Faruk Çelik’ten önemli açıklamalar…

13 Eylül 2019 Cuma, 11:20
faruk çelik

Faruk Çelik, bağrı yanan anaların HDP’nin kapısına dayanmasının büyük birf ırsat olduğunu belirttti.  Çelik, “Dünyanının gözü önünde emperyalistlerle iş tutan hainlere karşı tıpkı anaların haykırışı gibi bölge insanı dağa ve destekçilerine seslerini yükseltmelidir” dedi.

Doğu ve güneydoğu de iki dönem milletvekilliği ve bakanlık yapan tecrübeli siyasetçi Faruk Çelik, bölge insanının değerlerine yönelik kimsenin duyarsız kalamayacağını söyledi.

Bakan Çelik Twitter hesabından yaptığı açıklamada dikkatlelerin canı yanan anaların feryatlarına kesilmesi ve güven ortamının sürekli olmasının önemine değindi.

“Terör 82 milyonun ortak sorunu oludğunu,  Çözüme dair bugüne kadar doğrusu yanlışı ile pek çok şey söylendiğini  ifade eden Çelik, Çözüm adına bugün gelinen noktanın çok önemli oludğunun altını çizdi.

Bakan Çelik açıklamalarında şu önemli tespitleri yaptı:

“Terör sorununun çözümü için bölge insanımızın karşılaştığı sorunlarla ilgili devlete en kısa sürede ulaşabilmesi, devletin bu sorunlara karşı acil ve adil müdahalesi, vatandaşın çözümü için başka adres aramayacağı bir ortamın sağlanması olmazsa olmazdır”

GÜVEN ORTAMI MEVSİMLİK OLMAMALIDIR

“Güven ortamı günlük , mevsimlik olmamalı” Çelik, açıklamalarıdna şu önemli ifadelere yer verdi. “Vatandaş devletine güvenecek ki devletin yanında mücadeleye girebilsin. Acılı analarımız devletine güvenerek seslerini yükseltiyor. Anaların feryadı özellikle bölge insanının büyük desteğiyle dağları eritecek güce kavuşmalıdır. Kalıcı güven ortamının oluşturulmasında elbette Merkezi Yönetime büyük sorumluluklar düşmektedir. Bunun için bölge insanının dertleriyle dertlenen, kolayca ulaşilabilen candan kamu görevlileri ve sorumluluğun bilincinde siyasetçilerin daha fazla inisiyatif almaları şarttır.

HDP İÇİN DAĞDAN UZAKLAŞMA FIRSATIDIR

Bakan Faruk Çelik, bölgedeki aktörlerin ne kadar samimi olduğunu şimdi daha iyi öğrenilmesi yönünde önemli ayrıntıya da dikkat çekti.

 “Terörden kurtulma konusunda samimiyseler, dünyanın gözü önünde emperyalistlerle iş tutan hainlere karşı tıpkı anaların haykırışı gibi dağa ve destekçilerine seslerini yükseltmelidirler” açıklamasında bulunan tecrübeli siyasetçi, şöyle devam etti. “ Sorunu nihai olarak bölge halkının dik duruşu çözecektir. HDP, anaların kapısına dayanmasını, dağdan uzaklaşıp siyasete güç verme adına fırsata çevirmelidir. Bu sorumluluktan daha fazla kaçmamalıdır. Terörle anılmak istemiyorsa, sivil siyasete yelken açmak istiyorsa bölge insanının önüne koyduğu tarihi fırsatı iyi değerlendirmelidir.”

(BursaHafıza)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz