Aktaş yalnızlaştırılıyor… CHP ve avenesi saldırıya devam… AK Parti İl neden suskun? Alinur Aktaş’a neden sahip çıkılmıyor..?

27 Temmuz 2019 Cumartesi, 13:36
alim şahin

Geçtiğimiz hafta Şehir gazetesinin yaptığı bir haberden yola çıkarak önce haberi yapan Alpaslan Yıldız’a sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve en son olarak ta Ak Partiye amansız saldırı ve iftiralarını yapmaya başladılar.

Öncelikle ülkeye bir çakılı çivisi olmayan, başarıyı hanelerine yazılmasına hasret kalan Bursa CHP teşkilatlarının bu hazımsızlığını dışa yansıtmaları gayet normal olarak görülebilir.

Ancak iftira ve çamur kampanyalarıyla milletimiz nezdinde iyice küçülüyor seviye olarak yerlerde sürünmeyi göze alarak ellerine ne gelirse sallıyorlar.

Balkan Mahallesinde her yıl yapılan panayır da mahalle sakinlerinin şikayetleri üzerine yapılan bir haberi provokasyona çevirmeye çalışanlar bekledikleri desteği göremeyince Bursa’da Kurban Bayramı’nda ücretsiz ulaşım sağlanması adına alınan kararı da 30 Ağustos üzerinden provoke etmeye kalktılar.

Tabi yine başaramadılar.

Bilinen sözcü sahneye çıkarak Belediye şirketlerinin CHP usulünce yağma Hasan böreğine çevrildiği iftirasına sarıldı.

İzmir ilçe belediye başkanının kendi kendini şirket genel müdürlüğüne ataması gerçeği ortada dururken, Ak Partili belediyeyi de kendilerince aynı kefeye koymaya kalktılar.

Dolayısıyla sarılmaya çalıştıkları her çamur atma eylemi ellerinde patlıyor.

Duvara çarpa çarpa sersemleşen bir zihniyete tavsiyem başka bir organizasyon içinde olmayı, düşünmeyi yada planlamayı kafalarından geçirenler varsa işin sonu travma olacağını bilmelidirler.

Ak parti de CHP hükümetlerinde olduğu gibi örnekleri çok olan yönetim anlayışı olmadığını bilmeleri gerekir.

Kazanılmış toprakları masa başında verenler ülkeyi batının esareti altına atarak mandacı zihniyetle yönettiklerini kimsenin yeni neslin unutmaması gerekir.

Erdoğan’ın, AK Parti’nin 18 yıllık başarısı artık CHP‘liler adına bıçak kemiğe dayandığını gösteriyor.

Ne yazık ki Türkiye savunma sanayide, ekonomi ve dış politika itibarı yükseldikçe bazı işbirlikçiler daha fazla çırpınmaya başladı.

Bu da milli ve Muhafazakar kesimce anlaşılır bir durum olup her zaman olduğu gibi millet tarafından sandığı yansıtılıyor.

AK PARTİ BURSA YÖNETİCİLERİ?

Son zamanlarda provoke eylemler ve saldırıların arttığı süreçlerde Sözcüler görevini yaparken, muhafazakar kesim diye adlandırılan medyadan çıt yok.

Sosyal medyada Erdoğan’a ağıza alınmayacak küfürler savrulurken, gazeteleri saldırı iftiralarda bulunurken, milli Muhafazakar kesimin sadece milli muhafazakar çatısı altında ama taşıdıkları etikete yakışmayan bir duyarsızlıkla varlığını sürdürmeye çalışıyor.

“Bursa CHP kale gibi AK Parti genel başkanı ve Cumhurbaşkanına saldırı, Partilerinin Büyükşehir Belediye Başkanına iftira kampanyaları düzenlerken, Ak Partili olduğunu iddia eden İl başkan ve yönetiminin ağzını bıçak açmıyor.

Erdoğan’ın sözlerini paylaşmakla kıyıdan köşeden sıyrılmaya çalışanlar, CHP’lilerin amansız saldırılarına karşın tek kelime etmeyerek belediye başkanlarını adeta yalnızlaştırıp çakallara yem etme sessizliğine büründüler.

Yeri gelince de Reis’in Bursa’da ki temsilcisiyim diyebilecek kadar sorumsuz ve duyarsız kulağı üzerine yatan Ak Parti’nin yüzkaralarıdır.

Bunlar bu zamana kadar REİS’i hiçbir konuda savunacak bir açıklama bir kınama bir eylem yapmadıkları gibi, Partilerinin belediye başkanına da sahip çıkamayacak kadar korkakça ve sinsice tavır takınıyorlar”.

Dolayısıyla CHP’nin muhatabı ben değilim.

AK Parti’nin il Bursa’da yöneticiliğini yaptıklarını iddia edenler REİS’in temsilcisiyim diyenlerdir.

Ama sadece temsilcisiyim diyerek dışardan gelen salvolara ses çıkarmayarak yetkisini kullanmayanlar o yetkileri her konuda rant devşirmede kullanabiliyorlar.

Ne yazık ki, CHP’nin iftira kampanyaları karşısında il yöneticisi olduğunu iddia eden güruh sessizliğe bürünürken, Başkan Alinur Aktaş gelen saldırıları tek başına karşılamak zorunda kalmıştır.

Sayın Aktaş’ın bu şer iftiralar karşısındaki yalnız mücadelesi bizimle birlikte akit gazetesi de destek çıkarken, AK Parti’nin “körler sağırlar birbirini ağırlar” yerel yöneticilerinden hala bir açıklama bir tepki kınama yok.

Bir il yöneticisinin söylediği iddia edilen kulislerde dolaşan “Biz karışmayalım başımız ağarmasın” türünde bilgiyi duyunca muhalefeti CHP’de aramaya gerek olmadığını tam anlamıyla öğrenmiş bulunuyoruz.

YENİ  ÇAMUR YENİ BİR İFTİRA!

Buna rağmen Sözcü Gazetesi’nin AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın hedef alan yalanı elinde böyle patlamaya devam ediyor.

Aktaş Yaptığı açıklamada büyükşehir belediyesine ait iştiraklerden aylık 50 bin lira tutarında maaş aldığı yönündeki haberinin mesnetsiz olduğu bildirildi. Aktaş’ın belediyedeki tasarruf tedbirleri kapsamında iştirakleri düşürdüğü ve emsal belediye başkanlarının bir kurumdan aldığı parayı bütün görevlerinden aldığı kaydedildi.

Ne haber biliyor ne iş biliyor.

Yalan ve iftira makinası gibi çalışan Sözü Gazetesi, kamuoyunu yanıltmaktan zerre kadar utanmıyor.

Her zaman yaptıkları şeyi yapıyorlar.

Yerli ve milli tutumuyla bilinen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a yönelik büyük bir karalama kampanyası yürüten Sözcü ve solak medyanın iftiraları tek tek çürütülüyor.

AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sözcü’nün yalan haberine ilişkin yaptığı açıklamada “Bursa Büyükşehir Belediyesi’de yasaların kendine verdiği yetkiye dayanarak çeşitli alanlarda faaliyet göstermek üzere şirketler kurmuştur. Göreve geldiğimizde 9 olan şirket sayısı, uyguladığımız tasarruf politikası nedeniyle 8’e indirilmiştir. Önümüzdeki günlerde şirket sayısı azaltılmaya devam edilecektir” ifadeleri yer aldı.

Masa başı hazırlanan ve tamamen karalama amacı güden haberin mesnetsiz olduğu vurgulanan açıklamanın devamında şöyle denildi:

“Haberlerde iddia edildiği gibi şirket Yönetim Kurullarında, sadece AK Parti teşkilat mensupları bulunmamaktadır. Yönetim Kurullarında seçilmiş Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerimiz, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarımız, meslek odaları temsilcilerimiz, özel sektör temsilcilerimiz ve de CHP’li ilçe belediyesi temsilcisi de yer almaktadır. Yönetim Kurulu Üyelerimiz; Türk Ticaret Kanunu’na göre, devredilemez ve vazgeçilemez görev ve yetkileri kullanmaktadır.”

İftira var ispatı yok, 24 saat geçmeden yalanlandı

Yerel yönetimlerdeki huzur hakkı uygulamasından bîhaber olan Sözcü’nün gerçek dışı ithamlarını bir bir yüzüne vuran AK Partili belediye, “Türk Ticaret Kanunu’nun 394. maddesine göre; Yönetim Kurulu üyelerine, tutarı esas sözleşmeyle veya genel kurul kararıyla belirlenmiş olmak şartıyla huzur hakkı, ücret, ikramiye, prim ve yıllık kârdan pay ödenebilmektedir. Ülkemizdeki tüm belediye şirketlerinde huzur hakkı uygulaması mevcuttur. Şirketlerde huzur hakları 1.000 (Bin) TL’dir. Şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanı da Yönetim Kurulu üyeleri ile aynı miktarda huzur hakkı almaktadır. Dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’ın aylık 50 bin TL huzur hakkı aldığı iddiası da gerçek dışıdır. Kendisi şirketlerin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenmiş olup, aldığı toplam huzur hakkının, emsal belediye başkanlarının sadece bir şirketten aldığı huzur hakkından daha düşük miktarda olduğu görülecektir” açıklamasında bulundu.


.



alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz