Ak Parti Bursa’da neden oy kaybı yaşadı? Yeni teşkilatlanma modeli nasıl olmalı? Ak Parti’de Yıldırım’ı dağıtan Ali Erbay! Kongreler öncesi İl başkanı görevden alınacak mı? İlçe başkan ve delege belirlenmesinde hangi yöntem uygulanacak?

18 Eylül 2019 Çarşamba, 13:37
alim şahin

Eskiden açılışlara çağrılan eski vekiller vs. Salman yönetiminde yeteri kadar değer verilmiyor, çağrılmıyor, ya açılış olmuyor yada hiç bir şey olmuyor.

Açılış olmuyor ama bol bol katılış var.

Bir icraat olacak ki açılışı da yapılsın!

Zaman zaman dile getirdik.

Eski vekillerin tücrebelerine çok ihtiyaç var bu kaçınılmaz bir gerçek olduğununu aktarmıştık.

Artık inkar adilecek bir durumu yok.

Bunu kabul edip ama yapılmaması, eski vekilleri ve teşkilat mensuplarının fikirlerine hiç bir değer verilmemiş olması, sadece hikayeden dinleyip he babam de babam doğru diyorsun diyerek arkasını sıvazlayıp gönderilme taktiklerinden insanlar bıkmış, darıltmış ve de köşesine çekilmiştir.

Teşkilatlanma projelerinde sadece boşa harcanan enerjiden başka bir çaba gösterilmiyor.

Tabi proje denirse!

Aslında niyetler iyi olabilir.

Üyeleri muatap almak iyi ama üye güncüllemesi falan nasılsınız iyimisiniz taktikleriyle sözde üyeleri muatap aldıklarını göstermeleri sadece bir gösteriden öteye geçmiyor.

Hadi bu da iyi olduğunu düşünürsek ama iyi olmayan şey telefonla insanları kimseye inandırıcı olamamanızdır.

Zira telefonla üye araması yapıldığı andan itibaren zaten ilk kelimede bir sıfır yenilgiyle başlıyorsunuz

Samimiyet ve elektriklenme  görsel olarak bire bir muhatap alarak insanları o ruhu aşılamanın önemini bilemeyecek kadar  konuşma dili üslubu diyalog kurabilecek kabiliyet yetenekte olmayan, profesyonel olmayan samimi ruhu aktaramayan insanlarla çok fazla yol alınamayacağı adeta TSE standartlarıyla kanıtlanmıştır.

Bu en büyük eksikliktir.

Yani eski vekillere tecrübelilere kesinlikle ihtiyaç var. Bu ihtiyaçların tatmini noktasında şu ana kadar hiç bir şey yapılmadı yapılmıyor.

Ayhan Salman heyheyleri oynayadursun İlk dönemden itibaren eski vekiller dahil teşkilat mensuplarından teşkilatçılık deneyimleri, başarılarını bu anlamda iletişimleri tescilli olanlardan yararlanılması zorunlu olduğu görülmüştür.

.

AK PARTİ’NİN ÜYE SAYISI NEDEN DÜŞTÜ?

Yargıtay’ın verilerine göre AK Parti’de son iki ayda üye sayısı 56 bin 260 kişi azaldı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının 6 Eylül 2019 verilerine göre AK Parti’nin üye sayısı 9 milyon 874 bin 843 olarak kayıtlara geçti.

Ak Partili bir üst düzey yönetici “Kaybın en önemli etkeni teşkilatların yanlış tutum ve davranışları olduğunu bildirildi.”

İki ayda AK Parti’nin oyu gözle görülür şekilde düştü.

Bu şu demek; Eski tecrübelere kesinlikle ihtiyaç var.

Bu ihtiyaçların tatmini konusunda hiç bir şey yapılmadı, önemsenmedi, partinin geleceği düşünülmedi, gelinen nokta da içler acısı durum ortaya çıktı.

.

ESKİ VEKİLLER VE TECRÜBELER…

Mevcutta teşkilatların durumu şudur.

Halka ulaşamada problem yaşandığı için oylar düştü, asli sorun ve parti içi dayanışma samimiyet asil ruh yeterince ifade edilemedi.

Daha iyi ifade edilebilmesi için eskilerin deneyimlerini dikkate alınması, dinlenmesi ve söylenenlerin icraata dökülmesi gerektiği ihtiyacı hasıl olmuştur.

Zaten eski-yeni bakanlar, vekiller, teşkilat mensupları, toplantılarda çözüm önerilerini defalarca ortaya koydukları biliniyordu. Bu konular çeşitli toplantılarda hep gündeme geldi,  ortak noktalar belirlendi ama çalışmayı organize edecek İl yönetimi ortalarda yoktu.

Bir sürü kararlar alındığı halde bu kararları uygulama noktasında İl başkanı Ayhan Salman bildiğini okudu.

Adeta eski vekillere ve teşkilat mensuplarına ”Siz gidin işinize bakın” tavrı sergiledi.

Tabiri yerindeyse “Bu dönem benim dönemim. Benim dönemimde ben kendi borumu öttürürüm. Siz boşa kürek çekmeyin” Diyerek adeta eskileri sallamadı bile.

.

REKOR SALMAN’DA!

Gelinen bu aşamada “Ayhan Salman Partiye çalışmadığı açık ara görülmüş, döneminde Bursa’da tarihin en büyük oy kaybını yaşatan il olma rekorunu kırmıştır”

Sayın Salman AK Parti teşkilatlarının en başarısız il başkanı ünvanına sahip olmuştur.

Gönül isterdi ki bu ünvan Cemalettin Torun’da kalsın ama Sayın Salman bu anlamda elini çabuk tutmuş başarısızlıkta ipi göğüslemiştir.

Seçimler sonrası bile “Falan mahallede şu kadar oy kaybı yaşandı”  bunun nedenleri sebep ve sonuçları araştırıldı mı, çaresi ve çözüm önerileri tedbirler mi alındı?

Tabi ki yapılmadı.

Dolayısıyla Sayın Salman 17 Puan düşüşle ak Partide büyük bir faciaya imza atmıştır.

.

ALİ ERBAY’DAN DARBE!

İlçe teşkilatları da İl Başkanından aşağı kalır yanı olmadı.

Mesela Yıldırım ve Nilüfer İlçe yönetimi AK parti adına en kara dönemleri yaşatmışlardır.

Ali Erbay Seçimlerde emir kulu görevlerinde bulunmuş, hiç bir ağırlığı olmayan ve koltuğu kaldıramayacak kadar pasif ve bilgisiz bir başkanlık portresi sergilemiştir.

AK parti’nin kalesi diye nitelendirilen Yıldırım’da seçim sonrası yapılan uygulamalarda da Sayın Erbay’ın tavrı ve uygulamaları mahalle teşkilatlarında büyük rahatsızlıklara yol açmış, tabandan gelen şikayetleri savsaklayıp parti içi çözüm konusunda hiç bir arayış ve gayret göstermemiştir.

Bu nokta da AK Parti’nin kalesi konumunda Yavuzselim mahalle yönetimi toptan istifasını sunmak zorunda bırakılmıştır.

Daha sı; Yıldırım’da bulunan bir çok Mahalle başkan ve teşkilatlarından amansız şikayet, rahatsızlık ve tepkiler hat safhaya ulaşmıştır.

Bizlere yazan ve arayan onlarca kişi mahalle teşkilatlarının Ali Erbay ve ahalisinin haksız uygulamalarından ve partiyi dağıtmaya yönelik tutum ve davranışlarından büyük rahatsızlık duyduklarını aktarmışlardır.

Önümüzdeki süreçte bu şikayetleri bir bir sıralamak kamu görevi yapan gazetecinin görevleri arasında olduğunu hatırlatmak isteriz.

Bursa’da olmadığımız sıralarda yaşanan istifalardan döndükten sonra haberimiz olmuş, konuyla alakalı istifaları ve gelen şikayetleri yazdığımız da Sayın Erbay,  yönetiminden kendilerine yönelik baskı, tutum ve davranışları aktaranları dinlemek yerine “Alim Şahin’i ne kadar tanıyorsunuz” şeklinde sorular yöneltmiş, muhatap aldığı kişi yada kişilere Alim Şahin’i kötülemiş, sözde Alim Şahin’in dava ruhunu zedeleyici şüphesi uyandırmaya çalışmıştır.

Kendisini tanımadığım ismini sadece yönetimlerde duyduğum birisi beni ne kadar tanıdığıını açıkçası merak ediyorum.

Oysa Sayın Erbay, “Kumda oynarken biz bu davanın temelinde omurgasını oluşturan ender kişilerden biri olduğumuzu bilemeyecek kadar AK Partiye yabancı biri olduğunu göstermiştir.”

Sayın Erbay Alim Şahin’i ne kadar tanıyor da başkalarına bu soruyu soracak kadar hadsiz ve bir okadar ileri gidici sual edebiliyor akıllara zarar.

Kaldı ki ilçe başkanlığı sıfatını taşıyamayacak kadar siyaset cahili olan birinin Yıldırım gibi bir yerde birilerince elinden tutup koltuğuna oturtulması başından beri Ak Parti adına büyük talihsizlik olarak yorumlanmıştır.

Sayın Erbay Kapalı kapılar arkasında gizli toplantılarda Alim Şahin’in adını ağzına alacak haddi ve hakkına sahip olmamalı. Açar teli istediğini Alim Şahin’e söyler. Yada biz Yıldırımda oturuyoruz istediği yerde istediği zaman konuşma fırsatını oluşturur.

“Kendisiyle alakalı daha önce olumlu ya da olumsuz bir kelime yazmayan bir gazeteciye yönelik sorumsuzca davranışlarda bulunan biri olarak Siyasetin S’sinden haberin olmadığını kanıtlamıştır.”

Bu zamana kadar sizin gibiler yüzünden meslek hayatımızda gereksiz ve sayısız en üst ve en alt kademe mücadelesinde bulunmak zorunda bırakıldığımızı üzülerek ifade edeyim.

Bu zihniyettekiler sadece fikir anlamında değil, hukuk dahil her konuda savunma ve taarruz taktikleri kazandırdılar bize.

Kısaca Sayın Ali Erbay efendi yüzünün suyundan işine bakıp, biliyorsa siyasetiyle meşgul olması hayırlıdır.

Gazeteciyle uğraşmayı bırakmalıdır.

Kendisine şunu hatırlatmak isterim.

“Asıl işin seni alt etmeye çalışan, gizli çalışma yapan yanıbaşındaki ekibin ilçe başkanı olarak yeni bir isim hazırladığı uyarımı dikkate alman olmalıydı.”

Gönül isterdi ki, o çalışmayı yazdığımızda “kim bunlar, hangi ismi hazırlıyorlar” gibi bilgi kapısını arayıp öğrenmek olmalıydı.

Ama görülen o ki, siyaseten çok mesafeler kat etmek zorunda olduğunuz ayna gibi sırıttığı gerçeği ortadadır.

Oysa Siyaset dahil her konuda kişinin en büyük tehlikesi yanı başında saklıdır.

Bu acı gerçekleri hatırlattığımda bir dost olarak ona göre hamlelerini yapma gibi tefekkür etseydin daha isabetli olurdu diye düşünüyorum.

Ama herkes kendi günahından sorumludur.

Suç bende ki, öncesi sana yönelik yaklaşan tehlikeyi hatırlattım.

Partiyi el birilğiyle bitirdiniz.

Allah sizin gibi siyaset cahillerinin eline Erdoğan’nın partisini bırakmasın.

.

KONGRELER VE İL BAŞKANI ARAYIŞI

AK parti il başkanı nasıl olmalı, hangi kriterleri taşımalı.

Geçmişte yaşanan dağınıklığı hangi isimler toparlayabilir?

Yaklaşan  kongreler öncesi kimlerinin il başkanlığı için şansı olduğu…

İl başkanlığına adı geçen isimler kimler?

“Ayhan Salman’ın beceriksizilğini en kısa zamanda derleyip toparlayacak sıfatı taşıyan, ilgili ciddi projeleri kimler uygulayabilir” konusunda önemli detayları masaya yatıracağız.

İl başkanı ve ilçe teşkilatlarında ki değişiklerle ilgili akan bilgileri isim isim analiz ederek geçmişte tecrübeli isimlerden edindiğimiz bilgileri bu köşede yorumlayacağız..

7-8 Ekim tarihlerinde başlaması planlanan Kongreler öncesinde İL Başkanı görevden alınacak mı. Delege belirlenmesi hangi yöntemlerle yapılacak?

Tüm bu ayrıntıları önümüzdeki ve sonraki yazı dizilerimizde bulabileceksiniz.


.



alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz