yılbaşı kutlamaları ve piyangonun haram olduğunu hatırlatarak, Müslümanların acilen Kur’an ve sünnete dönmesi gerektiğini vurguladılar.

Yılbaşı kutlamaları ve Piyango’nun haram olduğunu, Müslümanların acilen Kur’an ve sünnete dönmesi uyarısında bulunan İlahiyatçılar, “Batı’nın çirkin emellerini taklit ederek dünyanızı ve ahiretinizi yıkmayın” dediler.

“Batı’nın çirkinliklerini taklit etmeyelim”

İslam dininde kutlanacak günlerin belli olduğunu ve bu günlerin içinde yılbaşı olmadığını ifade eden Din Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, “Yılbaşı, Müslümanların herhangi bir konumunda olmayan bir gün. Bu günü Müslümanların kutlaması, uygun olmaz. Müslümanların kutlayacağı günler belli, bunların arasında da yılbaşı yok. Bu Hristiyanların bir günü ve onların kutlayacağı bir gün. Müslümanların bunu kutlaması asla doğru değildir. Tamamen bizim inancımıza ters bir kutlamadır.

Batı’nın çirkin emellerini taklit ederek dünyanızı ve ahiretinizi yıkmayın. Aynı şekilde Milli Piyango da haramdır. Bunun tartışılacak bir yanı da yoktur” şeklinde konuştu.

“İslam’a sarılalım!”

Yılbaşı kutlamaları ve piyangonun insanları Batılılaştırdığını, Batı yerine Allah’ın Resulü’ne benzememiz gerektiğini söyleyen İlahiyatçı Lütfi Şenocak ise “Allah, insana zarar veren ve insanın başka birilerine benzememesi için bütün kuralları ve hükümleri koydu. Allah’ın Resulü ve peygamberler, kendiliğinden bir şey yapmazlar. Resulullah’a benzememiz gerekirken, Batı’ya benzemeye başladık. Biz bunun için mi mücadele verdik? Bunun için mi yedi düvele karşı mücadele ettik? Ama tamamen Batılılaşmışız, tamamen İslam’dan uzaklaşmışız. Onun için kendimize gelelim. Ne olduğumuzu, niçin yaratıldığımızı düşünerek hareket edelim.

Allah’ın Resulü’ne benzeyelim, İslam’ın gerçek ümmeti olalım. Bunun dışındaki her şey boştur. Piyango helal bir kazanç değil. ‘Noel’ dedikleri de, dinimizde yok. Bunlarla dünyamızı, ahiretimizi yıkmayalım. Çoluk çocuğun rızkı harama gitmesin” değerlendirmesinde bulundu.

.

yeniakit.com.tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz