AK Parti’den 50+1 açıklaması!

02 Ekim 2019 Çarşamba, 19:14
ömer çelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı devam ederken basına açıklama yaptı. Çelik, “AK Parti millet iradesini en üstte tutan bir siyasettir. Baraj yüzde 50 oldu” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı devam ederken basına açıklama yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ömer ÇelikFaruk Çelik‘in ortaya attığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘Yüzde 50+1‘ zorunluluğunun ortadan kaldırılmasına yönelik tartışmalarla ilgili, “AK Parti’nin gündeminde böyle bir şey yok. Bu bir yapboz tahtası değil. AK Parti millet iradesini en üstte tutan bir siyasettir. Baraj yüzde 50 oldu. Daha önce rahatlıkla iktidarı alabileceğimiz rakamlar dururken neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçelim. Yüzde 50 barajı getirdiğinizde çok sayıda vatandaşı bir araya getireceğiniz bir siyaset geliştirmek zorundasınız. Vatandaş oyunu verdiği anda hükümetin nasıl kurulacağı belli” ifadelerini kullandı.

Faruk çelik ne demişti?

AK Parti’nin kurucularından ve önceki hükümetlerde bakanlık yapan Faruk Çelik, cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oranının değiştirilmesi önerisinde bulunmuş ve “İlk turda yüzde 40 ve üzeri oy alan seçilsin. Yüzde 50+1 formulü Türkiye’yi yorar” demişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz